BaBIZnjaci su se etablirali kao mjesto pozitivne i proaktivne poduzetničke klime

Pedesetak članica i članova družilo se u tvornici MarinaLab Opus u vlasništvu inovatorice Rose Ferinčević

Najnagrađivanija hrvatska inovatorica, članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra od prvog dana, Rosa Ferinčević, bila je domaćica listopadskog BaBIZnjaka, na kojemu se okupilo pedesetak poduzetnica i poduzetnika. Svi redom željni druženja, pozitivne energije i prije svega iskustava na temeljima kojih je uvijek poželjno graditi poslovne aktivnosti, okupili su se u tvornici MarinaLab Opusa u Kupinečkom Kraljevcu inovatorice Rose Ferinčević. 

A sve kako bi na licu mjesta vidjeti i “osjetili” iznimnu poduzetničku priču o uspjehu koju dulje od dva desetljeća uspješno gradi Rosa Ferinčević na realnom tržištu. I s pravom nosi titulu prve dame hrvatskih inovacija.

Vlasnica tvrtke MarinaLab Opus, usmjerila je svoju poslovnu aktivnost na proizvodnju probiotičkih dodataka prehrani, medicinskih proizvoda i kozmetike, za koje je dobila više od 40 priznanja diljem svijeta.

A kako to čini – pokazala je i kao domaćica BaBIZnjaka.

– Od prvog dana sam članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i iznimno ponosna što sam uz kolegice i kolege poduzetnike. Sasvim mi je bilo prirodno da ih pozovem da vide moju tvornicu, ali i da se družimo, razmijenimo ideje, prijedloge suradnje, bolje povežemo i prije svega međusobno radimo na što učinkovitijem poduzetničkom ozračju – jasna je bila dobitnica brojnih međunarodnih priznanja za svoje poslovne projekte i domaćica listopadskog BaBIZnjaka.

Mnoge članice i članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra čuli su za izniman rad i proizvode Rose Ferinčević, a neki od njih nisu libili preći ni više od 400 kilometara kako bi se družili s nama na BaBIZnjaku. Prva od njih mlada je poduzetnica i naša nova Loyalty članica Jelena Bikić iz Dugopolja, koja je svoju poslovnu misiju usmjerila proizvodnji ekoloških sapuna u ekološkom pakiranju.

– Nije mi bio problem doputovati autobusom i danas se družiti s mojim kolegicama i kolegama. Stvarno mi je drago da sam došla na BaBIZnjak, biti dio ovog zanimljivog poduzetničkog projekta. Ovo mi je napokon nešto jako poticajno, pozitivno i iznimno korisno u tri godine moje potrage za utočištem i potporom koju tražim za poduzetništvo i od kad sam u njemu. Fali nam ovakvih inicijativa, aktivnosti, sadržaja, druženja prije svega i raduje me što sam sada i ja dio toga. Posebice za nas mlade koji pokušavamo nešto napraviti u poslovnom smislu i to u okružju koje nam nije nimalo naklonjeno. Sigurna sam da ću dati sve od sebe da i nadalje budem na ovakvim druženjima, ali i ostalim aktivnostima Virtualnog ženskog poduzetničkog centra – najavila je mlada poduzetnica Jelena Bikić. 

Prije nekoliko dana uz Virtualni ženski poduzetnički centar kao Premium partner u projektima stala je i Wüstenrot stambena štedionica d.d., koja će pratiti i financijski pomagati naše sadržaje, ali i promovirati cijeli niz svojih financijskih usluga i proizvoda namijenjenih poduzetnicama i poduzetnicima. Stoga nam se po prvi puta pridružila i Gordana Kiš, financijska savjetnica i prodajni manager Wüstenrot stambene štedionice.

I kako sama kaže – stigla je prvi puta, a tek slijede milijuni novih druženja na kojima će nazočiti. 

– Ovo je fantastično. Sretna sam što pratimo radi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u vašim hvale vrijednim projektima i sadržajima koje će sada sukreirati i Wüstenrot stambena štedionica, te što ćemo zajedno raditi na što boljem i kvalitetnijem položaju poduzetnica i poduzetnika. BaBIZnjak mi se istinski kao sadržaj i način suradnje i međusobnog povezivanja jako svidio, sretna sam što ću moći pozvati još neke kolegice i kolege da otkriju što sve radite i da aktivno sudjeluju u vašim projektima. Ovo je početak jedne predivne poslovne suradnje, a osobno smatram da svatko tko želi uspjeti u poduzetništvu svakako treba biti dio projekata koje inicirate i provodite – kazala je Gordana Kiš, pod dojmom svog prvog druženja na našem BaBIZnjaku. 

Posjet Rosi Ferinčević bio je ujedno i prvi BaBIZnjak na kojem je sudjelovala poduzetnica iz Brazila Lorena Rak, sada uspješna vinarka, koja uz svog supruga u Draganiću pokraj Jastrebarskog, kako sama ističe, proizvodi vina namijenjena ženama. Nije propustila donijeti svoju kapljicu i na kušanje, te je dodatno zagrijala pozitivnu i inspirativnu atmosferu naših druženja.

Do sada su je u nazočnosti našim BaBIZnjacima spriječile obaveze, ali od sada će nastojati da se to više ne događa, našalila se na vlastiti račun ova nekoć iznimno uspješna brazilska odvjetnica, sada hrvatska vinarka.

– Ovo je odlična prilika ne samo da se upoznamo i povežemo, nego i da čujemo uspješne poduzetničke priče, vidimo kako drugi idu kroz poduzetništvo i da razmijenimo iskustva koja nas mogu spasiti od grešaka. A ujedno mam se i pruža mogućnost da se i sami predstavimo, ako i naše proizvode, otvorimo mogućnost da ih i prodamo, ali prije svega da se družimo i povezujemo u zajedničkim aktivnostima – jasna je poduzetnica i naša članica Lorena Rak iz Draganića. 

Po prvi puta BaBIZnjak su otkrivale naše Loyalty članice Ines Ban – Kolić i Hrvojka Becker iz Zaprešića, koje su čule kako same ističu, puno o sadržajima i projektima Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, a sada su se i osobno željele uvjeriti o tome što “svi pričaju”.

– Ovo je odlično, sviđa mi se ova prijateljska atmosfera, koja ja jako opuštena, jako ugodna i prije svega dojmljiva za sve nas koji se bavimo poduzetništvom i želimo pronaći svoje mjesto pod “suncem”. Posebno ni se sviđa toliko upoznati na jednom mjestu tako puno inspirativnih ljudi, poduzetnica i poduzetnika koji motiviraju svojim poslovnim aktivnostima i projektima. Sretna sam što sam članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, što sam dio ove pozitivne vibre te s ovog BaBIZnjaka nosim samo pozitivne dojmove – ocijenila je “novopečena” poduzetnica Hrvojka Becker, vlasnica tvrtke Teglica j.d.o.o.

Njezine dojmove dijeli i uskoro buduća poduzetnica Ines Ban – Kolić koja užurbano priprema otvaranje svoje tvrtke i kako ističe – temelje da bude sama sebi šefica.

– Prekrasno druženje, lijepo je vidjeti puno ljudi različitih poduzetničkih profila, upoznati se s njihovim aktivnostima, ali imati i mogućnosti predstaviti svoje. Ovo je definitivno sadržaj kojega ću i dalje “konzmirati”, a sretna sam da mi se pružila prilika da to već sada na BaBIZnjaku otkrijem i upoznam – komentirala je naša članica iz Zaprešića. 

Uz obilazak tvornice MarinaLab Opus, koju je vlasnica Rosa Ferinčević  počela graditi u vrijeme najveće gospodarske krize u Hrvatskoj, te zahvaljujući cijeloj paleti svojih inovacija pretočenih u proizvode, uspješno proširila poslovanje i izvan naše države, članice i članovi s ovog BaBIZnjaka ponijeli su važnu poruku – nikada, ama baš nikada se ne odustaje u poduzetništvu, a uz takav stav, stiže obavezno i poslovni uspjeh. 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp