Outsourcing u poduzetništvu – odgovor za učinkovito, povoljno i brzo ostvarivanje poslovnih ciljeva

Ono što sindikati ne vole – poduzetnici rado koriste

Maksimalan učinak, uz minimalni trošak – ukratko je sukus razloga zbog čega hrvatski poduzetnici i poduzetnice rado „posežu“ u poslovnim aktivnostima za outsourcingom. A kako bi na jednom mjestu dobili što kvalitetniju outsourcing uslugu i to u širokom dijapazonu ponude i odgovora na sve poduzetničke poslovne potrebe, Virtualni ženski poduzetnički centar kreirao je novu platformu Expert product – koja to upravo i pruža.

– Expert Product je prva hrvatska tvrtka usmjerena pružanju outsourcing usluga za uspješan početak i upravljanje poduzetništvom na hrvatskom i inozemnom tržištu. Expert Product okuplja brojne stručnjake za marketing, odnose s javnošću, digitalno komuniciranje, web i grafički dizajn, EU projekte, edukacije u poduzetništvu, računovodstvo, pravno-savjetodavnu pomoć i ostala područja nastojeći svakoj tvrtki ili obrtu olakšati poslovanje u realnom sektoru te pronaći učinkovite odgovore za razvoj i napredak poslovanja. Naše usluge koriste i inozemni klijenti koji investiraju ili žele poslovati na hrvatskom tržištu, a radi lakšeg snalaženja u hrvatskim poslovnim prilikama. Temeljem iznesenih želja i potreba poduzetnica i poduzetnika za pozicioniranjem na tržištu usluga ili/i proizvoda te poslovnih angažmana, u kombinaciji s našim znanjem, iskustvom, zalaganjem i projektima stvaramo  učinkovite i profitabilne aktivnosti te ostvarujemo u zajedničkoj suradnji s poduzetnicama i poduzetnicima željene ciljeve – kazala je u povodu „lansiranja“ platforme Expert product, njegova idejna začetnica Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

A ono što prva outsourcing platforma za poduzetnice i poduzetnike nudi, članice i članovi Virtualnog ženskog poduztničkog centra su srdačno prihvatili i od prvog dana postojanja ove poslovne aktivnosti – počeli koristiti.

– Ovo je odličan način da poduzetnik za manje novaca dobije veliki učinak. Moja vlastita tvrtka koja je knjigovodstveni servis također je outsourcing za velike tvrtke koji nas koriste za svoje usluge. Mi također gdje god možemo rado također koristimo outsourcing gdje god nam zatreba jer nam to štedi novac. O ovom poslovnom sadržaju mislim sve najbolje. Ono što putem platforme Expert product koristimo kao outsourcing su tržišne komunikacije, grafički dizajn, digitalni marketing, te smo iznimno zadovoljni kvalitetom usluge kao i učinkom iste – ocijenio je dugogodišnji poduzetnik Antun Urbić Backo, vlasnik Backo Mini Expressa, najveće makete željeznice jugoistočne Europe.

Outsourcing, kojeg sindikati javnih i državnih službi izrazito nevole, u poduzetničkog populaciji, pao je na plodno tlo, a sada kroz Expert product, kao platformu, nudi cijeli niz usluga i aktivnosti na jednom mjestu uz uštedu vremena, novaca i prije svega „živaca“ da se željeni outsourcing sadržaj nađe.

– Kao mala informatička tvrtka orijentirana na performanse i optimiziranje aplikacija od low level do high level/arhitekture aplikacija, odlučili smo se na suradnju s timom Expert Producta u promoviranju proizvoda, Templater libraryja. Kada smo primjetili da naši klijenti sve više cijene Templater i oduševljeni su njegovim mogućnostima, odlučili smo se na njegovo službeno prezentiranje i predali palicu pouzdanom specijalistu za tržištne komunikacije. Sav posao planiranja i pripreme marketinških i drugih aktivnosti tim Expert Producta odrađuje samostalno u kontinuiranim konzultacijama s nama i za sada smo zadovoljni njihovim angažmanom te se nadamo dugoj uspješnoj suradnji – iznijela je Marijana Vidak, direktorica tvrtke Nova Generacija Softvera d.o.o. Zagreb

– Jedna od glavnih grešaka mladih poduzetnika je da pokušavaju postati Katica za sve – radi što manjih troškova – obrtnici sami vode svoje knjigovodstvo, izbjegavamo pitati savjete pravnika ili poslovnih savjetnika i oslanjamo se na Internet, susjedove priče i slično, sami se reklamiramo, pišemo si Pravilnik o zaštiti na radu, učimo se izraditi jednostavnu web stranicu ili se mučimo sa Facebookom, … Posljedica takvog ponašanja i stanja uma je da vrlo brzo imamo sve manje i manje vremena za ono
radi čega smo se upustili u poduzetništvo, a sve više i više vremena trošimo na administraciju, tehnikalije, marketing i sve ono što nas zapravo nikad nije ni zanimalo. Početni entuzijazam nam se potroši, životna energija nam odlazi na obaveze koje nas ne vesele i polako naš posao može upasti ili u kolotečinu prosječnog, ili se s vremenom ugasi
 – komentirala je Sanja Balenović, vlasnica i direktorica tvrtke MINT IT Zagreb.

Istaknula je i kako koristi usluge Expert Product tima dulje nego od formalnog pokretanja ove platforme.

– Usluge Expert Product tima su kvalitetne i profesionalne, bez toga naše suradnje ne bi ni bilo. Međutim, u toj suradnji dobivam i dodatnu vrijednost koja ih uzdiže iznad prosječnih pružatelja bilo kojeg tipa usluga. Naime, nikad se nisam osjetila kao “samo jedan u nizu klijenata” kojeg se odrađuje od fakture do fakture. Sanela ima jako osoban pristup svojim klijentima i trudi se osigurati upravo ono što bi za njenog klijenta u tom trenutku bilo optimalno – iako se mi ni sami nekad ne sjetimo da je to nešto što želimo ili uopće trebamo. Upravo ta činjenica da netko razmišlja o nama izvan okvira naših propisanih dogovora čini da se na nju i njezin tim možemo osloniti u potpunosti. Meni osobno je to neprocjenjivo u svakoj suradnji – procijenila je poduzetnica Sanja Balenović.

– Marketinška komunikacija sve je kompleksnija danas u vrijeme sve veće zakrčenosti marketinških kanala, ali i zasićenja klijenata raznim uslugama i ponudama. Iz toga razloga bitno je odabrati način marketinške komunikacije koji je relevantan za korisnike usluga. Stručnim savjetovanjem i odabirom najbolje marketinške strategije Expert Product pomogao mi je da inovativne ideje i usluge predstavim u najboljem svjetlu potencijalnim klijentima. Prema dosadašnjim pokazateljima mogu zaključiti da tvrtka Expert Product pruža vrhunsku uslugu koja je temeljena na dugogodišnjem iskustvu te kao takva je od velike pomoći prilikom bavljenja poduzetničkom aktivnošću“ – ocijenio je Fran Poštenjak, vlasnik i direktor tvrtke ARBORING.

– Segment tržišnih komunikacija potrebna je stomatološkim ordinacijama, pa tako i nama. Za tu vrstu aktivnosti nemamo stalno angažiranu osobu, nego tu rado posežemo kroz outsourcing za uslugama koje nudi i Expert Product. To nam je znatno isplativije, kvalitetnije, štedi novac, vrijeme, jako smo zadovoljni, te što je najbitnije nemamo potrebu angažirati vlastitog zaposlenika. Toplo preporučujem svojim kolegama stomatolozima, ali i ostalim poduzetnicima da angažiranjem Expert Producta štede novac i vrijeme, a dobivaju učinak kojega žele u svom poslovanju – izjavio je dr.med.dent. Nino Balenović, vlasnik Privatne stomatološke ordinacije Balenović

Bez obzira jesu li poduzetnice i poduzetnici „u raljama realnog tržišta“  desetljećima ili ste tek na početku svog poduzetničkog angažmana, uvijek ih prati pitanje – kako od dobre ideje realizirati utrživ proizvod ili uslugu. Kako poduzetničke ideje ne bi postale bezvrijedne na tržištu koji ih najbolje testira, platforma Expert Product Virtualnog ženskog poduzetničkog centra kreirana je upravo da osigura uspjeh poduzetničkih aktivnosti i kvalitetnu outsourcing uslugu u mnogim područjima potrebnim za uspješno poduzetništvo.

– Misija Expert Product tima je pomoći svakoj poduzetnici i poduzetniku kvalitetno pozicionirati svoj proizvod ili uslugu na tržištu, doći do kupca i ono što je još bitnije  –  da ga zadrži. Tim kojega okupljamo svojim znanjem, iskustvom, zalaganjem i projektima stvara učinkovite i profitabilne aktivnosti te ostvarujemo u zajedničkoj suradnji s klijentom željene ciljeve. Poduzetništvu pomažemo da se razvija u pravcima koje tržište očekuje, predviđajući njegove trendove i potrebe, u prvom redu stavljajući potrebe kupca i našeg klijenta na prvo mjesto – ocijenila je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp