Pazite na zdravlje – bolesti bubrega sve učestalije među poduzetnicama

prim. Sonja Kapun, dr.med., specijalist internist, subspecijalist nefrolog upozorava

Svakog drugog četvrtka u ožujku, što je ove godine 09. 03. obilježava se Svjetski dan bubrega. Ova manifestacija ima za cilj podizanje svijesti o iznimno važnoj ulozi bubrega za naše zdravlje, ali i preventivnog djelovanja prema smanjenju bolesti ovog važnog organa, koje su sve učestalije upravo među poduzetnicima. Upravo na to upozorava i naša Loyalty članica prim. Sonja Kapun, dr.med., specijalist internist, subspecijalist nefrolog, čija će specijalistička ordinacija u četvrtak, 09. ožujka obavljati besplatne preglede svih koji se jave u cilju prevencije i pravovremene dijagnostike bubrega. Ordinacija se nalazi na adresi Marjanovićev prilaz 6, u Zagrebu, a besplatnim pregledom na Svjetski dan bubrega vrlo jednostavnim metodama se mogu rano otkriti i usporiti, te zaustaviti oštećenja bubrega, i spriječiti moguće njihovo zatajenje.

– Zbog stila života kojega vodimo, prožetog stresom, slabim ili gotovo nikakvim fizičkim aktivnostima, lošom prehranom, koja rezultira i prekomjernom težinom, posebice opterećujemo rad bubrega te stvaramo preduvjete za njihovo oboljenje. Nakon bolesti krvožilnog sustava i srca, bolesti bubrega postale su iznimna opasnost po zdravlje svih, a posebice poduzetnica i poduzetnika, poznatih po stresnom životu – upozorava prim. Sonja Kapun, dr.med., specijalist internist, subspecijalist nefrolog, ističući da se kronična bolest bubrega pojavljuje u jedne od deset odraslih osoba. 

Dakle – stanje je pred uzbunu i sasvim alarmantno pogleda li se zdravstvena slika nacije, te nije bez razloga i Svjetski dan bubrega u službi prevencije i ranog otkrivanja bolesti. Besplatnim pregledom i u specijalističkoj ordinaciji prim. Sonja Kapun, upravo te neželjene posljedice možete spriječiti. 

– Od prvog trenutka od kada sam odabrala liječnički poziv koji me je jedan dio moje karijere odveo i na rad u Sloveniju, misija mi je pomagati i učinkovito djelovati na prevenciji i liječenju bolesti. Iza sebe imam 30 godina radnog staža, od čega je jedan dio i poduzetnički, tj. privatni specijalističko – ordinacijski rad. Tijekom svoje karijere dijagnosticirala sam i liječila brojne slučajeve, koji su mogli biti spriječeni, odnosno bolest je mogla biti usporena da je bila na vrijeme otkrivena – ističe ova liječnica.

A upravo je i s tim ciljem liječnica Sonja Kapun otvorila svoju specijalističku internističku ordinaciju, svjesna koliko su i bolesti bubrega, uz sve rašireniji dijabetes, krvni tlak te krvožilne tegobe, porasli kod hrvatskih građana, posebice među poduzetnicama i poduzetnicima. Danas Sonja Kapun radi uz supruga liječnika urologa koji je u poduzetništvu “ispekao” više od trideset godina staža. Pod jednim krovom u različitim granama medicine, bave se svojim liječničkim pozivom u privatnoj praksi.

– Mnogi smatraju da je rad sa suprugom posebice u poduzetništvu  nespojiv. No, na vlastitom primjeru mogu posvjedočiti da je to uspješna kombinacija. Svatko od nas ima svoj dijapazon rada, djelovanja, aktivnosti, neovisnosti, a opet težimo istom kao poduzetnici – da naše poslovne aktivnosti budu uspješne. Uvijek sam imala potporu u mom suprugu, s kojim sada dijelim i poduzetnička iskustva – opisuje liječnica Sonja Kapun. 

A imajući na umu koliko je poduzetništvo izazovno i poslovno zahtjevno, Sonja Kapun među prvima pazi na svoje zdravlje, te s radošću poručuje.

– Sve članice i članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra dobro su došli na Svjetski dan bubrega učiniti nešto za sebe i besplatnom kontrolom u mojoj ordinaciji vidjeti u kojem su stanju i postoje li indikacije bilo kakvih zdravstvenih tegoba vezanih uz bubrege – pozvala je ova liječnica.

Preglede možete obaviti:

Specijalistička ordinacija interne medicine prim. Sonja Kapun
Marjanovićev prilaz 6,
Utrina, Zagreb
tel:01 660477
email: sonja@ordinacijakapun.hr
www.ordinacijakapun.hr
Besplatna testiranja za bolest bubrega možete obaviti u četvrtak, 09. 03. 2017 od 14-17h uz prethodnu prijavu telefonski ili mailom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp