Kratki odmak i ‘punjenje baterija’ kao ulog u zdravlje i kontakt s prirodom potreban je svima

Poduzetnica Maja Ester Babić osmislila je cijeli niz novih proizvoda vezanih uz turizam

Nakon petnaestak godina rada u više turističkih agencija u Zagrebu, među kojima najdulje u Atlasu, Loyalty članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Maja Ester Babić (39) otvorila je prije dvije godine svoj obrt. Po struci diplomirani ekonomist turističkog usmjerenja, sva svoja radna iskustva vezana do otvaranja vlastitog poduzetničkog projekta stekla je radeći u turizmu. Bilo da se radilo o agencijskom poslovanju, hotelijerstvu ili promociji u turizmu. Ovaj profesionalni izbor zaokružila je velikom ljubavlju prema putovanjima, na koja, ističe ova poduzetnica, rado voli „pobjeći.“

– U slobodno vrijeme pored putovanja na koja volim otići, istinski sam ljubitelj obilaska prirodnih lokaliteta i ljepota, jadranskih otoka te Istarskih gradova a i rado posjetim kvalitetan event ili manifestaciju za koju vidim da povezuje ljude i obogaćuje život doživljajem i iskustvom – priznaje Maja Ester Babić dodajući da se odlučila na poduzetništvo uviđajući kroz godine svoga rada da je okovana s puno nemogućnosti radeći za drugoga u svom karakteru kreativke, iskrene osobe, te dobrog organizatora.

Sve je to rađalo nezadovoljstvo, a urodilo vlastitim obrtom i poduzetničkom aktivnosti za Maju Ester Babić.

– Kao i kod mnogih boravak u tzv. ”comfort zoni” više nije bio dovoljno dobar za mene. Shvatila sam da prevladava nezadovoljstvo i nitko osim mene nije mogao preokrenuti tu poziciju. Rečenica jedne prijateljice koja je već etablirala svoj posao ,, uvijek se možemo vratiti u kalup” imala je neko čudesno djelovanje i bila je presudna u unutarnjoj odluci da dam sebi priliku i isprobam i drugi model, da istražim samu sebe i vidim do kuda će me dovesti pritom – odaje Maja Ester Babić „tajni sastojak“ njezine upornosti na pokretanje poduzetništva iz kojega je nastao obrt HERMES.
Poslovne aktivnosti poduzetnice Babić usmjerene su i na hrvatsko tržište kroz ponudu edukacija, seminara i vikend izleta u prirodno okruženje sa sadržajem i aktivnostima koje unapređuju zdravlje, vitaliziraju nas i daju praktična znanja koja će unaprijediti kvalitetu života zauvijek.

– Klijenti svakako prepoznaju potrebu za ovom vrstom organizirane i gotove usluge obzirom da je realnost da smo svi izloženi u većoj ili manjoj mjeri stresu, životu u zatvorenim prostorima, radu pod napetošću…Stoga kratki odmak i ‘punjenje baterija’ kao ulog u zdravlje i kontakt s prirodom potreban je svima, a ovaj način s grupom sličnog ili istog interesa nam često bude veselje i opuštanje – upozorava ova poduzetnica.

I naglašava da su programi koje nudi doista posebni i sadržajni na način da odražavaju želju i potrebu klijenata, zbog čega je HERMES i prepoznat danas na tržištu.

– Sadržajno naši programi su kraći i vezani za vikende , od četvrtka ili petka do nedjelje i kombinacija su više elemenata koje smatram bitnim i time je cijeli koncept usmjeren na kratak ali intenzivan i kvalitetan sadržaj u isto vrijeme. Također želim uključiti što više usluge u cijenu te smo tako u vikend školu prirodnih stilova življenja uključili pored smještaja i puni pansion, školu/seminar vezan za zdravu kuhinju sa dva praktična dijela, opuštajuću i vedru zajedničku šetnju (nordijsko hodanje) te individualnu energetsku masažu. Obzirom da svaka ta usluga pojedinačno ima svoju cijenu na tržištu kada bismo ju sami rezervirali platili bismo neusporedivno više novca te cijenom ova ponuda nije samo ,, value for money” nego ima i ,, added value” – komentira Maja Ester Babić.

Premda se nudi obilje usluga , dužih seminara i paket aranžmana, obično je naglasak na jednom elementu i sadržaju koji dominira kao što je odmor kao bazna usluga ili tečaj i edukacija u veze neke teme. Za programe koje nudi HERMES klijenti su pretežno žene svih životnih dobi, zanimanja i iz svih krajeva u Hrvatske te regije. Upravo zato, svjesni su u HERMESU, jer žene znaju da im je potrebno i opuštanje, druženje, smijeh i povezivanje, komunikacija iznad svega te ne skrivaju sklonost istraživati i učiti nešto novo te praktično i za svakodnevni život.

Sve je to veliki poticaj Maji Ester Babić da ne posustane u poduzetništvu i da svakog dana bude zahvalna samoj sebi na zaokretu u karijeri koja joj je omogućila da bude “sama sebi šefica”. No i svakog dana nailazi na nove izazove, koje ne smatra preprekama nego poticajima na putu prema uspjehu.

Izazovi se nalaze u etabliranju na tržištu i razvoju nekih složenijih ekoloških projekata koji su dalekoročno bitni no zahtjevaju i različita ulaganja i investicije. Prednosti činjenice ,,sam svoj šef ” leže u mogućnosti kreacije poslovnih aktivnosti, slobodi organizacije radnog vremena, te otvorenim i sve većim mogućnostima komunikacije sa brojnim suradnicima, poslovnim partnericama/partnerima, kolegicama/kolegama, liderima iz iste branše, inspirativnim osobama … – ocjenjuje ova poduzetnica.  

Budućnost svog poslovnog angažmana vidi prije svega u stabilnom razvoju i rastu u kvaliteti, a nakon toga intenzivnije povezivanje i umrežavanje kroz poslovno-partnerske odnose sa suradnicima. I rado savjetuje svima koji se odluče na poduzetništvo da ne posustanu u namjerama. 

– Poduzetništvo je doista kompleksan i hrabar poduhvat i promjena načina rada te 3 elementa smatram ključnim: 1. Prvi se odnosi na nas , na našu osobnost neovisno o poslu gdje je potrebno sam sa sobom ‘porazgovarati ‘ i vidjeti da li smo doista poduzetna, aktivna i kreativna osoba ili smo u većem dijelu sebe pasivni. 2. Svakako trebamo vrlo jasno znati u čemu ćemo se specijalizirati, što želimo raditi i radimo najbolje i koje svoje znanje možemo najbolje ukalupiti kao proizvod ili uslugu. 3. Treći vrlo važan dio jest razumijeti i prepoznati zahtjeve tržišta i potrebe potencijalnih kupaca te vidjeti da li i kako mi na to možemo odgovoriti svojom ponudom. Nakon toga rekla bih da slijedi ulazak u poduzetništvo u smislu registracije pravnog oblika poslovanja, potpora i sl. koje će svakako pomoći ali dugoročno su dodatak osnovnom poslovanju – zaključuje poduzetnica Maja Ester Babić. 

 

Napravite nešto za sebe  – uživajte u vikend školi prirodnih stilova življenja u Fužinama

Vikend škola prirodnih stilova življenja u Fužinama jedan je od programa HERMES-a, koji objedinjava zdravu prehranu i kuhanje sa trekkingom, opuštajućim vježbama disanja i sjajnom energetskom masažom uz puni pansion u Fužinarskoj kući od petka popodne do nedjelje popodne u terminima
26 – 28. 5. 2017. te 06 – 08. 10. 2017.
– Sam seminar ima teoretski i praktični dio vezan za izbor i pripremu namirnica koje jačaju i
podržavaju zdravlje te čiste tijelo od toksina. Lagani trekking i nordijsko hodanje uz jezero i kroz šumu te vježbe disanja voditi će suradnica koja vodi i Udrugu za nordijsko hodanje u Karlovcu a naš kolega Goran majstor je i profesionalac u opuštanju kroz disanje i godinama to radi u najboljim hrvatskim hotelima i spa centrima. Sudionici također imaju uključenu i izvrsnu energetsku masažu koja otpušta stres i eventualne blokade u tijelu
– najavljuje vlasnica HERMES-a svima koji namjeravaju iskušati ovaj kreativni i sadržajni vikend u Fužinama.


 

Članice i članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra vrlo jednostavno se mogu prijaviti na:

+00385 98 565 826
info@hermescroatia.com
www.hermescroatia.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp