Tražite poslovne poklone – birajte ih ne skrivajući zahvalnost prema kllijentima i poslovnim partnerima

Najčešće darujemo poslovnu galanteriju, a najviše volimo primati prehrambene proizvode

Zadnji mjesec u godini vrijeme je kad darujemo poslovne partnere, klijente, kupce. Odabir poslovnog poklona svakako je pitanje osobnog afiniteta, financijskih mogućnosti i onoga što želimo poručiti osobi koja ga prima od nas – u prvom redu da je poštujemo i uvažavamo, smatramo kvalitetnim poslovnim partnerom, poželjnim klijentom i hvale vrijednim
kupcem.img_3078-kopija

Poslovni poklon nije samo izraz naše zahvalnosti nego i svojevrsna poslovna komunikacija kojom odašiljemo našu pozitivnu poruku želeći zadržati, pa i poboljšati poslovne odnose. Najviše i najčešće darujemo poslovu galanteriju poput rokovnika i kemijskih olovaka, a najviše volimo primati prehrambene proizvode (slatkiše, košare s voćem, gastro delicijama…).

Koliko je poslovni poklon postao značajan sadržaj poslovne pažnje, svjesna je i poduzetnica Ankica Rihtarić (48), vlasnica domaće gastro oaze i suvenira pod nazivom Čaroliju hrvatske tradicije. U Zagrebu, Ilica 14, ova je poduzetnica otvorila trgovinu u kojoj posljednje vrijeme intenzivno priprema ponudu poslovnih darova. 

– Ponudu blagdanski poslovnih poklona skrojila sam IMG_6975pomno probirući domaće proizvode i suvenire koje prodajem u svojoj trgovini. Za mnoge je kupovina poklona “noćna mora” te želimo kroz ovaj inovativan koncept ponuditi brojne nezaboravne doživljaje iz kategorije enogastronomije i suvenira. Poklon pakiranja sadrže visokokvalitetne prirodne proizvode koje većina osoba preferira te se ne kvare brzo. Sve suprotno od kineske konfekcije, a s ciljem darovati poseban i izniman poslovni poklon  s domaćim štihom, u kojoj nema teške industrije, masovne proizvodnje, tvorničke trake, nego jednostavno, domaće, izvorno – pojasnila je Ankica Rihtarić naglašavajući da njezini proizvodi imaju sve potrebne certifikate o kvaliteti i izvornosti.

Poslovni paketi iz Čarolije hrvatske tradicije, različitih cjenovnih razreda, ali bogatog sadržaja nude: maslinovo i bučino ulje, džemove i med te medne proizvode, arancine i limuncine, ninsku sol, vino “plavac mali”, likere, rakije, prirodne sokove, domaće čajeve i eterična ulja.rihtaric

– Imamo nekoliko predložaka poslovnih poklon paketa po osobnom odabiru s tim da je otvorena mogućnost individualnog dogovora s klijentom prema njegovoj potrebi ili budžetu. Ovom ponudom htjeli smo izbjeći tradicionalna poklon pakiranja u kojima se daruju rokovnici, kemijske olovke i slično, te smo se odlučili za kvalitetna i korisna poklon pakiranja koja čine dio korporativne kulture bilo da se želi pokazati pažnja pema kolegama i zaposlenicima te potaknuti dobro raspoloženje unutar tvrtke – objašnjava poduzetnica Rihtarić, vlasnica Čarolije hrvatske tradicije, u čijoj se prodajnom asortimanu danas nalazi 252 proizvoda.

Pri odabiru poslovnog poklona treba svakako naglasak staviti na originalnost i uporabljivost, nikako na “konfekcijska” poklonisvojstva čime pokazujte da ste poklone birali brzo, nezainteresirano i prema klišeu. Dokažite svoju osobnost i originalnost upravo kroz odabir poslovnog poklona, čime svom poslovom partneru, kupcu ili klijentu dajete do znanja koliko vam je stalo do njih. 

– Proizvodi u našoj prodavaonici ručno su rađeni na tradicijski način od potpuno prirodnih sirovina, bez aditiva. Mnogi proizvođači osvojili su razna priznanja za izvornost i kvalitetu. Najviše se tražene proizvodi poput likera, ninske soli, arancina, domaćih čajeva i vina “Plavac mali”. Poslovni pokloni koje nudimo mogu se kupiti izravno u našoj prodavaonici u Ilici 14,  Zagreb (prolaz Lovački rog), ili naručiti putem telefona te facebook stranice – ističe Ankica Rihtarić.

Za članice i članove Virtualnog ženskog poduzetničkog centra – Loyalty programa odobrava se 10 posto popusta na kupnju poslovnih poklona u Čaroliji hrvatske tradicije.

Za realizaciju popusta javite se na info@poduzetnica.hr 

Neodgovarajući poslovni poklon ne samo da može razočarati osobu koja ga prima, nego može nanijeti i poslovnu štetu. Stoga ne zaboravite da darivanjem poslovnih poklona, darujte i poruku o sebi i svom poduzetničkom angažmanu. Pravilnim odabirom, poput asortimana kojeg pronalazite u Čaroliji hrvatske tradicije, poruka može donijeti uspjeh, a ne razočaranje onoga tko je poklon primio. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp