Business speed dating – u manje od jedne minute do velikog poslovnog angažmana

Isprobajte ga i na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe

Speed dating već je dugo popularan među osobama koje traže, u ljubavnom smislu, potencijalnog partnera.  U zadanom kratkom roku, nerijetko od jedne ili dvije minute, podijeljeni u dvije kolone svom sugovorniku (najčešće suprotnog spola) iznosite glavne crte svoje osobnosti. U nadi kako ćete se nekome svidjeti i započeti vezu na temelju ovog kratkog upoznavanja.

No cijeli niz godina speed dating primjenjuje se i u poslovnom smislu posebice na velikim ekonomskim skupovima.  S ciljem da bi se sudionici business speed datinga u kratkom vremenu upoznali te inicirali poslovnu suradnju.

Business speed dating planiran je na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, kao još jedan od načina što kvalitetnijeg upoznavanja poduzetnica iz cijele regije, ali i kvalitetnog networkinga. Organizirat će ga poduzetnica iz Maribora Mirjana Ivanuša – Bezjak, u znak suradnje s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom. (Više o poduzetničkom angažmanu ove poduzetnice možete pročitati na internetskoj stranici www.hitri-poslovni-sestanki.si)

– Već dvadeset godina sam poduzetnica, a bavim se uglavnom edukacijama. Prije četiti godine bila sam na jednom skupu gdje se organizirao i business speed dating. Tada sam se prvi puta susrela s tom iznimno zanimljivom i učinkovitom poslovnom aktivnosti. Do danas sam organizirala dvadesetak business speed datinga, a sve s ciljm boljeg upoznavanja poduzetnika, te otvaranja novih poslovni mogućnosti – opisuje ova slovenska poduzetnica i “dirigentica” business speed datinga na predstojećem Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe.

Provedba je jednostavna, učinkovita i što je glavno – brza. Sudionici ovakvog poslovnog upoznavanja stoje jedni nastuprot drugog  u dva reda (poput tračnica pruge) te na zvučni znak ili uputu voditelja, počinju razgovor s osobom koja je nasuprot njih.

– U kratkim crtama se kaže o sebi i svom poslovnom poduhvatu tj. tvrtki, kao i poslovnim planovima odnosno ako imamo konkretnu poslovnu ponudi i o njoj se govori, ako naravno ima vremena. Poželjno je ponijeti i podijeliti vizit – karte, a ni promo leci nisu viška – opisuje business speed dating organizatorica Mirjana Ivanuša – Bezjak.

Organizacija ovakvog networkinga zahtijeva disciplinu i praćenje instrukcija voditelja, pri čemu je najbitnije da se pri zvučnom signalu i isteku vremena za predstavljanje svi pomjere u smjeru kazaljke na satu i krenu ispočetka s predstavljanjem uz novog sugovornika.

– Možda ovako zvuči zbunjujuće, ali kad se krene u akciju, sve teče vrlo glatko i naravno brzo. Svaki zvučni signal označava kraj komunikacije s jednim sugovornikom i početak razgovora s drugim. Iako je kratko vrijeme za upoznavanje od jedne minute, ali ako držimo da je u prvom dojmu ipak najjače oružje, onda sigurno da će biti i uspjeha – smatra ova poduzetnica.

I tako – kroz manje od minute razgovora može se doći do velikog poslovnog uspjeha. Bitno je krenuti, pa i ako je riječ o business speed datingu.

Možete probati već na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp