Potlačeni, nezavidni i težak položaj žene na radnom mjestu, poduzetnica Gledis Šprah iskoristila za svoju prvu knjigu

“Sad je Dosta!” namijenjena je pripadnicama ljepšeg spola, koju rado čitaju i muškarci

Naša Loyalty članica iz Pule Gledis Šprah (44),  vlasnica tvrtke „Glam Style studio“, nedavno je izdala svoju prvu knjigu “Sad je Dosta!”. Ova marljiva poduzetnica i stručnjakinja za komunikacije, koja je svoje poslovne aktivnosti usmjerila poslovnim edukacijama, odlučila je uzeti “pero u ruke” kako bi iznijela u biografskoj priči svoj put od dječje igre do svijeta estrade u kojoj se tijekom života našla. I to jer je svoje poduzetničko iskustvo stjecala uz ostalo i kreiranjem te stvaranjem osobnih imidža za modele, manekene, misice, pjevačice, voditeljice i osobe iz javnog života. 

– U ovoj knjizi opisujem samo ženske programe koje sam u duhovitim pričama opisala kao stvarne događaje sa stvarnim likovima. Svijet mode i estrade opisala sam sa svojim profesionalnim i građanskim okom. Knjigu sam namijenila ženama, ali i muškarci će naći zanimljive savjete, za koje sam skupila puno motivirajućih i pozitivnih savjeta. Knjigu sam počela pisati nakon što sam dala otkaz u firmi koja me inspirirala da kažem radnom narodu, a najviše ženama što si nikako ne smiju dozvoliti na radnom mjestu – naglašava autorica knjige “Sad je Dosta!”

Poticaj na pisanje Gledis Šprah je vidjela u ženama koje se nalaze u nekom potlačenom položaju, negdje na margini ili na prekretnici svog života koji pokazuje dva smjera.

– Zato sam knjigu namijenila upravo ženama tj. damama. Knjiga se može naručiti kod izdavača: Redak – web knjižara ili na stranici: www.GlamStyleStudio.hr. Cijena knjige je 110 kuna, i već je u prodaji – pojašnjava autorica koja je kratko vrijeme radila u jednoj tvrtki, gdje je doživjela psihički mobbing koji je ostavio ožiljke opisane u knjizi.

A iz tih neugodnih iskustava, koja su nedavno urodila i spisateljskim prvijencem, izgradila je svoj poduzetnički angažman – educirati i savjetovati poslovne ljude kako će komunicirati sa svojim zaposlenicima i klijentima. 

–  U svojoj firmi „Glam Style studio“ održavam edukativne radionice poslovne komunikacije na teme: 1. Prezentacijske vještine i pripreme za javno nastupanje. Radionicu provodim u dva modula, teoretski i praktični dio, gdje sudionicima/klijentima teoretskom djelu objasnim kako javno govoriti i kako se dobro pripremiti za nastup, dok u praktičnom djelu sudionici sami odmjeravaju stečeno znanje. 2. Verbalna i neverbalna komunikacija. U komunikaciji sa sugovornikom bitno je prepoznati njegove neverbalne pokrete i reakcije, koje u usporedbi sa verbalnim djelom donose pravu sliku sugovornika. 3. Protokolarne aktivnosti. Protokol je u svakom segmentu našeg života. Na edukativnim radionicama govorim o: građanskom, poslovnom i političkom protokolu. 4. Upravljanje osobnim imidžom. Ova tema radionice je vrlo posjećena, jer koliko god mislimo da imamo dobar imidž i da znamo njime upravljati, uvijek nam nedostaje onaj mali input koji će nam to potvrditi, da li neke stvari radimo ispravno ili ne – nabraja ova pulska poduzetnica i naša Loyalty članica. 

U sklopu svoje agencije Gledis Šprah danas održava tečajeve manenkenstva i hodanja na štiklama, igraonice za male manekene te organizira modne revije i Izbore za Miss. Jedina je u Istri koja organizira edukacije za hostese. I svjesna je da je iz svog iznimno neugodnog iskustva na poslu – mobbinga kojega je trpila od svog poslodavaca, dobila najbolje za svoje poduzetništvo – ustrajnost, nepokolebljivost i disciplinu, uz potrebu da se o položaju žene u Hrvatskoj jasno i glasno govori. Ili piše kako je to ona napravila u svojoj knjizi.

– Svi koji razmišljaju o poduzetništvu, moraju znati da se bogatstvo ne stječe preko noći. Treba imati strpljenja, živaca, volje i viziju svog projekta. Svaki mali uspjeh za poduzetnika je velika pobjeda. Kada se krene u poduzetništvo treba slušati samo onaj svoj unutarnji poriv koji govori naprijed, naprijed, koliko god okolina govorila: stani, nemoj i odustani – poručuje stručnjakinja za komunikaciju Gledis Šprah koja je iz svojih najvećih životnih iskušenja napravila svoje najveće životne pobjede. 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp