Prijavite se na Poduzetnički sajam Kongresa poduzetnica 2018 – promovirajte i prodajite svoje proizvode i usluge

Drugi po redu Poduzetnički sajam u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra održat će se u sklopu Kongresa poduzetnica kojega ćemo upriličiti na Dan žena, 08. ožujka 2018. 

Poduzetnički sajam kao sastavni neformalni dio Kongresa poduzetnica jedan je od najpopularnijih sadržaja naše krovne manifestacije, na kojoj je primjerice ove godine tridesetak poduzetnica i poduzetnika uspješno predstavilo, ali i prodavalo svoje proizvode i usluge. Poduzetnički sajam održat će se na istom mjestu gdje i Kongres poduzetnica 2018 – u City centru Plaza (bivši Hypo centar) u Zagrebu na gotovo 700 četvornih metara površine za prezentaciju i prodaju poduzetničkih proizvoda i usluga.

Među prvima na Poduzetnički sajam Kongresa poduzetnica 2018 prijavila se mlada poduzetnica Jelena Bikić, vlasnica obrta za proizvodnju prirodne kozmetike Silvan. Silvan se proizvodi u malom mjestu Kljaci pokraj Knina, a okosnicu poslovnog projekta ove mlade poduzetnice čine proizvodi s kojima će se i predstaviti na sajmu 08. ožujka 2018: sapun od aktivnog ugljena s čajevcem, sapun od kokosa s morskom soli i jojobom te sapun koji je u nastanku kao dio projekta s Turističkom zajednicom grada Dugopolja, te je osmišljen kao suvenir Dalmatinske zagore. Svi proizvodi dolaze u eko originalnom dizajnu pakiranja.

– Posebnost proizvoda koje ćemo izložiti na sajmu te koje proizvodimo jeste u uporabi isključivo hladno prešanih, nerafiniranih ulja iz ekološkog uzgoja,  vrhunske kvalitete, hladno prešana i isključivo od hrvatskog proizvođača. Zašto su hladno prešana ulja bolja? Jer takvom obradom ulja zadržavaju sva svoja blagotvorna svojstva što osigurava potpuni učinak u kozmetici. A ono po čemu smo zaista drugačiji jest naše pakiranje: birazgradivi papir u koji su ugrađene sjemenke livadnog cvijeća. Ideja je da cijelo pakiranje zasadite te nakon nekog vremena uživate u livadnom cvijeću na svom balkonu ili pak u stanu – opisuje mlada poduzetnica Jelena Bikić svoju paletu proizvoda s kojom će se predstaviti na Poduzetničkom sajmu.
S razlogom – jer je svijest o uporabi prirodne kozmetike među potrošačima sve veća, stoga je i razumljiva poduzetnička aktivnost mlade Dalmatinke Jelene Bikić koja se vraća korjenima. Jer od proizvodnje pa do prodaje Jelena Bikić radi sve ručno, sama i od isključivo prirodnih, ekoloških proizvoda.

Drugi puta na sajmu će se predstaviti poduzetnica Nikolina Ćorković, mlada inovatorica i iznimno kreativna poslovna žena. Kongres poduzetnica iskoristit će kako bi više od šesto nazočnih koliko ih očekujemo na našoj manifestaciji 08. ožujka 2018. , za predstavljanje svog jedinstvenoig branda – MOVEMES, pomične elektrostatičke naljepnice. Ove posebno dizajnirane naljepnice, koje su izvorni hrvatski proizvod, ne sadrže ljepilo, te prijanjaju na sve čiste i glatke površine pomoću statičkog elektriciteta. 

– Koristite ih tako da lagano odvojite MOVEMES elektrostatičku naljepnicu sa njenog podložnog kartona i prislonite na bilo koju glatku i čistu površinu. S MOVEMES naljepnicama lako se manipulira, prstom lagano pomičete naljepnicu po površini (zid, vrata, prozor, namještaj…) i na taj način „učite s nogu“ kod kuće, u vrtiću, u školi, u uredu, u igri s prijateljima i druženju s roditeljima. Zahvaljujući jednostavnom načinu korištenja, pogodne su za razne jezične igre. Naljepnice pomažu djeci kako bi na zoran način usvojili analizu i sintezu riječi te spoznali važnost svakog glasa/slova u riječi – pojašnjava poduzetnica Nikolina Ćorković, koja će sve prednosti svog izuma predstaviti i u ožujku iduće godine na Poduzetničkom sajmu Kongresa.

Movemes didaktičke naljepnice su temelj metode „učenja s nogu“ zbog jednostavne primjene i bogate lepeze aktivnosti koje nude. Omogućeno je jednostavno jezično izražavanje na svakoj ravnoj i čistoj površini koja nakon korištenja istih ostaje netaknuta. Naljepnice zahtijevaju oprezno korištenje čime se ostvaruje razvoj fine motorike kod djece. Movemes pomične didaktičke naljepnice „učenje s nogu“ trenutačno u sustavu vrednovanja od strane Agencije za odgoj i obrazovanje, te bi trebale već iduće školske godine, biti pomoćno nastavno sredstvo rada, te krasiti učionice osnovnih škola diljem Hrvatske.

Drugi puta na Poduzetničkom sajmu predstavit će se i Rosa Ferinčević, iznimna poduzetnica, inovatorica i osvajačica brojnih priznanja na međunarodnoj razini za svoje proizvode koje je sama osmislila i stavila na tržište.  Ova samozatajna i angažirana poduzetnica, vlasnica tvrtke MarinaLab opus d.o.o i istoimene tvornice za proizvodnju kozmetike, dodataka prehrani  te medicinskih proizvoda, predstavit će se širokom paletom sadržaja na Poduzetničkom sajmu.

U prvom redu na Poduzetničkom sajmu predstavit ću svoj brand ACIDOSALUS, koji obuhvaća farmaceutske proizvode, ali i kozmetiku, dodatke prehrani i medicinske proizvode. Moji su proizvodi prirodni, imamo čak i halal certifikat, u prvom redu za produljenje kvalitete života. Pomažu bolesnima, ali i u prevenciji jer mnogi antibiotici više ne reagiraju kako treba u suzbijanju bolesti. Naši proizvodi pomažu tako primjerice u prevladavanju upalnih procesa, bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija, te su u službi podizanju imuniteta. Rađeni su na bazi visoke koncentracije probiotičkih bakterija, a svi su nastali mojim stalnim istraživanjem i proučavanjem bakterija. Posebno smo ponosi i na našu liniju kozmetičkih proizvoda, također u cijelosti rađenoj na prirodnim sastojcima, koja donosi revitalizaciju kože – približava inovatorica i poduzetnica Rosa Ferinčević proizvode s kojima će se predastaviti na Poduzetničkom sajmu.

U proizvodnoj paleti MarinaLab Opus tvornice trenutačno je dvadesetak proizvoda koje će inovatorica Rosa Ferinčević predstaviti na Sajmu. A ono što je posebno značajno jeste da iza proizvoda koje je osmisila stoji obilje nagrada – poput dvostrukog inovatorskog zlata iz Londona, zlata i srebra iz Pittsburga, najviših priznanja s inovatorske izložbe u Moskvi. Rosi Ferinčević uručena je i posebna nagradu u Kardiffu za iznimna postignuća od strane Svjetske mreže žena inovatorica.

Prvi puta na Poduzetničkom sajmu sudjeluje i Goran Ladišić, inovator i poduzetnik koji će svim posjetiteljicama i posjetiteljima Kongresa poduzetnica 2018 predstaviti svoj Freewa projekt. Riječ je o aplikaciji i eko boci, jedinstvenom hrvatskom proizvodu za cijeli svijet, koji je između ostaloga namijenjen i za korporativne poklone, poklone zaposlenicima i svima drugima.
Ovaj jedinstveni proizvod dobitnik je mnogih priznanja i nagrada. Od svih dosadašnjih pobjeda na raznim natječajima (SFZGB, Pokreni nešto svoje, Bled Water Festival, ….) iznimno je priznanje i hrvatskog natjecanja Central European Startup Awards kada je Freewa izabrana kao startup s najvećim društvenim utjecajem u Hrvatskoj, čime će našu državu predstavljati na izboru start up-ova Srednje Europe.

– Staklena eko boca Freewa je u potpunosti ekološki, 100% reciklirajući proizvod, sa 100% reciklirajućim čepom i torbicom od reciklirane plastike. Korištenjem Freewa staklene boce doprinosi se smanjenju plastičnog otpada, očuvanju okoliša te se razvija društveno odgovorno poslovanje. S obzirom da će cjelokupna proizvodnja biti u Hrvatskoj, potičemo lokalnu ekonomiju i otvaramo nova radna mjesta. Isto tako potičemo razvoj društveno odgovornih i ekoloških turističkih rješenja, a mobilna aplikacija potiče korisnike na zdrav i aktivan odmor. Naše aktivnosti uključuju dodatnu promociju Hrvatske što je korisno i za širu društvenu zajednicu jer smo zemlja gdje je turizam jedna od glavnih gospodarskih grana – opisuje svoj proizvod poduzetnik Goran Ladišić. Dodatna promocija Freewa projekta nosi i Freewa mobilna aplikacija besplatna za sve korisnike.

Prva je to aplikacija u Hrvatskoj te jedna od vrlo rijetkih u svijetu uz koju korisnik ima mogućnost da sam locira i mapira izvore pitke vode te ih koristi kao info o dostupnoj pitkoj vodi, s misijom da pijemo besplatnu i zdraviju vodu te zbog toga prestanemo kupovati flaširanu vodu, sa ciljem da tako smanjimo negativan utjecaj plastične ambalaže na okoliš. 

Po prvi puta na Poduzetničkom sajmu sudjeluje i umjetnica Maja Vukina Bogović, vlasnica Cityartstudia iz Zaboka. Diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2010. godine diplomirala je naFilozofskom fakultetu u Zagrebu smjer bibliotekarstvo. 2000. godine bila je dio tima u Tiskovnoj radnji Gutenberg muzeja, te je radila na temu „Gutenberg 2000“ u Mainzu. Provela je studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania gdje stvara svoj diplomski rad. Sudionica je RomArt biennala 2017. Živi u Klanjcu, a bavi se umjetničkim slikanjem, što će i predstaviti na Poduzetničkom sajmu.

– Cilj mi je na Poduzetničkom sajmu pokazati i prodavati moje umjetničke slike i grafike. Također će kod mene posjetitelji Poduzetničkog sajma moći kupiti i oslikane uporabne predmete, ali i druge umjetnine na kojima baziram svoju poduzetničku aktivnost – pribižava sadržaj kojim će se predstaviti akademska slikarica i predsjednica Kulturnog vijeća Krapinsko-zagorske županije Maja Vukina Bogović.

Svi zainteresirani za sudjelovanje, prodaju i promociju svojih proizvoda i usluga na Poduzetničkom sajmu Kongresa poduzetnicxa 2018. koji će se održati 08. ožujka mogu se prijaviti na info@poduzetnica.hr 

Sve informacije o sajmu možete dobiti i na broj mobitela: 091 519 09 23. 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp