Prijavite se na naš izlet u Lipik i bolje upoznajte hrvatsku prijestolnicu poduzetništva

Lipik, grad koji se smjestio na rubovima zapadne Slavonije, teško stradao tijekom Domovinskog rata, doista se poput Fenixa posljednjih godina izgradio u hrvatsku prijestolnicu poduzetništva. S povijesnom tradicijom obrtništva, diljem svijeta poznatim lječilištem, kao i ergelom konja, Lipik je danas grad po mnogim odrednicama – po mjeri čovjeka.

A posebice poduzetnika, zbog čega je među prvim jedinicama lokalne uprave i samouprave dobio i našu povelju i titulu Grad – prijatelj ženskog poduzetništva.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom među prvim je gradovima ovog dijela Europe, inicirao i proveo besplatne edukacije za poduzetnice i poduzetnike kao i sve one koji će to tek biti.

U sklopu održanog Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe 08. ožujka ove godine organizirao je i prezentaciju lipičkih poduzetnika i gospodarstvenika. 

U suradnji s Razvojnom agencijom Lipika, gradska uprava nekoliko godina provodi cijeli niz mjera, subvencija i projekata namijenjenih razvoju poduzetništva.

Brojke koje potkrepljuju uspjeh simbioze lipičke gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Vinkom Kasanom i lipičkih poduzetnika više nego su jasne – povećava se broj novih tvrtki i obrta, radnih mjesta u sektoru poduzetništva, te ostvarene dobiti lipičkih poduzetnica i poduzetnika.

Sve su to razlozi zbog kojih danas Lipik izrasta u prijestolnicu poduzetništva, čija gradska uprava kroz učinkovitu suradnju sa svima koji svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu, postavlja učinkovite standarde tržišnog poslovanja u lokalnim sredinama.

Upravo s ciljem upoznati način djelovanja i suradnje lipičke gradske uprave s poduzetnicima, kao i mjera koje su potaknule razvoj poduzetništva te dovele do njegovog iznimnog razvoja u zapadnoj Slavoniji, Virtualni ženski poduzetnički centar organizira jednodnevni izlet u Lipik 17. rujna ove godine, na kojega se svi mogu prijaviti.

Poduzetnicama i poduzetnicima, članicama i članovima Virtualnog ženskog poduzetničkog centra domaćin će biti gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, a popratna aktivnost izleta bit će posjet i sudjelovanje u Sajmu ajvara – tradicionalne lipičke izlagačke manifestacije na kojoj se prezentira spravljanje popularnog slavonskog namaza od povrća.

Svi zainteresirani za izlet u Lipik mogu se prijaviti na mail info@poduzetnica.hr s naznakom Izlet Lipik, najkasnije do 30. kolovoza kako bi sudjelovali u jednodnevnom posjetu hrvatskoj poduzetničkoj prijestolnici. 

Izlet u Lipik drugi je po redu kojega Virtualni ženski poduzetnički centar organizira u cilju druženja i umrežavanja poduzetnica i poduzetnika, naših članica i članova, a pripremamo i izlete u Novu Gradišku te Vukovar – također Gradove – prijatelje ženskog poduzetništva.

PROČITAJTE VIŠE O DRUŽENJU ČLANICA I ČLANOVA VIRTUALNOG ŽENSKOG PODUZETNIČKOG CENTRA

Izlet Loyalty članica i članova na Krk – uz druženje i zabavu, dogovoreni i novi poslovi

BaBIZnjaci – središnje mjesto neformalnog druženja i povezivanja članica i članova Virtualnog ženskog poduzetničkog centra 

Najbolji nogometni trener jugoistočne Europe promotor Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe Zagreb, 08. 03. 2018

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp