Projekt besplatnih edukacija za poduzetnice kojega je inicirao, idejno razradio Virtualni ženski poduzetnički centar, EU parlamentarac Davor Škrlec predstavlja kao svoj i krši intelektualno i projektno pravo vlasništva uz plagiranje

Davor Škrlec i Sanela Dropulić pred svjedocima su i u Splitu su dogovorili suradnju na projektu besplatnih edukacija diljem Hrvatske koje su projektno vlasništvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Unatoč opetovanim upozoravanjima EU parlamentarcu Davoru Šrkelcu da ne krade naše projekte besplatnih edukacija koje smo idejno kreirali s prvim danom osnivanja Virtualnog ženskog poduzetničkog centra (01. 01. 2016 g.), te ih projektno počeli provoditi diljem Hrvatske, s više od 400 polaznica samo u 2016. godini, ostali smo neugodno iznenađeni nedavno održanom edukacijom u Hrvatskoj gospodarskoj komori – županijskoj komori Dubrovnik kao nastavku aktivnosti Davora Šrkleca po istovjetnom modelu i sadržaja kojega smo mi postavili znatno prije njega i s kojim je bio upoznat od samog početka održavanja istih.

I to u isto vrijeme dok su mu puna usta prozivki o plagiranju, kršenju autorskih prava, nepoštivanja intelektualnog vlasništva, o čemu je čak i u Dubrovniku pričao.

O krađi projekta besplatnih edukacija Virtualnom ženskom poduzetničkom centru, koje smo Davoru Škrelcu predložili za zajedničku suradnju u ožujku 2016. godine, ovim putem obavještavamo javnost, a pokrenuli smo i sve korake pravne zaštite i procesa, s obzirom da smo upravo mi bili ti koji su postavili navedeni model edukacija.

Ivana RadićO krađi smo upozorili i Hrvatsku gospodarsku komoru – županijska komora Dubrovnik koja mu je pružila domaćinstvo, ali do današnjeg dana nismo dobili od njih odgovor.

Osim krađe projekta, EU parlamentarac angažirao je kao predavača Ivanu Radić, koja s nama još uvijek ima potpisan ugovor o suradnji na edukacijama, uzimajući tako i predavača iz našeg fundusa, ugovorno obavezanog za suradnju s nama u ovom projektu koji ne smije raditi nelojalnu konkurenciju s obzirom na važeći ugovor s nama.

Projekt besplatnih edukacija Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ponudili smo prošle godine na suradnju g. Davoru Šrklecu, baš kao i brojnim ostalim jedinicama lokalne samouprave i uprave, te brojnim sponzorima s kojima smo ostvarili suradnju i po istom modelu provodimo ih više od 14 mjeseci.

No nitko, ama baš nitko s kim smo uspostavili suradnju, osim g. Škrelca nije ukrao model i sadržaj edukacija, te se počeo kititi tuđim perjem govoreći da su to njegove edukacije, a ne Virtualnog ženskog poduzetničkog centra s kojima ih u suradnji provodimo.

Ovim putem upozoravamo javnost na kršenje intelektualnog i projektnog prava kojeg je EU parlamentarni zastupnik Davor Škrlec napravio održavanjem edukacija u Dubrovniku za poduzetnice u cijelosti prema ideji, projektnom nacrtu i provedbenim uputama Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, s kojim je dotični prošle godine održao u suradnji edukacije u Splitu, Zagrebu i Osijeku.

Ove godine, plagirajući naš projekt i kradući naše projektno vlasništvo odlučio je svojatajući neopravdano idejni koncept naših besplatnih edukacija krenuti u iste ističući da je riječ o njegovom projektu, zbog čega oštro osuđujemo ovo njegovo ponašanje, ističemo javnosti ovaj nemili slučaj te krećemo u pravni proces zaštite.

Sanela Dropulić
Voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp