Prijavite se na radionicu “Snaga žene”, osnažite se i krenite odvažno u životne izazove

Družite se s nama već 10. listopada i upoznajte sebe i svoju žensku snagu

Snaga žene –  naziv je ciklusa radionica koje počinju ove jeseni, točnije 10. listopada s ciljem motivirati polaznice da se sa što manje straha i neizvjesnosti, a što više informacija, poznavanja okolnosti oko sebe, te pozitivne perspektive otisnu prema izgradnji vlastitog integriteta, snažnije i aktivnije sebe koja preuzima kontrolu i ne dopušta okovima svakodnevlja koji marginaliziraju ženu da bude nezadovoljna i zaustavljena u svojim namjerama.

Jer žene nikada kao danas nisu bile obrazovanije, financijski neovisnije, poduzetnije, angažiranije i spremnije na odricanja da bi uživale društveno priznanje koje im s pravom pripada. No, ženina sreća je i dalje upitna, jer unatoč svemu što žena radi – (pre)često izostaje istinsko priznanje njezinog društvenog obola, značaja, uloge… Razlog – iako smo „debelo“ u 21. stoljeću, tradicijski okovi hrvatskog društva ženu guraju i dva stoljeća natrag, ne uvažavajući nerijetko niti njezine temeljne ljudske vrijednosti. Umjesto da žena postane perjanica u mnogim društvenim aspektima, ona se često marginalizira i osporava do neprepoznatljivosti. 

– Kako bi osvijestili žene prije svega da se za svoj bolji položaj na poslu, u društvu, obitelji, braku – mogu izboriti, a zatim ga i zadržati uživajući u plodovima svojih aktivnosti pokrećemo ciklus radionica „Snaga žene“. Snaga žene predstavlja niz radionica (s predavanjima i vježbama) kojima se nastoji “osvijestiti” današnji položaj žene u hrvatskom društvu i pružiti ženama alate kako da svoj položaj promijene na bolje – na poslu, u odnosima, same sa sobom. Cilj nam je ojačati ženinu ulogu, značaj, beskrajnu stvaralačku moć i time pomoći ženama da ostvare položaj koje zaslužuju – opisala je Ivana Štulić, jedna od predavačica na radionicama “Snaga žene”. 

Snaga žene donosi cijeli niz korisnih sadržaja, vježbi te praktičnih primjera kako žene
mogu i hoće unaprijediti svoj položaj u društvu, obitelji, među prijateljima, na poslu,
kod drugih žena, a s druge strane očuvati i izgraditi svoj integritet sukladno vremenu i
okružju u kojem živimo. Snaga žene hvata se u koštac s temeljnim problemima ženske zapostavljenosti u mnogim sferama moći, odlučivanja, napredovanja u karijeri, izgradnji kvalitetnih privatnih i poslovnih odnosa koje ženi često predstavljaju kamen spoticanja u ostvarivanju ciljeva.

– Radionicama Snaga žene moja kolegica i predavačica Ivana Štulić i ja želimo osvijestiti trenutni položaj svake polaznice, posebice ono što želi promijeniti, dati ženama alate koje već isti dan mogu primijeniti da osiguraju bolju budućnost za sebe,  osnažiti i međusobno povezati žene koje imaju zajedničke ciljeve, te potaknuti ideje i realizaciju novih projekata od žena za žene i bolje društvo – najavila je Sanela Dropulić, predačica na radionicama “Snaga žene” i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. 
“Snaga žene” namijenjena je svim ženama zainteresiranima za bolju budućnost bez obzira na dob, položaj, porijeklo i status radnog odnosa.

Prva radionica održat će se 10. listopada od 17:45 do 19:45 u Centru  Snaga Namjere, Račićeva 5 (dvorišna zgrada) u Zagrebu.

Sve informacije i prijave za sudjelovanje na radionicama mogu se obaviti OVDJE.

Program radionica

Uz teoretski dio predavanja na svakom susretu provode se i vježbe, individualni rad, grupni rad, kao i diskusija i razmjena iskustava.

Jesenski ciklus radionica (listopad – prosinac 2017.)

Sadržaj:

• Žena u ogledalu (prvi jesenski ciklus) koji sadržava sljedeće teme radionica: 

Moja vrijednost kao žene

Moja uvjerenja i ograničenja

Što znači ženska moć i snaga

• Poslovno osnaživanje žena 

Žena jučer, danas, sutra na tržištu

Žena u sustavu

Žena sama sebi šefica

• Osnaživanje žena u odnosima

Partnerski i obiteljski odnosi

Odnosi s drugim ženama

Poslovni odnosi žene

Raspored radionica 
Snaga žene – radionica traje dva sata – 17:45 do 19:45

Vrijeme održavanja
Listopad – prosinac 2017

10. 10 – prva predavanja i vježbe 

16. 11 – druga predavanja i vježbe 

14. 12 – treća predavanja i vježbe 

Mjesto održavanja:

CENTAR SNAGA NAMJERE Račićeva 5 (dvorišna zgrada), Zagreb

Cijena predavanja i vježbi Snaga žene:

• 150kn za pojedinačni dolazak

• 120 kn po radionici za ciklus od 3 radionice

• 950kn za 9 dolazaka – 3*3 ciklusa 

Predavačice:

Ivana Štulić

coacherica, trenerica, konzultantica, poduzetnica, inženjerka.
Po struci inženjerka FER-a, po vokaciji coach, trener i konzultant, usmjerena na pomoć drugim ljudima i organizacijama da ostvare svoje potencijale.
Nakon 10 godina rada u multinacionalnim kompanijama, odvažila se ući u poduzetničke vode gdje se bavi:
– poslovnim savjetovanjem za projektni menadžment i upravljanje poslovnim procesima (posebice na spajanju biznisa i IT-a),
– treninzima biznis i soft vještina za tvrtke te
– edukacijama iz osobnog razvoja i coachingom za pojedince.
Certificirani je trener poslovnih edukacija, NLP business i manager coach, integrativni terapeut te trenutno student postdiplomskog programa Master in Applied Positive Psychology na sveučilištu u Cambridgeu.
Redovito piše kolumne za portale, volontira i pomaže u radu udruga.
U slobodno vrijeme pleše, druži se s dragim ljudima, provodi vrijeme u prirodi – na planinama ili na jedrenju te uči jezike.
Više o Ivani možete saznati OVDJE.

Sanela Dropulić
voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr

Kao stručnjakinja za tržišne komunikacije s više od 20 godine radnog iskustva na domaćem i inozemnom tržištu, iskusila je rad, posebice na menadžerskim i rukovodećim pozicijama u gotovo svim poslovnim sustavima, od malih, obrtničkih i poduzetničkih poslovnih okruženja, preko multinacionalnih kompanija i velikih javnih poduzeća, do javnih i državnih institucija i na koncu svog vlastitog, uspješnog poduzetništva.
Prvog dana siječnja 2016. pokrenula je Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr s ciljem umrežavanja poduzetnica u Hrvatskoj i regiji radi lakše razmjene iskustava te uzajamne potpore i pomoći u istupanju na tržište.
Vlasnica je tvrtke Expert Product d.o.o. specijalizirane za pružanje usluga tržišnog komuniciranja, ali i ostalih aktivnosti za uspješan početak i upravljanje poduzetništvom na hrvatskom i inozemnom tržištu.
Diplomirala je novinarstvo u Zagrebu kao jedna od najboljih studentica u klasi da bi specijalističko školovanje nastavila i uspješno završila kao stipendistica njemačke Vlade u Frankfurter Allgemeine Zeitungu. Posljednje desetljeće aktivno drži predavanja i radionice o tome kako uspješno započeti, voditi i uspjeti u poduzetništvu te kako kvalitetno plasirati uslugu i proizvod na domaćem i inozemnom tržištu. Radionice i predavanja je dosad poslušalo i pohađalo više stotina malih i srednjih poduzetnika.
2002. godine započela je u suradnji sa švedskom organizacijom Kvinna till Kvinna (žena do žene) ciklus edukacija na osnaživanju žena u jugoistočnoj Europi, poglavito u ruralnim sredinama, s ciljem aktivnijeg uključivanja u procese unutar jednog društva, koji ne mogu dati učinkovite rezultate ukoliko su žene unutar njih marginalizirane.
Do danas je na temu snaženja žena i ohrabrivanja na preuzimanje inicijative održala više od 200 predavanje u Hrvatskoj te jugoistočnoj Europi.
Za promicanje ženskog poduzetništva dobila je kao prva žena iz Hrvatske 2016. godine regionalnu nagradu „Najžena 21. stoljeća“ u Beogradu. Riječ je o jednoj o najuglednijih nagrada koja se dodjeljuje u jugoistočnoj Europi, za promicanje poslovnih i društvenih aktivnosti žena, a 2016. prvi puta je u dodjelu nagrada bila uključena i Hrvatska.
Suautorica je prvog hrvatskog vodiča za žene u poduzetništvu i motivacijske knjige pod nazivom Ja (ne) mogu bitii poduzetnica.
Tečno govori engleski i njemački jezik, a nešto slabije i švedski jezik. Bavi se streljaštvom, a u predasima od poduzetničkog angažmana nastupa na domaćim i inozemnim natjecanjima u disciplinama zračni i malokalibarski pištolj.
U slobodno vrijeme najviše uživa sa svoje četiri kćerke – Ivom, Elen, Lorom i Katarinom i suprugom Igorom – koji su njezina najveća potpora, motivator i inspiracija za poduzetništvo.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp