OneCoin kao generalni sponzor Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe

I kad nema mjesta za aferu, neki mediji će je rado napraviti

S prvom minutom Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe 08. 03. 2017, cijeli je velebni događaj koji je po prvi puta na jednom mjestu od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu svijeta okupio 650 poduzetnica, pao u zaborav kod nekih medija, pred činjenicom da je OneCoin kompanija bila generalni sponzor Kongresa. 

I to iz isključive želje da se napravi afera tamo gdje joj apsolutno nema mjesta niti osnove kada je Kongres poduzetnica jugoistočne Europe u pitanju.

Na svu sreću i po veliki uspjeh projekta Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe koji je prošao i više nego odlično, ne samo po dojmovima sudionika, nego i reakcije javnosti na ovo najveće okupljanje žena u biznisu od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu svijeta.

Iz navedenog obraćam se javnosti, jer je putem pojedinih medija, iznesen cijeli niz netočnih navoda, pa čak i da je OneCoin kompanija iz Rumunjske, umjesto iz Bugarske, što dovoljno govori o profesionalnom pristupu provjeri činjenica o kojoj pišu. A posebice kada se pise da smo u suradnji s kompanijom prevaranata i lopova. 

OneCoin kompanija sa sjedištem u Bugarskoj, u rujnu 2016. godine sklopila je s nama ugovor za generalno sponzorstvo i u cijelosti već tada podmirila sve svoje obaveze.

Oni su sami kontaktirali Organizacijski tim Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe s ciljem da poduzetnicama pobliže objasne kriptovalute i njihovo poslovanje, što smo i jedino kao takvo komunicirali na našim platformama. U suradnju s njima ušli smo nakon kontakata s Veleposlanstvom Bugarske u Zagrebu, te Asocijacije poslovnih žena Bugarske iz Sofije.

Naš odvjetnički tim u cijelosti je pregledao ugovore o suradnji prije bilo kakvog potpisivanja, također i navode da je riječ o tvrtki čija kriptovaluta nema pokrića koji su se pojavljivali u medijma.

OneCoin u to vrijeme nije imao niti jednu pravomoću presudu za sve medijske natpise, kao niti sada, a niti većinu procesa koji mu se stavljaju na teret. S pravom su nas pitali zašto vjerujemo navodima koji nisu niti bili pred sudom niti su oni koje medij razapinju za krivnju ikada pravomoćno proglašeni krivima. Za one koji se žele držati prava i pravnih postulata, dovoljno.

Odmah nakon toga i s Gradom Zagrebom smo krenuli u zajedničke aktivnosti pripreme Kogresa poduzetnica jugoistočne Europe. I to u vrijeme dok je gradonačelnik Milan Bandić bio i još uvijek jeste u nekoliko sudskih parnica. Znači li to da nismo smjeli niti s Gradom Zagrebom surađivati?

Ovim ne namjeravam niti više objašnjavati ulogu OneCoina u sponzorstvu koje je u cijelosti transparentno, s obje strane pregledano od strane odvjetnika te kao takvo u cijelosti odrađeno prema svim odredbama zakona i međusobno dogovorene suradnje.

Medijske spekulacije i neopravdano i nepotrebno povezivanje naših pokrovitelja Kongresa posebice predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te potpredsjednice Vlade Martine Dalić krajnje je nepotrebno, neumjesno i s ciljem stvaranja afera, tamo gdje ih uopće nema.

Žalosti nas činjenica da jedan mediji sa svojim aferama, neprestanim serviranjem netočnih informacija, s ciljem povećanja čitanosti bez osjećaja za odgovornost javno iskazane objave, postaje vodilja medijskih objava svih drugih medija, posebice bez onog temeljnog u novinarstvu : Audiatur et altera pars!

Unatoč aferama i medijskom skandalu, koji su se pokušale pripisati ovom fenomenalnom okupljanju poduzetnica i poduzetnika, ostaje velika energija i pozitivan dojam kao jedini rezultat Kongresa, na čijim osnovama krećemo u pripremu novoga za Dan žena, 08. ožujka 2018. godine.

Sanela Dropulić

voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp