Sudjelujte u Business speed datingu, otvorite nove poslovne prilike i kreirajte nove poslove

Jedan od najatraktivnijih sadržaja Kongresa poduzetnica 2018. u Zagrebu

Jedan od najatraktivnijih i najzanimljivijih sadržaja drugog po redu Kongresa poduzetnica koji se održao 08. ožujka 2017. godine u Zagrebu bio je svakako naš business speed dating. Iako je bio posljednji sadržaj Kongresa u 2017. godini, zamišljen kao “šećer na kraju”, u njemu je sudjelovalo više od 450 poduzetnica i poduzetnica s ciljem otvoriti nove poslovne prilike i poslove, kroz brzo upoznavanje sa sudionicima i predstavljanje vlastitih poslovnih projekata.

Na temelju ovog iznimnog interesa, ali i želje da business speed dating kojega je vodila ugledna slovenska poduzetnica Mirjana Ivanuša Bezjak, na Kongresu poduzetnica 2018 upravo će ovo događanje biti među prvim sadržajima koje ćemo ponuditi u Zagrebu, 08. ožujka 2018., našim gošćama i gostima najvećeg poslovnog okupljanja u poduzetništvu jugoistočne Europe.

Kongres poduzetnica 2018 će ujedno biti i “poligon” za uvježbavanje obaranja Guinnessovog rekorda u business speed datingu, kojega će baš kao i ove godine voditi kolegica iz Maribora poduzetnica Mirjana Ivanuša Bezjak, u znak suradnje s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom. (Više o poduzetničkom angažmanu ove slovenske poduzetnice možete pročitati na internetskoj stranici www.hitri-poslovni-sestanki.si).

Business speed dating predstavlja učinkovito okupljanje, upoznavanje i razmjenu informacija među sudionicima u zanimljivom, brzom i interaktivnom osobnom i poduzetničkom predstavljanju, a ono kojega smo organizirali na ovogodišnjem kongresu, te kanimo ponoviti i na Kongresu poduzetnica 2018. bit će najveće takve vrste u jugoistočnoj Europi.

Pojam Speed dating već je dugo popularan među osobama koje traže, u ljubavnom smislu, potencijalnoga partnera. U zadanom kratkom roku, nerijetko od jedne ili dvije minute, podijeljeni u dvije kolone svom sugovorniku (najčešće suprotnog spola) iznosite glavne crte svoje osobnosti. U nadi kako ćete se nekome svidjeti i započeti vezu na temelju ovog kratkog upoznavanja.

No cijeli niz godina speed dating primjenjuje se i u poslovnom smislu posebice na velikim ekonomskim skupovima. S ciljem da bi se sudionici business speed datinga u kratkom vremenu upoznali te inicirali poslovnu suradnju. Dovoljno da ga implementiramo i na Kongresu poduzetnica ove godine, te nastavimo s njim na krilima iznimnog uspjeha i u 2018.

Business speed dating planiran je na Kongresu poduzetnica 2018, kao još jedan od načina što kvalitetnijeg upoznavanja poduzetnica iz cijele regije, ali i kvalitetnog networkinga. 

– Već dvadeset godina sam poduzetnica, a bavim se uglavnom edukacijama. Prije četiri godine bila sam na jednom skupu gdje se organizirao i business speed dating. Tada sam se prvi puta susrela s tom iznimno zanimljivom i učinkovitom poslovnom aktivnosti. Do danas sam organizirala dvadesetak business speed datinga, a sve s ciljm boljeg upoznavanja poduzetnika, te otvaranja novih poslovni mogućnosti – opisuje ova slovenska poduzetnica i “dirigentica” business speed datinga na predstojećem Kongresu poduzetnica 2018 u Zagrebu.

Provedba je jednostavna, učinkovita i što je glavno – brza. Sudionici ovakvog poslovnog upoznavanja stoje jedni nasuprot drugog u dva reda (poput tračnica pruge) te na zvučni znak ili uputu voditelja, počinju razgovor s osobom koja je nasuprot njih.

– U kratkim crtama se kaže o sebi i svom poslovnom poduhvatu tj. tvrtki, kao i poslovnim planovima odnosno ako imamo konkretnu poslovnu ponudi i o njoj se govori, ako naravno ima vremena. Poželjno je ponijeti i podijeliti vizit – karte, a ni promo leci nisu viška – opisuje business speed dating organizatorica Mirjana Ivanuša – Bezjak.

Organizacija ovakvog networkinga zahtijeva disciplinu i praćenje instrukcija voditelja, pri čemu je najbitnije da se pri zvučnom signalu i isteku vremena za predstavljanje svi gibaju u smjeru kazaljke na satu i krenu ispočetka s predstavljanjem uz novog sugovornika.

– Možda ovako zvuči zbunjujuće, ali kad se krene u akciju, sve teče vrlo glatko i naravno brzo. Svaki zvučni signal označava kraj komunikacije s jednim sugovornikom i početak razgovora s drugim. Iako je kratko vrijeme za upoznavanje od jedne minute, ali ako držimo da je u prvom dojmu ipak najjače oružje, onda sigurno da će biti i uspjeha – smatra ova poduzetnica sretna s prikupljenim iskustvima iz Zagreba s ovogodišnjeg business speed datinga gdje je povezala u kratkom roku više od 450 sudionica i sudionika.

I tako – kroz manje od minute razgovora može se doći do velikog poslovnog uspjeha. Bitno je krenuti, pa i ako je riječ o business speed datingu. Možete probati, ako već niste, na Kongresu poduzetnica 2018. u Zagrebu, 08. ožujka u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. 

Kongres je bio i “poligon” za uvježbavanje obaranja Guinnessovog rekorda u business speed datingu, kojega je na kraju ovog velikog poslovnog događanja upriličila slovenska poduzetnica Mirjana Ivanuša Bezjak, vrlo uspješno okupivši nazočne u zanimljivom, brzom i interaktivnom osobnom i poduzetničkom predstavljanju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp