Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, Zagreb, 08. 03. 2018. svečano predstavljen u Novom Sadu

U glavnom gradu Hrvatske po drugi puta najveće poslovno okupljanje žena u biznisu u ovom dijelu Europe

Pred više od 150 poduzetnica, managerica i zaposlenica javnog i državnog sektora pristiglih iz svih država jugoistočne Europe te Njemačke, u Novom Sadu, tijekom međunarodne poslovne Konferencije „Biznis u štiklama“, predstavljen je Kongres poduzetnica 2018, koji će se održati po drugi puta u Zagrebu, 08. ožujka iduće godine.

Kongres, kojemu će domaćin iznova biti Zagreb iduće godine, predstavlja najveći poslovni skup žena u biznisu ikada organiziranog na ovim prostorima, a baš poput prvog, cilja okupiti više od 600 poduzetnica i poduzetnika s područja jugoistočne Europe.

U partnerskoj suradnji s Unijom poslovnih žena Vojvodine i Udruženjem za promociju zdravog života “Naturavita”, koji su ovih dana u Novom Sadu bili domaćini izaslanstvu Virtualnog ženskog poduzetničkog centra – organizatora zagrebačkog Kongresa poduzetnica 2018, promocija ovog velikog poslovnog skupa ujedno je dokaz potpore i umrežavanja žena u poduzetništvu diljem jugoistočne Europe.

Prezentaciju Kongresa, kao i aktivnosti žena u poduzetništvu na međusobnom poslovnom povezivanju, uspješnijem poslovanju te zajedničkom djelovanju u Novom Sadu je iznijela Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

O suradnji i partnerstvu poduzetnica u regiji vrlo je slikovita bila i Sofija Bajić, partnerica prezentacije u Novom Sadu, organizatorica novosadske poslovne konferencije te predsjednica Unije poslovnih žena Vojvodine i Udruženja Natura Vita.

– Žene su izuzetno hrabre kada treba da se otisnu u neki poslovni poduhvat, a mi smo tu da im pružimo podršku kako za osobni tako i za profesionalni razvoj. Drago mi je da smo vidjele kako to rade žene na nedavnom Kongresu u Zagrebu, sada smo to pokazale i u Novom Sadu, pa nastavljamo i dalje, a ono što je najbitnije jeste da surađujemo i da ne posustanemo – kazala je u povodu druženja poduzetnica regije, kako u Novom Sadu, tako i uz najavu na proljeće iduće godine u Zagrebu, Sofija Bajić, predstavnica Udruženja za promociju zdravog života “Naturavita”.

Sanela Dropulić istaknula je važnost žena u poduzetništvu, naglašavajući kako je njihova uloga u gospodarstvima država regije iznimno prilagodljiva tržišnim (ne)prilikama, te i uz sve nedaće koje ih prate – žene imaju iznimno profitabilne poslovne aktivnosti.

– Snaga ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi zorno je iskazana i tijekom našeg prvog Kongresa ove godine u Zagrebu s kojeg je odaslana poruka zajedničkog djelovanja poduzetnica radi učinkovitog tržišnog nastupa, nerijetko i udruženog s više adresa i iz različitih država. Žensko je poduzetništvo postalo iznimno značajan zamašnjak gospodarstava jugoistočne Europe, a zanimljiva je činjenica da su hrvatske poduzetnice liderice u regiji po gospodarskim aktivnostima, projektima i obrazovanju. Kongres poduzetnica 2018. organiziramo s ciljem još više potaknuti na zajednički rad i suradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava čije smo konstruktivni dio  – istaknula je voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, organizatora Kongresa, a koji od svog osnutka (01. siječnja 2016.g.) do danas okuplja 2.300 članica i 74 člana – poduzetnica i poduzetnika Hrvatske.

Zanimljiva je i činjenica kako Kongres poduzetnica 2018, već treću godinu za redom iznimno pomaže i sponzorski podupire vrlo aktivni član Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, zagrebački poduzetnik Siniša Prugovečki.

Uz njega cijeli je niz kolega poduzetnika koji podupiru i prate aktivnosti žena u poduzetništvu, te svojim aktivnim sudjelovanjem i na Kongresu poduzetnica pokazuju da samo zajedno možemo i učinkovito do poslovnog angažmana na realnom sektoru.

Dobro nam došli na Kongres poduzetnica, Zagreb, 08. 03. 2018.

Više o Kongresu pročitajte OVDJE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp