Godinu dana učinkovitoga rada Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Proslavili smo prvu godinu dana rada na promicanju poduzetništva

Krenuli smo prije godinu dana – 01. siječnja 2016. godine i slavimo prvi rođendan, uz 2012. članica i 63 člana.

Iza sebe imamo, upravo zahvaljujući potpori, suradnji, razumijevanju i partnerstvu s hrvatskim poduzetnicama i poduzetnicima, ali i kolegicama i kolegama iz cijele jugoistočne Europe, godinu prožetu velikim brojem projekata, aktivnosti i sadržaja kojima snažimo žensko poduzetništvo, ali i poduzetništvo uopće. 

Djelujemo kao središnja institucija, osnovana od samih poduzetnica i poduzetnika, isključivo u interesu naših članica i članova

Virtualni ženski poduzetnički centar lansiran je prije godinu dana kao digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, te je bio i jeste usmjeren razmjeni znanja, tehnologija i inovacija. Naša je misija ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru. 

– Prvu godinu našeg rada zaključujemo činjenicom stalnog rasta ženskog poduzetništva, te što je još važnije profitabilnosti aktivnosti poduzetnica i poduzetnika. Uz njih rasli su i naši brojni projekti, aktivnosti i sadržaji usmjereni jačanju poduzetništva, kao i naravno broj članica i članova. Posebno smo ponosi što se vijest o djelovanju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ali i učinak naših djela, pročula i osjetio u državama regije, pa brojimo i članice i članove iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije. Najvažnije je da naša stalna promocija i unaprjeđivanje poslovnih aktivnosti u poduzetništvu ne poznaje granice i da smo svugdje gdje djelujemo prepoznati kao kvalitetni partneri, te u tom pravcu nastavljamo i u 2017. U prvo redu organizacijom Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe, 08. 03. u Zagrebu, kao najvećeg  poslovnog okupljanja poslovnih žena u ovom dijelu Europe od kada postoji tržišna ekonomija – kazala je Sanela Dropulić, osnivačica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u povodu našeg prvog rođendana. Voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra nedavno je za projekt www.poduzetnica.hr kojega je pokrenula nagrađena i regionalnom titulom “Najžena 21. stoljeća” zbog promocije ženskih poslovnih aktivnosti i pomoći ženama na realnom sektoru u regiji. 

U 2016. smo organizirali smo 20 besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike s više od 400 polaznica i polaznika u Zagrebu, Zaprešiću, Novoj Gradiški, Sisku, Osijeku i Splitu te kanimo u 2017. nastaviti s ovim projektom i u ostalim gradovima Hrvatske. 

Upriličili smo prvi Kongres poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu 08. ožujka kojega je pohodilo 220 poduzetnica iz svih krajeva Lijepe naše. 

Pokrenuli projekt BaBIZnjaka, neslužbenih i neformalnih susreta i druženja poduzetnica i poduzetnika – članica i članova Loyalty programa Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te konac godine završili tiskanjem prvog motivacijskog vodiča za poduzetnice i sve žene koje će to biti – knjigu Ja (ne)mogu biti poduzetnica. 

U samo dva tjedna cjelokupna naklada knjige od 1000 primjeraka je podijeljena diljem Hrvatske, a u pripremi su novi
izdavački projekti, imajući na umu da u našoj zemlji manjka kvalitetne literature usmjerene domaćem poduzetništvu. 

Te šećer na kraju – pokrenuli smo Loyalty program, imajući na umu da se najkvalitetnije tržišne pozicije “osvajaju” kroz umrežavanje i poduzetničko povezivanje, uz promociju usluga i proizvoda.

Loyalty program Virtualnog ženskog poduzetničkog centra postao je, od pokretanja 01. siječnja 2016. godine do danas, jedna od najbrže rastućih platformi za promociju usluga i proizvoda poduzetnica i poduzetnika koje okupljamo te učinkovit način za pronalazak klijenata i kupaca za poduzetničke usluge ili proizvode.

I nastavljamo s obiljem aktivnosti i projekata i u 2017. – u prvom redu organizacijom Kongres poduzetnica jugoistočne
Europe Zagreb, 8. ožujka 2017., pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, koji nema kotizacije te kojemu je Zagreb domaćin 8. ožujka 2017., očekujemo gotovo 1000 poduzetnica iz Bugarske, Kosova, Albanije, Rumunjske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Hrvatske.

Po prvi puta na jednom mjestu će se okupiti žene koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

Virtualni ženski poduzetnički centar organizira ovo događanje kao uvertiru za Kongres poduzetnica Europe 2020. godine u Zagrebu sa željom i ciljem da se organizira najveća ženska poduzetnička manifestacija Starog kontinenta u godini kada Hrvatska preuzima predsjedavanje Europskom unijom.

Prijavu za Kongres poduzetnica jugoistočne Europe možete obaviti OVDJE.

Prijava za kongres

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp