Sudjeluje u prvim B2B susretima poduzetnica Hrvatske i otvorite nove poslovne mogućnosti

19. svibnja u organizaciji Grada Vukovara i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Rastuće poduzetništvo žena u Hrvatskoj sve više traži nove prilike i načine za otvaranje vrata poslovnog angažmana, kao i prodaju proizvoda i usluga, ali i iniciranja novih suradnji.

Kvalitetan odgovor za tu vrstu “potražnje”, ali i uvijek potrebni networking, svakako su Prvi B2B susreti poduzetnica Hrvatske, koje zajednički organiziraju Grad Vukovar – grad prijatelj ženskog poduzetništva i Virtualni ženski poduzetnički centar.

I prije samog otvaranja prijava za B2B susrete u Vukovaru, interes za sudjelovanjem su iskazale mnoge poduzetnice, doslovce od Iloka do Konavla, a potporu i pomoć pružile brojne jedinice lokalne uprave i samouprave koje zajedno s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom grade bolje okružje za sve koji žive i žele živjeti od poslovnog angažmana na realnom tržištu. 

– Grad Vukovar maksimalno je orijentiran na poboljšanje poduzetničke klime, razvoj gospodarstva, privlačenje novih investicija i jačanje kapaciteta poduzetnika koji djeluju u Gradu. U tom duhu ponosni smo što ćemo u svibnju imati čast družiti se i povezati poduzetnike cijele Hrvatske na B2B susretima u Gradu Vukovaru. Zahvaljujemo Virtualnom ženskom poduzetničkom centru na organizaciji i angažmanu svojih članova i zainteresiranih poduzetnika da dođu, obiđu predivni Vukovar i uvide potencijale Grada, ali i naših vrijednih poduzetnica i poduzetnika – pozvala je zainteresirane sudionice – vlasnice tvrtki i obrta u Hrvatskoj, kao i svih onih koje će to tek postati Marijana Grubišić, pročelnica UO za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara.

Nije rijedak slučaj da poduzetnice koje se bave turizmom u Dalmaciji ili Istri, muku muče kako doći do domaćih proizvoda poput likera i rakija, meda i pekmeza, domaćih sirnih namaza ili ajvara, dok primjerice u Slavoniji ne znaju kome prodati te iste proizvode. Upravo s ciljem što jačeg i poslovno plodonosnijeg povezivanja, želja je Virtualnog ženskog poduzetničkog centra održati prve B2B susrete poduzetnica Hrvatske, sasvim razumljivo, u Vukovaru, a s ciljem tradicionalnog druženja te vrste i u godinama pred nama.  Važnost prvih B2B susreta poduzetnica Hrvatske dobro zna i Vukovarka Mirjana Semenić Rutko, koja kao vlasnica ginekološke ordinacije već četrnaest godina uspješno gradi svoju karijeru na realnom tržištu. Na B2B susretima pak vodit će glavnu riječ kao projektna managerica njihove provedbe.

– Ovi prvi B2B susreti, a sigurna sam da će ih biti na stotine, izuzetno su važan događaj povezivanja poduzetnica i svih onih koje će to tek biti iz cijele Hrvatske, kao i iniciranja suradnje, te stvaranja poslovnih prilika. B2B susreti ujedno i nama u Vukovaru otvaraju nove poglede na razvoj istoka Hrvatske. Imajući na umu da se veliki broj mladih ljudi iselio baš iz ovih dijelova države zbog  potrage za poslom, razvoj poduzetničke klime, usmjeravanje k novom načinu razmišljanja i razvoju vlastitih djelatnosti bi omogućilo i mladima da dobiju priliku i za ostanak. Zajedničkim djelovanjem i usmjeravanjem mladih k poduzetništvu smanjuje se pritisak na državne službe i otvara mogućnost osamostaljivanja i razvoja vlastitih poslova. A tada nema granice za one koji žele dalje razvijati svoja znanja i posao. Radujem se susretu i posebno jednoj novoj poduzetničkoj klimi koja će zavladati ovim krajevima – ocijenila je poduzetnica iz Vukovara Mirjana Semenić Rutko, projektna managerica Virtualnog ženskog poduzentičkog centra, koja predano radi na pripremi i provedbi prvih B2B susreta poduzetnica Hrvatske 19. svibnja u gradu heroju.

Mirjana Semenić Rutko bit će jedna od dvije stotine žena koje očekujemo na B2B susretima koji se organiziraju 19. svibnja od 10 do 15 sati, Ružičkina kuća, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 25, Vukovar.
Za zainteresirane sudionice bit će upriličen i prijevoz autobusom iz Zagreba, dok svi oni koji žele doći u vlastitom aranžmanu trebaju obaviti prijavu putem maila: info@poduzetnica.hr 

– Uz B2B susrete planirali smo dan ranije dolazak u Vukovar radi upoznavanja s turističkim i gastro potencijalima ovog dijela naše države, a s ciljem da sudionice našeg događanja dožive svu ljepotu istoka Hrvatske u proljeće. Tako smo pripremili vožnju brodom na Dunavu, turistički obilazak vukovarskih znamenitosti, ali i kušanje slavonskih i srijemskih delicija uz naravno zvukove tamburice. Želja nam je ne samo kroz poslovne sadržaje kojima će biti usmjereni B2B susreti, nego i neformalna druženja dan ranije u Vukovaru, još više osnažiti povezanost poduzetnica i mogućnosti za buduće suradnje. Zahvalni smo Gradu Vukovaru što je prvi pružio ruku suradnje na organizaciji B2B susreta poduzetnica Hrvatske, te ne samo što je prvi domaćin ovog događanja, nego i inicijator druženja čelnika lokalne uprave i samouprave koji su prijatelji žena poduzetnica kroz naše ostale projekte – opisala je Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra predstojeća događanja na istoku Hrvatske.

Prvi B2B susreti poduzetnica Hrvatske – raspored događanja 19. svibanj 2018. Vukovar

Mjesto održavanja: Ružičkina kuća, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 25, Vukovar 

prijave:  info@poduzetnica.hr

trajanje:

  • od 10 do 12 sati (radni dio)
  • od 12 do 14 sati (ručak i neformalno druženje)
  • od 14 sati – obilazak Vukovara (fakultativno) 

SVI SADRŽAJI B2B SUSRETA 19. 05. BESPLATNI SU, UZ PRETHODNU PRIJAVU SUDJELOVANJA

Organizirani prijevoz iz Zagreba i boravak u Vukovaru – 18. i 19. svibnja 2018.

trošak dvodnevnog izleta i organiziranog smještaja, hrane i puta: 680 kn (pdv uključen)

prijava: info@poduzetnica.hr

raspored aktivnosti:

 18. 05. 2018.


PRVI DAN B2B SUSRETA

 

 
Od 12:30 do 13:00 sati okupljanje sudionica i sudionika B2B susreta u Zagrebu / parking Plodina  Arena centar radi puta autobusom u Vukovar Organizirani prijevoz namijenjen je sudionicama i sudionici B2B susreta kako bi u Vukovaru boravili dva dana (zbog poslovnih susreta, ali i turističkih sadržaja)
13:00 sati Početak puta prema Vukovaru Svi koji su se prijavili i platili dvodnevni put za Vukovar
17:30 sati najkasnije Dolazak u Vukovar – parking hotel Dunav Okupljanje i dobrodošlica gostima u Vukovaru
18:00 – 19:30 Šetrnja kroz Vukovar i obilazak Vukovara kao i plovidba turistička brodom po Dunavu Obilasci se obavljaju u dvije grupe – dok jedna sudjeluje u šetnji Vukovarom, druga plovi Dunavom
19:30 Polazak u Sotin na večeru i smještaj u sobama  
Od 20:00 sati Večera – slavonski i srijemski gastro specijaliteti uz tamburaški sastav  
19. 05. 2018.

DRUGI DAN B2B SUSRETA

 

 
  09:30 Odlazak na B2B susrete Svi koji su organizirano stigli iz Zagreba (autobusom) do mjesta održavanja B2B susreta u Vukovaru
10:00 – 12:00 sati B2B susreti

 

 

Nositelji aktivnosti

 

Grad Vukovar

 

Virtualni ženski poduzetnički centar

 

 

13:00 – 15:00 Ručak za sve sudionice i sudionike  
15:00 – 19:00 fakultativni obilasci po Vukovaru i okolici

 

Posjet memorijalnom centru Ovčara

 

Posjet Muzeju Vučedolske kulture

 
19:00 polazak za Zagreb (dolazak oko ponoći) svi koji su došli iz Zagreba
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp