Na Poduzetničkom sajmu cijeli niz premijera – bogati kreativni sadržaj proizvoda i usluga po prvi puta se predstavlja tržištu

U sklopu Kongresa poduzetnica 08. 03. 2018. u zagrebačkom City centru Plaza

Više od sedamdeset poduzetnica i poduzetnika iz Hrvatske i jugoistočne Europe predstavit će bogatstvo svojih poslovnih aktivnosti, proizvodnje ili pružanja usluga na drugom po redu Poduzetničkom sajmu Kongresa poduzetnica koji će se održati 08. ožujka 2018. u zagrebačkom City centru Plaza. Poduzetnički sajam sastavni je dio kongresa donoseći obilje sadržaja na najvećoj poslovnoj manifestaciji koja okuplja žena u poduzetništvu ovog dijela Europe.

Zanimljivost ovogodišnjeg Poduzetničkog sajma jeste i činjenica da će po prvi puta hrvatskom, ali i regionalnom tržištu biti predstavljeno desetak premijernih proizvoda i usluga žena u poduzetništvu, koje su izabrale upravo 08. ožujka kako bi označile početak prodaje i promocije svojih poslovnih projekata.

– Vjerujem da će upravo Poduzetnički sajam u sklopu Kongresa poduzetnica 2018. biti prava prilika za promociju poduzetništva, posebice u poduzetništvu, ali i razmjenu iskustava i znanja te stvaranje novih poslovnih kontakata. Kada je riječ o organizaciji velikih događanja poput i našeg Sajma, svjesni smo da je posebno važna i podrška lokalne samouprave u svim dijelovima Lijepe naše. Mi smo imali tu sreću što je naša važnost i kvaliteta prepoznata, jer bez pojedinih općina, gradova i županija koje su pomogle realizaciju Poduzetničkog sajma u ovom obujmu kojega predstavljamo ove godine, ne bi bila moguća. U projektu sajma sudjelovala je Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija koje će s nama u organizaciji predstaviti poduzetničke aktivnosti, proizvode i usluge svojih lokalnih sredina. Jednaku suradnju uspostavili smo s gradovima Nova Gradiška, Sinj, Pakrac i Vukovara koji na Dan žena stižu sa svojim poduzetnicama i poduzetnicima predstaviti bogatstvo njihovog poslovnog angažmana i proizvoda – najavila je Slavica Šipicki, direktorica Poduzetničkog sajma Kogresa poduzetnica 2018

Na Sajmu će se predstaviti poduzetnice iz raznih djelatnosti od izdavačke, uslužne, turističko-hotelijerske, smještajne, umjetničke djelatnosti, estetske medicine i kozmetologije, proizvodnje zdrave hrane, dizajniranje tekstila i odjeće, izrade suvenira i unikatnog nakita…

Ono što je poseban sadržaj Sajma svakako je nastup i sudjelovanje učenika Ekonomske i trgovačke škole iz Čakovca koji će predstaviti učeničku zadrugu Terra Economica, što je pokazatelj da u pojednim školskim sredinama puno pažnje posvećuju učenju i upoznavanju sa svim mogućnostima koje pružaju poduzetničke djelatnosti.

– Ekonomska i trgovačka škola Čakovec je osnivanjem učeničke zadruge Terra Economica u jesen 2017.godine, te je svojim učenicima, pružila mogućnost razvijanja stavova o prednostima ekološke i poduzetničke sinergije.  Učenici i njihovi mentori održavanjem modernog školskog gradskog vrta, izradom kozmetičkih pripravaka i začina na bazi prirodnih sirovina iz školskog vrta i kreiranjem proizvoda recikliranjem drvnih, tekstilnih i ostataka od kože djeluju u skladu s kriterijima odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj. Također, učenici u svojoj vježbeničkoj tvrtki rade po principu stvarne tvrtke – razvijaju poslovnu ideju, osnivaju tvrtku, kreiraju poslovni model, analiziraju konkurenciju i posluju na virtualnom tržištu s ostalim vježbeničkim tvrtkama. Radom u Zadruzi učenici razvijaju komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine te razvijaju kreativnost, osjećaj za timski rad i profesionalizam u obavljanju poslovnih zadataka.  Učenički originalni proizvodi u funkciji su povećanja turističke, gastronomske i poduzetničke ponude Međimurja – opisala je Barbara Marciuš, voditeljica odsjeka za gospodarstvo Međimurske županije.

Po prvi puta za ovaj dio Europe, a zahvaljujući Poduzetničkom sajmu predstavit će se i jedinstven, inovativan proizvod Gentle Day – biorazgradivi menstrualni ulošci, visoke moći upijanja, te s iznimnim antialergijskim svojstvima, koje donosi na tržište poduzetnica Dina Vukičević iz Vukovara.

– Sasvim ciljano premijerno na Poduzetničkom sajmu 08. ožujka predstavljamo Gentle day menstrualne uloške, koji su u cijelosti plod inovacije i prirodnih materijala, te na tržište ovog dijela Europe, nakon što su osvojili Sjedinjene Američke Države, stižu na Dan žena. Riječ je o visokokvalitetnom i zdravstveno iznimno prihvatljivom proizvodu, koji ima veliku moć upijanja, napravljenog u cijelosti od prirodnih materijala, zbog čega nema alergija i ostalih neželjenih posljedica. Gentle day proizvod je u cijelosti inventivno stvorila i kreirala žena, te predstavlja i svojevrsni izum i veliki napredak u ovom dijelu ženske higijene – najavila je  Dina Vukičević premijeru Poduzetničkog sajma.

Na sajmu će se naći i posebni proizvodi branda GOLDEN VALLEY CROATIA. Riječ je o izvorno hrvatskim proizvodima koji se nigdje u Europi ne proizvode, najavljuje Zdenko Bundić iz Vinkovaca.

– Na Poduzetničkom sajmu se predstavljamo s tamnim suncokretovim uljem, kao i tamnim suncokretovim uljem s crnim tarufom, kao i tamnim suncokretovim brašnom. Ovi proizvodi pod brandom GOLDEN VALLEY CROATIA  dobijeni su postupkom hladnog prešanja biranih sjemenki suncokreta upotrebom nove tehnologije i recepture kako bi se sačuvali svi prirodni visoko vrijedni sastojci koji obiluju nutritivnim hranjlivim tvarima. Zbog toga proizvodi GOLDEN VALLEY CROATIA imaju izrazitu aromu, okus i boju koja se slaže sa svim namirnicama i na taj način obogaćuje prehrambenu vrijednost obroka – opisao je poduzetnik i sudionik Sajma Zdenko Bundić.

Na Poduzetničkom sajmu kao sinergija rada dviju poduzetnica i to Jelene Bikić iz mjesta Kljaci u Šibensko kninskoj županiji i Mirte Vukušić iz Zagreba stiže prva hrvatska kozmetička torbica – mala riznica svega potrebnog ženi na bazi prirodne kozmetike napravljene isključivo od sastojaka koji se mogu naći u našem podneblju.

Prva hrvatska kozmetička torbica sadrži sapun od aktivnog ugljena sa čajevcem, riječ je o  kombinaciji eteričnog ulja čajevca i aktivnog ugljena je idealna za čišćenje lica. Tu je i sapun od kokosa s morskom soli i jojobom, uljni piling, kao i anti – age uljni serum za lice koji predstavlja posebnu mješavinu prirodnih, hladno prešanih i nerafiniranih ulja obogaćeno sa eteričnim uljima vrhunske kvalitete – najavile su poduzetnice Jelena Bikić i Mirta Vukušić koje će na Poduzetničkom sajmu imati zajednički nastup s jedinstvenim hrvatskih premijernim proizvodom.

Zahvaljujući poduzetnici Nikolini Ćorković iz tvrtke “Dva krila” na Poduzetnički sajam dolazi i letjelica Gyrocopter, koja pruža mogućnost panoramskih letova, ali i snimanja iz zraka. 

Poduzetnički Antistress & wellnes corner predstavit će hotel Atlantida iz Rogaške Slatine, uz ostalo specijaliziran upravo za pružanje opuštajućih sadržaja svima kojima poslovni projekti uzimaju dragocjeno privatno vrijeme i trenutke kada bi se mogli posvetiti sebi, svom zdravlju i opuštanju.

A poseban premijerni sadržaje je i prva hrvatska poslovna mapa koju će u sklopu svega što će se događati na Kongresu poduzetnica predstaviti Hana Bratoš. 

– Poslovna mapa namijenjena je svima koji trebaju ili vole svoj ured imati uz sebe. U ovaj naš posebno dizajnirani e-tui, izvorno hrvatski proizvod, stane sve što treba. Tablet, mobitel, vizitke, papiri, blokovi, kartice, kemijske olovke, fotke ili dodatna opremu za fotoaparat. Naša poslovna mapa zamjenjuje glomazne torbe, nepraktične mape, zapetljane žice, prazne uređaji i razbacane papire i to sve na jednom mjestu e-tui. Naša poslovna mapa osmišljna je i izrađena u Hrvatskoj – ističe Hana Bartoš, iz tvrtke Art-Datus d.o.o.

Naslovna fotografija: izlagačica Rosa Ferinčević na Poduzetničkom sajmu Kongresa poduzetnica 2017. godine

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp