Uz Ćiru Blaževića, poduzetnice igrale bubble nogomet za djecu s autizmom

Sve za djecu s autizmom, za početak igrom bubble nogometa protiv poznatih hrvatskih pjevačica i pjevača, glumaca  i glumica, sportaša, napravile bi poduzetnice – članice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

I to su odlučno, energično i pune entuzijazma i pokazale, uz svog trenera, jednog i jedinog Ćiru Blaževića, koji je upravo poduzetnice odlučio uzeti pod “svoje kormilo” i pokazati kako se cure bore na zelenom travnjaku.

Borba na ovogodišnoj HURA! – i, drugu godinu za redom humanitarno sportskom događanju u kojemu su naše poznate i nepoznate osobe iz društvenog, javnog, akademskog života Hrvatske pomagale djeci s poteškoćama iz autističnog spektra, bila je i stupanj teža.

Jer su poduzetnice igrale protiv uglavnom muških ekipa, čija se pripremljenost i snaga nisu mogli usporediti s damama na terenu.

No ekipa Virtualnog ženskog poduzetničkog centra bila je i ostala – najsrčanija. Ivana Čabraja, Nina Čubelić, Nikolina Ćorković, Maja Puškarić, te voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić svim su srcem ušle na teren. S njega je vrlo brzo nakon “sudara” s protivničkim igračem i zarađenom ozljedom koljena izašla prva žena Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, no “boj” poduzetnica nastavljen je ojačan prinovom – komičarem Ivanom Šarićem, koji je zdušno (jer je i sam poduzetnik) igrački unaprijedio našu ekipu.

Oko svega što se događalo u početku na terenu jasan je bio trener svih trenera povikom “Ne udarajte moje djevojke!“, ali naravno da je ovo bio prije svega humanitarno – zabavni turnir, te je sve i odrađeno s puno radosti, zanimljivih sadržaja i u duhu velike želje pomoći onima zbog kojih smo se i okupili.

– Sretan sam što su ovaj bubble nogometni turnir danas podržali mnogi poznati i manje poznati građani Hrvatske kako bi nabavili vrijedna komunikacijska sredstva za djecu s poteškoćama iz autističnog spektra. Danas je pobijedila dobra volja, zabava, želja za pomaganjem, a oni koji su ostavili dušu na terenu, pokazali i zavidan nivo sportskog (ne)znanja. Idemo dalje s novim projektom HURA! 2018, već planiramo nove humanitarne akcije – najavio je Siniša Prugovečki, idejni začetnik projekta i direktor tvrtke Metroteka d.o.o., član Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i izniman čovjek velikog srca bez čije humanitarne vizije niti ovaj turnir ne bi bio moguć.

A osim velikog trenerskog iskustva, veliko suosjećanje za djecu s poteškoćama iz autističnog spektra pokazao je i trener ekipe poduzetnica.

– Drago mi je sam što sam danas bio dio ovog zanimljivog događanja, posebice jer je i meni jedna vrlo bliska i draga osoba ima autizam, stoga iz prve ruke znam za što smo danas ovdje. Siguran sam da će pobijediti dobronamjernost i humanost, te prije svega duh dobre zabave. No moja ekipa, ekipa poduzetnica je ona koja je moj prvi zadatak na terenu i uz koje danas najviše navijam – jasan je bio trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.

Uz poduzetnice koje su se došle boriti na teren, navijačka potpora iz redova naših članica i članova bila je iznimno brojna. Dobre zabave i veselja nije nedostajalo, posebice na terenu, ali i uz njega, gdje se zdušno navijalo za Virtualni ženski poduzetnički centar i uz predstavnike Grada Zagreba na čelu s Romanom Galić, pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. A našoj igračici Maji Puškarić, nije bio problem s cijelom obitelji doći iz Petrinje u Zagreb kako bi nam se pridružila.

– Zašto sam pristala igrati tekmu? Prvenstveno jer imam dijete s poremećajem iz spektra autizma, zato što nema većeg zadovoljstva od osjećaja da nekome možeš pomoći i zato što mi poduzetnice “znamo” igrati bubble football. Bubble football je jedno potpuno novo iskustvo za mene, jer ja inače ne pratim i ne volim sport. To je totalna antistres terapija! I još k tome znaš da si naguravanjem drugih prikupio humanitarna sredstva. Ima li boljeg osjećaja? – jasna je poduzetica Maja Puškarić.

– Drago mi je da smo se jučer družile jer će ovo iskustvo ostati uistinu posebno. Imala sam priliku upoznati nove djevojke, zaigrati muški sport protiv muškaraca i imati Ćiru za trenera. Nikad nisam ni sanjala da ću odraditi sportsko zagrijavanje s Ćirom. Ljepota ovakih druženja su upravo ta nova, jedinstvena iskustva i prilika da upoznaš nove ljude koji te mogu inspirirati. Bubble nogomet i trening s Ćirom – skidam to sa svoje životne bucket liste – komentirala je dojmove svojim sudjelovanjem u igri, ali i projektu poduzetnica i naša članica Ivana Čabraja, koja je igrala na poziciji golmana.

Pozitivne dojmove nije skrivala niti poduzetnica Nikolina Ćorković, koja je igrala poziciju lijevog krila.

– Kada su u pitanju humanitarne akcije, uvijek ih primam širokih ruku, jer i najmanja pomoć ili donacija meni sigurno neće odmoći, a nekima će značiti nebo. I još ako su u pitanju djeca onda tu nema razmišljanja! Humanitarna nogometna utakmica HURA kojoj sam imala čast sudjelovati, odlično je iskustvo, zabava i dobra rekreacija koju definitivno treba ponoviti. Uz fenomenalnu ekipu i najboljeg trenera svih trenera Ćiru Blažević, oduševljenje nije izostalo! Jer kada se srcem daje, srcem se i vraća – slikovita je bila naša članica i igračica Nikolina Ćorković.

Drugu godinu za redom  poznati i nepoznati junaci pokazali su svoje veliko srce, iskušali svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu – bubble nogometu, te uspjeli na nogometnom terenu Zagrebačkog Velesajma razbuktati svoju humanost koja je omogućila nabavku vrijednih specijaliziranih komunikacijskih pomagala, uz pripadajuće software koji će djeci iz spektra autizma olakšati svakodnevni život.

Želja pokretača i organizatora ove humanitarno sportske aktivnosti, vlasnika tvrtke Metroteka Siniše Prugovečkog, prije svega povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu kroz nabavku sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i prevenirati pojavu nepoželjnih ponašanja.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp