Nesigurni ste u svoje poslovne ideje – pronađite što želite raditi, skupite hrabrost i jednostavno krenite!

Poslovna trenerica Gordana Bauer nakon dvadeset godina uspješnog poduzetništva savjetuje:

Najmanje dva desetljeća uspješnog poslovanja je iza Gordane Bauer. Da postoji leksikon poduzetničkih termina i fraza, pod riječi uspjeh, snalažljiv, uporan i ustrajan svakako bi ostajalo ime ove zagrebačke poduzetnice. Nakon završene dvije srednje škole, opće gimnazije i srednje baletne škole, aktivno se bavila plesom dok god su godine za tu profesiju dopuštale. 

– Tada sam odlučila upisati ekonomiju jer, to je nekako bila najjednostavnija odluka u to vrijeme. Kasnije se pokazalo da sam upravo kroz poslove na kojima sam radila stekla vrlo široko iskustvo, a što je bila odlična priprema za posao koji radim posljednjih 20 godina i u kojem sam se potpuno pronašla. Ideja o bavljenju poslovnim treninzima došla je vrlo spontano. U jednoj sam neformalnoj prilici svoje znanje i iskustvo prenijela grupi ljudi koja se bavila direktnom prodajom. Podučila sam ih nekim osnovama uspješnog poslovanja , motivirala ih i kada su postigli odlične rezultate, shvatila sam da je upravo to ono što želim raditi, i da u tom segmentu mogu dati najbolje od sebe – priča o svojim poduzetničkim počecima Gordana Bauer, žena koja je mnoge renomirane tvrtke učila i naučila kako se kvalitetno pozicionirati na tržištu, postići ugled kod kupaca, prodati svoj proizvod…

Kako to ide kod poduzetništva u žena i Gordana Bauer prvo je stjecala iskustvo radeći za druge, sve dok nije ostala bez radnog mjesta, koje u pravilu za neustrašive znači samo početak nove prilike. A tu je priliku Gordana Bauer zgrabila i odlično se snašla u poziciji – sama svoja šefica.

– Moje prvo zaposlenje kao ekonomista bilo je u državnom poduzeću gdje sam prošla sve, od administracije do maloprodaje, direktne prodaje, unutarnje i vanjske trgovine te komercijale. Promjenom društveno – političkog uređenja za vrijeme tranzicije u kompaniji je došlo do reorganizacije I tada sam, kao tehnološki višak ostala bez posla. Iz sigurne, ali sterilne sredine otišla sam raditi za privatnika, no nisam se dugo zadržala na tome mjestu. Način rada poslodavca kosio se s mojim sustavom vrijednosti. Zbog nekorektnog i neetičnog poslovanja te odnosa prema klijentima, poslovnim partnerima i zaposlenicima, odlučila sam napustiti to mjesto i krenuti novim smjerom – samostalno. Ta je odluka tada bila vrlo rizična ali osjećala sam da moram napraviti rez – ocjenjuje ova poduzetnica.

Svjesna da se upušta u plovidbu nemirnim morem, koje nosi puno rizika i poteškoća, želja pokrenuti vlastiti posao ipak je bila jača. Prisjeća se kako su se u obitelji i okolini isprva čudili takvoj odluci, ali Gordanu Bauer u nakani nisu pokolebali.

– Pokazalo se da je to bila jedna od mojih najboljih životnih odluka. Iza sebe imam nekoliko stotina održanih treninga, radionica, predavanja i coaching seansi. Radila sam i radim s nizom velikih i uspješnih organizacija u Hrvatskoj i inozemstvu, s polaznicima svih razina hijerarhijske ljestvice. Na osnovi dugogodišnjeg rada i konstante vlastite edukacije, posjedujem respektabilnu listu kompetencija i niz certifikata za provođenje treninga iz područja komunikacije, prodaje, vođenja, retorike, treninga trenera, coachinga a ujedno sam I certificirani trener za Persolog / DISC metodu procjene potencijala…Uživam u poslu koji radim – jasno poručuje ova poslovna trenerica “odgovorna” ne samo za svoj uspjeh od trnja do zvijezda, nego i više od tristotinjak klijenata uz koje je i za koje je gradila uspješnu biznis priču.

Jedan od razloga zbog kojih je Gordana Bauer iznimno tražena prije svega je njeno oslanjanje ne samo teoriju nego instenzivan rad kao trener praktičar koji drugima prenosi vlastito iskustvo. Usmjerena je radu na korporativnom, ali i osobnom razvoju pojedinaca. I ne dvoji kada je pitamo je li pogriješila što je odabrala biti poduzetnica.

-Vještine i alati koje prenosim kroz poslovnu edukaciju odnose se na vrlo široko područje od komunikacije, prodaje, timskog rada do odlučivanja, leadershipa, rješavanja sukoba, motiviranja drugih, samomotivacije…Radila sam u državnom sektoru, za privatnog vlasnika I treća varijanta – kao samostalna poduzetnica. Preporučila bih to svima koji dvoje: pronađite što je to što želite raditi, skupite hrabrost i krenite. Jer to je sloboda. Odgovorni ste za sebe i svoj posao, nema ništa ljepše od toga.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp