Briga o osobama treće životne dobi donosi sigurno ulaganje u poduzetničku budućnost

Milica Vujić iz Volodera trinaest godina u poslovima gerijatrijske skrbi

Poslovne aktivnosti usmjerene osobama treće životne dobi bit će, impliciraju tržišni trendovi, među najtraženijima u budućnosti. Poduzetnički projekti usmjereni starijim osobama poput gerijatrijske skrbi, fitnessa ili pilatesa za umirovljenike, zdravstvenih ustanova ili domova za starije osobe – samo su dio onih koji će postati sve traženiji. Hrvatsko stanovništvo sve je dugovječnije, stoga se ovakvi trendovi već danas pokazuju opravdanima. 

No i prije no što su se ovakvi poslovni izazovi pojavili na ekonomskom obzoru, Milica Vujić (51) dobro je znala što želi. Medicinska struka i 27 godina bogato radno iskustva u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku na odjelu interne djelatnosti obilato su joj pomogli. Krenula je u vlastite poslovne vode i otvorila Dom za starije i nemoćne osobe “Sretna zvjezdica” u Voloderu. I već trinaest godina sama je sebi “šefica”.

– Nakon što sam stekla veliko iskustvo u radu s osobama starije životne dobi, otvorila sam novo poglavlje i krenula u privatne vode. Dom za starije i nemoćne osobe “Sretna zvjezdica” predstavlja smještajni objekt za osobe starije životne dobi (pokretne, polu-pokretne, nepokretne). Dom “Sretna zvjezdica” je manji obiteljski dom za stare i nemoćne u kojem smo prije svega posvećeni tome da korisnicima ponudimo što bolju i profesionalniju uslugu, što ponekad nije moguće postići u većim ustanovama – pojašnjava svoju poduzetničku misiju Milica Vujić. 

Uzme li se u obzir činjenica da se na smještaj u dom diljem Hrvatske čeka i po deset godina, ovaj vid poduzetništva dobro je došao sve starijem i profesionalnoj skrbi orijentiranoj umirovljeničkoj populaciji. Svjesna je toga i poduzetnica iz Volodera, stoga se zdušno dala u poduzetništvo, pružajući visoku kvalitetu usluge i sadržaja u svom domu. 

– U ovom poslu je jako puno odricanja.  Korisniku se mora biti na raspolaganju 24 sata, nema radnog
vremena, ali to je poslovni izazov za svaku osobu koja želi više od svog posla. Ja sam uvijek držala da mogu dati više i sebi i okolini u kojoj djelujem, zato sam se i opredjelila za ovaj poziv – komentira vlasnica “Sretne zvjezdica”

Zadovoljna je, kako ističe, jer jako voli poziv kojega je odabrala kada je krenula u poduzetništvo, jer posao kojim se bavi traži veliku odgovornost, puno prepreka koje se moraju svladati, puno izazova koji se moraju riješiti. No, Milica Vujić našla je i tu dobitnu kombinaciju za uspjeh . voljeti stare ljude. 

Sretna zvjezdica je dom za starije i nemoćne osobe kapaciteta 20 korisnika za koje smo maksimalno prilagodili naš sadržaj i infrastrukturu. Prilaz domu je primjereno izveden tako da se osobe narušenog zdravlja kao i osobe u invalidskim kolicima mogu bez problema samostalno kretati dvorištem. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne te imaju izlaz na prostrane ograđene i natkrivene terase. Uz objekt je okućnica sa zasađenim voćkama i cvijećem što daje posebno ugodan ugođaj, naročito u proljeće. Prostrano dvorište je idealno za druženja korisnika na svježem zraku kao i organiziranje raznih aktivnosti primjerenih njihovoj dobi i pokretljivosti. Sam obiteljski dom je opremljen adekvatnom opremom i medicinskim pomagalima sa svrhom što lakšeg i ugodnijeg boravka – opisuje vlasnica doma “Sretna zvjezdica” svjesna samo da se kvalitetnom uslugom, sadržajem i brigom može doći do korisnika. 

Posebnu pozornost ova je poduzetnica poklonila prehrani korisnika doma kojemu je vlasnica, kao i održavanju higijene koja je za osobe starije životne dobi često presudna za zdravlje.

I ma koliko se na prvi pogled činilo iznimno odgovornim preuzeti na sebe brigu o osobama koje nerijetko i vlastita obitelj “zaboravi”, ova je poduzetnica sretna jer se bavi poslom kojega voli i koji je ispunjava zadovoljstvom.

– Moje namjere za budućnost svakako je proširivati djelatnost tj. dom za veći kapacitet i uz što veću učinkovitost rada sa starijim i nemoćnim osobama. Volim poduzetništvo iako je puno izazova, jer to je upravo ono što me ispunjava i time se kanim još angažiranije baviti. A i svima bih drugima isto preporučila – savjetuje na kraju ova poduzetnica. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp