Stomatološke usluge, uz turizam, najznačajnija izvozna usluga za slovenske državljane

Broj slovenskih turista u hrvatskom glavnom gradu iz godine u godinu sve je brojniji, no osim ljepota kojima se naši susjedi dive u Zagrebu, njihov porast uvjetovan je konkretnom zdravstvenom potrebom.

Naime, od kada slovenski Zavod za zdravstveno osiguranje „pokriva“ trošak popravka i ostalih stomatoloških usluga koje slovenskih državljani koriste u Hrvatskoj, krenula je velika ekspanzija prema Zagrebu i korištenju stomatoloških usluga na području glavnog grada Lijepe naše.

Slovenski državljani danas redovito 4 do 8 puta godišnje dolaze na preglede zuba te zahvate na zubima u Privatnu stomatološka ordinaciju Balenović, koja je ujedno i jedna od najstarijih privatnih praksa u Hrvatskoj, smještena na adresi Pavla Hatza 23 u Zagrebu. Ova ordinacija, čiji je vlasnik naš Loyalty član dr.med.dent. Nino Balenović, privukla je veliki broj pacijenata iz Slovenije, visokom razinom kvalitete usluga koje nude, mogućnosti refundacije troškova pri slovenskom zavodu za zdravstveno osiguranje i titulom drugu godinu za redom najbolje stomatološke ordinacije u Hrvatskoj prema izboru pacijenata.

– Putem usmene preporuke saznao sam za Ordinaciju Balenović od mojih prijatelja koji su mi rekli da se isplati doći u Zagreb popravljati zube jer je usluga vrlo kvalitetna, a povoljna. Sve se brzo obavlja, nema puno čekanja, pa mi nije problem doći iz Slovenije do Zagreba. Posebno mi se viđa ljubazno i stručno osoblje – iznio je razloge svog dolaska na zahvate na zubima Gregor Otmar iz Slovenije.

U Zagreb radi stomatoloških usluga dolazi često i Konstanca Rettinger.

– Kćerka je tražila kvalitetnu ordinaciju u Hrvatskoj i prema brojnim pozitivnim komentarima koje smo čuli, ali i online pročitali, odlučili smo se doći u Zagreb i koristiti usluge Ordinacije Balenović. Lokacija ordinacije u centru grada nam je odlična, uz kvalitetne i povoljne usluge koje nudi. Dva puta dođem najmanje godišnje na stomatološke preglede u Zagreb. Spajam ugodno s korisnim, jer obavim pregled i sve što treba oko zuba, a onda odem razgledati Zagreb, nešto kupiti. Posvetim se sebi i turistički i zdravstveno – ističe pacijentica iz Slovenije Konstanca Rettinger.

Turistički gosti i stomatološki pacijenti iz Slovenije najviše koriste usluge popravljanja i ugradnje zubi, kao i izrade i postavljanja aparatića za zube.

– Stomatološke usluge u Hrvatskoj su na visokoj razini kvalitete, kao i brzina obavljanja zahvata, također su naše usluge jeftinije nego u ostalim državama Europske Unije. Primjerice razlika u cijeni naših usluga u odnosu na Sloveniju je i do 30 posto, zbog čega nam prvi susjedi rado dolaze u Zagreb kako bi razgledali grad, a zatim i obavili stomatološke usluge, jeftinije i kvalitetno – naglašava dr.med.dent. Nino Balenović.

Zbrinjavanje zubi do nedavno je trajalo od nekoliko dana do nekoliko tjedana što se danas promijenilo zahvaljujući visoko specijaliziranoj tehnologiji i znanjima koji se primjenjuju u stomatologiji. Tako se u Stomatološkoj ordinaciji Balenović primjenjuje najsuvremenija tehnologija izrade keramičkih krunica i ljuskica koja omogućava izradu novih zubi unutar 24 sata.

Taj tehnološki napredak omogućio je upravo i slovenskim pacijentima dolazak bez brige i saniranje zuba u glavnom hrvatskom gradu. Tomu pridonosi kratkoća izrade zuba uz visoku razinu kvalitete usluge.

– Primjena intraoralnog skenera i 3D kompjuterske izrade zamjenjuje postupke uzimanja otisaka i izrade zuba te se proces izrade zuba u laboratoriju znatno ubrzao i danas traje od samo nekoliko minuta do nekoliko sati. Sam proces skeniranja zuba traje nekoliko minuta, a novi osmijeh dobivate već unutar 24 sata što su prepoznali i inozemni turisti koji posjećuju Zagreb, a time i sve više i našu ordinaciju uz ostalo i radi ove usluge – ističe dr.med.dent. Nino Balenović, koji uz svoj stručni tim danas među prvima u Hrvatskoj nudi koncept cjelovite stomatološke usluge i inozemnim turistima.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp