Poduzetnicama je lakše kroz poslovne (ne)prilike i uz učinkovitu mušku potporu i kolegijalnost

U vinogradima Svete Jane otvorili smo ovogodišnju sezonu druženja članica i članova naše asocijacije

Ni snijeg koji je sveže zapadao, ni hladno vrijeme nisu umanjili ugođaj prvog ovogodišnjeg druženja članica i članova Virtualnog ženskog poduzetničkog centra organiziranog u vinogradima Svete Jane, na imanju obitelji Ribarić uz poznatu vinogradarsku tradiciju – proslavu Svetog Vinka i prvu rezidbu loze.

Ovo zanimljivo druženje na vinorodnim padinama nedaleko od Jastrebarskog organizirala je naša partnerska organizacija – Udruga vinara i vinogradara Svete Jane, na čelu s predsjednicom Dubravkom Horvat Uzelac, uspješnom i angažiranom poduzetnicom.

Bila je to za druženje i networking u malo drugačijim okolnostima, više uronjenima u zabavu, gastronomiju, vinarsku tradiciju, narodne običaje, glazbu i nošnje, a manje uz posao i razgovor o njemu. Dovoljno da fešta prođe u iznimno veselom i razdraganom ozračju kojemu su svjedočili i članice i članovi našeg centra.

– Uobičajeno je za Svetog Vinka da se pripremi puno vina, kobasica, pjesme, glazbe i malo snijega te prva rezidba loze, pa smo i mi to osigurali za ovo druženje. U našem su se kraju nekoć proizvodile mješane sorte vina i po tome smo bili poznati. U ovom trenutku uzgajamo kvalitetnije sorte, među kojima dominira graševina i silvanac, pa će se i to većinom kušati na ovim obroncima. Drago mi je da je došlo do suradnje s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, za žene uvijek dobro prolaze crna vina pa je da kažem u šali i dobro da surađujemo. Povezivanje je odličan način da se međusobno upoznamo i radimo, sigurna sam da je i ovaj prvi korak odličan za naše nadolazeće zajedničke projekte – opisala je Dubravka Horvat – Uzelac, predsjednica Udruge vinara i vinogradara Svete Jane. 

A ovo prvo druženje uz vinsku kapljicu bilo je povodom da se na njega masovno odazovu – naši muški članovi. Pristigli na obronke vinograda puni elana, pokazali su ne samo da štuju vinogradarsku tradiciju, nego i aktivnosti Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, pružajući potporu ženama u poduzetništvu pod motom – zajedno smo jači. To je od prvog dana pokazivao i naš član Darijen Belec, koji je nedavno postao i poduzetnik.

– Iza mene je šezdeset poduzetničkih dana od kada sam osnovao svoju tvrtku – Centar za urbanizam i projektiranje. Konačno sam “punopravan” iako sam “konzumirao” sadržaje centra i prije nego što sam samostalno krenuo na realno tržište i pomoć centra mi je stvarno bila dragocjena i dobro došla. Očekujem još ovakvih događanja, posebice gdje ima vina. Vjeran sam druženjima koja Virtualni ženski poduzetnički centar organizira jer svaki puta nešto novo upoznam, nešto novo naučim, nekog novog vidim, razgovaram i najbolje od svega otvaram nove poslovne prilike. I to sve kroz ugodno druženje i provedeno vrijeme, osjećam se jako ugodno i zadovoljno uz ovakve sadržaje i neka ih bude što više kroz godinu – ocijenio je prvo ovogodišnje druženje naš član Darijen Belec. 

Od prvog dana postojanja Virtualnog ženskog poduzentičkog centra uz nas je i naš član Srećko Setrić, poduzetnik i vlasnik medijskog projekta Suvremena trgovina, koja je i stalni pokrovitelj aktivnosti naše asocijacije. 

– Uvijek se radujem ovakvim druženjima i želja mi je bila doći i vidjeti kako to izgleda jer nikada nisam bio niti na jednoj proslavi Svetog Vinka. Bio sam na puno proslava martinja, ali na vincekvu nisam. Baš mi je lijepo i zanimljivo. Kad god ulovim priliku rado se odazivam druženjima Virtualnog ženskog poduzentičkog centra jer imaju puno smisla i koristi. Žensko poduzetništvo jača, ali mu uvijek treba pružati potporu, te mi je drago da je i moje djelovanje mali kotačić u tome. Po meni nikada takvih aktivnosti nije dosta, uvijek se dogode neka poznanstva i otvaraju poslovne prigode, zato nam ovih sadržaja treba još više – smatra poduzetnik Srećko Sertić, koji se među prvima pridružio brojci od 83 člana Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Od nedavno je uz naše aktivnosti Željko Tošić, čija je supruga Lovorka znatno prije otkrila što radimo, čime se bavimo, te na koji način želimo unaprijediti poduzetničke aktivnosti ovih prostora. Kako ističe ovaj bračni i poduzetnički dvojac iz tvrtke Kron d.o.o. – nisu se pokajali što su nam poklonili svoje povjerenje. Ali i što su po prvi puta došli otkriti što to jeste Vincekovo.

– Druženje je uvijek odlično u ovom sastavu. Ovo nam je prvi puta da smo zajedno na Vincekovu, nešto ćemo naučiti, nešto ćemo novo vidjeti. Potpuno dragovoljno sam došao, ali me raduje što je i supruga uz mene. Doista pružam potporu ovakvim sadržajima i radujem se da to mogu iskustiti i u budućnosti. Iako je sve više manje neformalno, puno se prilika otvara i za poslovne aktivnosti – komentirao je Željko Tošić uz svoju supruku Lovorku naša druženja, pa i ovo u vinogradu kojemu je nazočio. 

Po prvi puta na našem druženju našla se i članica Ivana Lončarek, koja nakon iskustva iz vinograda i vinarske fešte u Svetoj Jani poručuje kratko – da dolazi i na sva ostala u budućnosti.

– Nikada nisam bila na proslavi Svetog Vinka. Također svidio mi se poziv za ovo druženje – neformalno i zabavno, a opet korisno, jer obično su poslovna druženja uštogljena, formalna i rijetko kad opuštena. I nisam se prevarila. Drago mi je da sam došla, da sam vas upoznala, te da sam po prvi puta u ovim krajevima Svete Jane uz ovakav zanimljiv sadržaj. Dolazim sigurno i na sva nova druženja i jako im se radujem – najavljuje Ivana Lončarek, kako sama ističe, poduzetnica u nastanku koja se bavi kognitivnim razvojem djece. 

Zahvaljujući velikom zalaganju Udruge vinara i vinogradara Sveta Jana, uplovili smo u novu 2018. godinu veselo i sadržajno, koja će se nastaviti 08. ožujka s najvećim poslovnim okupljanjem žena u biznisu – Kongresom poduzetnica, na kojemu su i više nego dobro došle i naše kolege koje nas svestrano pomažu i podupiru. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp