Poduzetnicima iznimno nedostaje znanja kako kvalitetno komunicirati – o sebi, ali i svojim proizvodima ili uslugama

Održana besplatna edukacija za naše članice i članove u partnerstvu s Demosten govorničkom akademijom

Članice i članovi Virtualnog ženskog poduzeničkog centra imali su prigodu pohađati besplatnu edukaciju i radionicu pod nazivom “Izazovi komunikacije“, koju je u Zagrebu održao komunikolog Kristijan Sedak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Ovo zanimljivo, svakome u poduzetništvu (ali i i inače), predavanje u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom organizirala je i provela Govornička akademija Demosten, naš Premium partner u jačanju poduzetništva.

A upravo kroz besplatnu edukaciju o izazovima komunikacije te zajedničke aktivnosti s Govorničkom akademijom Demosten dodatno radimo na povećanju kompetencija svih koji djeluju na realnom sektoru, a pod okriljem naše asocijacije. Oduševljenje pripremljenim sadržajem i edukacijom nisu skrivale naše članice koje su se odazvale “Izazovima edukacije” .

Poduzetnica Snježana Šanjić puno ulaže u podizanje svog znanja posebice kada su komunikacijske i govorničke vještine u pitanju, ali je jednako tako dobro svjesna da edukacija nikada nije dovoljno i da u njih treba neprestano ulagati radi razvoja i vlastitih poslovnih projekata. 

– Poslušala sam edukaciju i iznimno stručnog predavača kojemu sam zahvalna za dvije stvari na koje je skretao našu pozornost:na izuzetnu važnost stalnog, kontinuiranog rada i prakse u razvoju komunikacijskih vještina tako da svakodnevno pričamo, prezentiramo nešto, inspiriramo se. Ali i da ciljano te intenzivno komuniciramo kao da držimo govore, predavanja i obraćanja na događanjima. Stoga sam sada u svoj dnevni ritual, uz meditaciju i tjelovježbu, uvrstila za svaki dan da pričam i vježbam dijelove strukture govora i ostale važne detalje o kojima sam slušala na edukaciji – iznijela je svoje dojmove nedavno održanom edukacijom i znanjima koje je usvojila poduzetnica Snježana Šanjić. Nije skrivala dojmove niti predavačem koji je “ulijevao” nova komunikacijska znanja svima koji su se odazvali ovom zanimljivom i svakoj poduzetnici i poduzetniku potrebnom obrazovnom druženju.

– Predavač je autentičan, spontan, strastven, objašnjava na jasan, jednostavan i razumljiv način, daje lijepe primjere i tako potiče na razmišljanje i akciju…Svidjelo mi se što su neki primjeri tijekom edukacije bili baš iz predavačevog privatnog života čime nas je s lakoćom pridobio s pažnjom – jasna je Snježana Šanjić.

Odvjetnica Kristina Baričević nije požalila ni trenutka što je izdvojila svoje vrijeme za edukaciju “Izazovi komunikacije”, te ističe da je svakog trenutka, upravo zbog kvalitete predavača, uživala u provedenih dva sata predavanja. 

– Predavač nas je držao “budnima” cijelo vrijeme, bio je konkretan i zanimljiv. Smatram da će mi edukacija biti od koristi jer mi je dala smjernice kako poboljšati prezentaciju, kako ista treba izgledati, na što prilikom prezentacije obratiti pažnju da zainteresiramo sve koji nas prate i slušaju. Jako sam zadovoljna cijelim timom i organizacijom – komentirala je poduzetnica Kristina Baričević. 

I poduzetnici Hermini Skular edukacija će ostati u odličnom sjećanju, kako zbog korisnog sadržaja tako i samog predavača koji se potrudio da znanja koja su prijeko potrebna u poslovnom angažmanu na realnom tržištu, s lakoćom budu usvojena.

– Izazove komunikacije predstavio nam je predavač Kristijan Sedak, koji je vrlo simpatičan i prilagodljiv predavač, te prije svega stručan kolega. Svoju stručnost pokazao je ne samo znanjem, već i prilagođavanjem sadržaja svoje prezentacije publici i odgovarajući na konkretna pitanja. Na edukaciji smo saznali koje vrste komunikacije postoje, što čini dobrog komunikatora i kako se pripremiti za prezentaciju. Informacije koje sam dobila na edukaciji moći ću primijeniti za buduće prezentacije svoje tvrtke i proizvoda te općenito sa sugovornicima u svakodnevnom poslovanju. Također testom kojeg smo rješavali o komunikaciji stilova, naučila sam nešto o sebi i osvijestila područja koja mogu poboljšati – opisala je poduzetnica Hermina Skular.

Novi komunikacijski izazovi i sadržaji se nastavljaju u suradnji s Akademijom Demosten – koja  je govornička škola s fokusom na  važnost retorike u profesionalnom i osobnom razvoju čovjeka.

Program od 18 modula znatno će poboljšati svačije komunikacijske vještine, a visokoobrazovan, stručan i dinamičan tim komunikologa, novinara, psihologa, sociologa, socijalnih radnika, fonetičara, glumaca i dizajnera svojom stručnošću i pristupom stvorit će dodatnu vrijednost koja će biti prepoznata u svakoj modernoj organizaciji.

Više o Govorničkoj akademiji Demosten možete pročitati OVDJE.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp