Život sa sportom, za poduzetnika Peru Markića postao je poduzetnički izbor i život od sporta

Pere Markić (desno u tamnoj odjeći) na uručenju pehara natjecateljima Crohoops lige

Od malih nogu profesor kineziologije Pere Markić, Loyaty član Virtualnog ženskog poduzetničkog centra živio za sport. Lopta je bila omiljena igračka, a jurcanje na otvorenom, posebice kada je košarka u pitanju, dječji imperativ provođenja slobodnog vremena. S odrastanjem postalo je jasno da će  sport biti jedini profesionalni izbor. S dječje igre okupirane sportom nastalo je poduzetništvo koje s temelji na sportu, pa je poduzetnička želja okrunjena osnivanjem tvrtke Sportmixa, a Peru Markića “gurnula” na realno tržište gdje zahvaljujući sportu uspješno vodi nekoliko poslovnih projekata.

– Moja zaljubljenost  košarku rezultirala je ne samo otvaranjem tvrtke, nego i s nekoliko sportskih projekata koji su se sada vrlo uspješno razvili da spadaju u red najjačih u jugoistočnoj Europi. Tu prije svega mislim na Crohoops košarkašku ligu koja je pokrenuta prije četiri godine, te predstavlja najjače amatersko natjecanje za sudionike s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije –  ističe Pere Markić, direktor tvrtke Sportmixta.

Košarkaški okršaji igraju se u zagrebačkom Boćarskom domu svake nedjelje, tijekom jesensko-proljetnog natjecateljskog perioda, te su zahvaljujući poduzetničkom entuzijazmu Pere Markića postali sjecište pravog košarkaškog elana, zalaganja, truda i želje uživati u jednom od najljepših momčadskih sportova.

– Kroz naš je sustav u šest sezona prošlo više od 30 sastava s više od 600 košarkaša. Naši najbolji igrači, postali su ne samo prepoznatljivi trademark dinamike i atraktivnosti CroHoops lige, već i mjerilo košarkaških vrijednosti kako u domaćim amaterskim, tako i u profesionalnim ligama – ističe direktor tvrtke Sportmixta.

No svjestan da se strast i ljubav prema sportu njeguju od malih nogu, nekoliko poduzetničkih programa svoje tvrtke Pere Markić usmjerio je prema djeci – u prvom redu organizaciji i vođenju sportskih kamova kao i organizaciji sportskih rođendana.

Tako se primjerice drugu godinu za redom organizira u zagrebačkom Boćarskom Domu Zrinjevac, Sportski dječji kamp ”Sportmix”. Započet prošlog ljeta, s brojnim sportskim aktivnostima, Sportski dječji kamp ”Sportmix” ove godine otvara svoja vrata već za Uskrs od 17. – 21. travnja 2017. Kamp se odvija na više od 1500 četvornih metara zatvorenog dvoranskog dijela Boćarskog doma, opremljenog različitim sadržajima usmjerenim sportu, te na košarkaškom igralištu u vanjskom dijelu Boćarskog doma.

– Kamp u vrijeme školskog raspusta (Uskrs, ljetni praznici) nudi  brojne sadržaje namijenjene školskoj djeci  – od 6 do 10 godina, uz stručno vodstvo kineziologa i pedagoga. Svi sadržaji se odvijaju u zatvorenom i otvorenom dijelu Boćarskog doma koji se  nalazi se na idealnoj lokaciji, blizu središta Zagreba te je odlično prometno povezan sa svim dijelovima grada. Program kampa kreirali su profesori kineziologije u suradnji s pedagozima, a rad s djecom vode profesori kineziologije, dok se program sportskog kampa se provodi u suradnji s brojnim zagrebačkim klubovima iz različitih sportova. U sklopu kampa osigran je i ručak za sve polaznike kampa u restoranu ” Balon” te imamo fleksibilno vrijeme dolaska i odlaska svih polaznika, koji ne moraju u točno određenoj satnici dolaziti, nego su sadržaji i vremenska satnica prilagođeni mogućnostima dolaska svakog sudionika – opisuje Pere Markić bogat sadržaj pripremljen za ovogodišnje sportske kampove za Uskrs i predstojeće ljetne školske praznike.

Za djecu je ovaj poduzetnik osmislio upravo u Boćarskom Domu Zrinjevac u Zagrebu, na više od 600 četvornih metara dijela svog dvoranskog prostora, opremljenog različitim sadržajima usmjerenim sportu, mjesto je najveće rođendaonice u Hrvatskoj. 

– Naši programi proslave rođendana osmišljeni su u prvom redu s različitim sportskim sadržajima namijenjenih djeci i teenagerima – od tri do 18 godina, uz stručno vodstvo kineziologa i pedagoga.
Boćarski dom svojom površinom koja je na raspolaganju za rođendane spada u najveće igraonice namijenjene djeci i mladima, u kojoj nudimo brojne sportske sadržaje za sve uzraste i afinitete te uz program rođendana kojega su kreirali profesori kineziologije u suradnji s pedagozima – opisuje i ovaj poduzetničko – sportski projekt kojega je kreirao i nudi Pere Markić, suvlasnik tvrtke Sportmixa.

Sve informacije i prijave za sudjelovanju u Sportskom dječjem kampu ”Sportmix” i prijave za proslavu rođendana u Boćarskom domu na info@sportmixta.hr ili na kontakt mobitel: 098 168 5440

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp