U Sarajevu predstavljen Kongres poduzetnica Zagreb 2018 uz intenziviranu suradnju s bosanskohercegovačkim poslovnim ženama

Kongres poduzetnica koji će se po treći puta održati u Zagrebu na Dan žena 08. ožujka 2018, uspješno je predstavljen u susjednoj Bosni i Hercegovini. Kongres poduzetnica 2018, baš kao i prethodna dva kojega je organizirao Virtualni ženski poduzetnički centar, predstavlja najveće poslovno okupljanje žena u jugoistočnoj Europi, što stavlja Zagreb i Hrvatsku među lidere u razvoju i promociji poduzetništva u regiji. Kongres se organizira uz veliku potporu i u partnerstvu s Gradom Zagrebom, pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, te uz potporu s mnogim organizacijama iz Hrvatske i regije, među kojima su prvi ruku suradnje pružile i bosanskohercegovačke poduzetnice.

Zahvaljujući intenzivnoj i plodonosnoj suradnji s Regionalnom Asocijacijom Poduzetnica Poslovna Žena koja djeluju u Bosni i Hercegovini, promocija i predstavljanje Kongresa poduzetnica 2018 upriličena je u Sarajevu u nazočnosti pedesetak sudionica i sudionika, među kojima je bio i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH. Komora je ujedno i bila prostor gdje je Kongres poduzetnica 2018 predstavljen, te kojega će sadržajno i promotivno osnažiti i suradnja Regionalne asocijacije poduzetnica Poslovna žena iz Sarajeva i Virtualnog ženskog poduzetničkog centara iz Zagreba, organizatora kongresa. 

– Mi smo mlada organizacija, ali s velikim rezultatima. Nastali smo iz potrebe da se okupimo, umrežimo, podijelimo iskustva, znanja i probleme i jačamo žene u poduzetništvu i poslovnom svijetu. Umrežile smo se i s kolegicama u regiji, sa Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom, ali i sa svijetom. Korak više u tom umrežavanju bit će i nazočnost bosanskohercegovačkih poduzetnica na Kongresu poduzetnica 2018, kojega naša partnerska organizacija – Virtualni ženski poduzetnički centar organizira u Zagrebu, 08. 03. iduće godine i uz Bosnu i Hercegovinu kao zemlju partner – izjavila je Dženita Zirdum, predsjednica RAP Poslovna Žena, naglašavajući da je jedan od ciljeva veća vidljivost poslovnih žena i onih koje mogu biti uzori drugim ženama što će definitivno Kongres poduzetnica kojemu će nazočiti i bosanskohercegovačke kolegice tomu pomoći.

Kongres će se po treći puta održati na Dan žena u Zagrebu u nazočnosti više od 600 okupljenih. Svi sadržaji kongresa su u cijelosti besplatni i kongres nema kotizacije, a svi koji mu žele nazočiti moraju se prijaviti putem službene stranice Kongresa OVDJE.

Prilikom predstavljanja Kongresa poduzetnica u Sarajevu voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić naglasila je kako je Bosna i Hercegovina i država partner u provedbi ove manifestacije, a ugledna bosanskohercegovačka poduzetnica Adisa Tufo bit će i predavačica na kongresu kojemu je cilj predstaviti žene koje su uspjele i dokazale kroz vlastitim primjerom da su prava poslovna motivacija i inspiracija na realnom sektoru.

– Žensko je poduzetništvo postalo iznimno značajan zamašnjak gospodarstava jugoistočne Europe, a suradnja koju intenziviramo na relaciji Sarajevo – Zagreb, s ciljem još više potaknuti na zajednički rad i suradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava, kojeg smo konstruktivni dio, korak je naprijed k ostvarenju tog cilja. Jer dok se naši političari svađaju, poduzetnice će dokazati koliko surađuju. A upravo je to cilj našeg povezivanja i kroz održavanje Kongresa poduzetnica 2018 Hrvatske i regije, koji će se u partnerstvu s BiH poduzetnicama održati u Zagrebu – kazala je poručila voditeljica Virtualnog zenskog poduzetničkog centra iz Zagreba.

Ciljevi Kongresa su u prvom redu poticanje i osnaživanje žena za pokretanje poduzetničkih aktivnosti, razmjena znanja i iskustva, umrežavanje i zajednički rad poduzetnica, poticanje gospodarske suradnje u Hrvatskoj, regiji a i šire kao i poticanje konkurentnosti i izvrsnosti korištenjem novih tehnologije te primarno smanjenje marginaliziranosti žena u poslovnom svijetu.

U sklopu Kongresa poduzetnica bit će po drugi puta upriličeno i izlagačko događanje „Poduzetnički sajam“ na kojem će poduzetnice iz cijele Hrvatske, ali i regije predstaviti i promovirati svoje poslovne aktivnosti i sadržaje. Među njima poseban show room prostor imat će i poduzetnice iz Bosne i Hercegovine, kako bi se svim sudionicima Kongresa predstavile sa svojim proizvodima, te pružile informacije o svojim uslugama.

Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, 8. ožujka 2018. predstavlja platformu za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji.

Kongres poduzetnica još će jednom na Dan žena 08. ožujka 2018. na jednom mjestu okupiti u iznimnom broju okupiti vlasnice tvrtki i obrta koje marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

Bez njih ne bi bilo ni Kongresa poduzetnica

Kongres poduzetnica Hrvatske i regije  
najveće poslovno okupljanje poduzetnica u ovom dijelu Europe od kada postoji tržišna ekonomija
08. 03. 2018 – Zagreb, City Plaza kongresni centar kojega organizira Virutalni ženski poduzetnički centar svestrano podupiru i pomažu:

Dijamantni sponzor
METROTEKA d.o.o. Zagreb

Zlatni sponzori
EXPERT PRODUCT d.o.o. Zaprešić
ProConventa d.o.o. Zagreb
Kontoar d.o.o. Nova Gradiška
ČIP Sistemi d.o.o. Sarajevo

Srebrni sponzori
Zagrebačka banka d.d. Zagreb
Wüstenrot stambena štedionica d.d. Zagreb
Robert Bosch d.o.o. Zagreb
Poliklinika Nado Fizio Medico centar Osijek
ATLANTIDA Boutique Hotel Rogaška Slatina
Nova generacija softvera d.o.o. Zagreb
MINT IT d.o.o. Zagreb
IMAVES d.o.o. Zagreb
Uvez d.o.o. Zaprešić
PRESS CLIPPING d.o.o. Zagreb

Sponzori
SPECIJALISTIČKA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA
Dr. Mirjana Semenić Rutko Vukovar
Tim Kabel d.o.o Sesvete
Kemoboja Dubrava d.o.o. Zagreb

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp