Nutricionistica Diana Gluhak poduzetništvo usmjerila na edukacije, ali i aplikacije za zdravu prehranu

O gastro trendovima govorit će se i na „Konferenciji o primijenjenom nutricionizmu u industriji i turizmu“, 17. 11. u Zagrebu

Članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Diana Gluhak, poznata hrvatska nutricionistica, posljednjih je tjedana iznimno zaposlena. Udruga Zdravi Obrok Hrvatska, kojoj je na čelu, organizira „Konferenciju o primijenjenom nutricionizmu u industriji i turizmu“, prvu takve vrste u Hrvatskoj.
Ova svestrana poduzetnica poziva na zanimljivu i sadržajnu manifestaciju koja se održava u četvrtak 17. studenoga u zagrebačkom hotelu “Dubrovnik” od 10 sati i sve članice i članove Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. Razloga za ovaj veliki pregled nutricionističkih trendova i aktualnosti ima više, kaže inicijatorica konferencije i konzultantica za nutricionizam.konfererncija

– Jednodnevna konferencija ima cilj okupljanje profesionalaca povezanih sa hranom, turizmom, prehrambenom tehnologijom i IT sektorom. Konferencija će na jednom mjestu povezati vrhunske stručnjake, poduzetnike koji su stručnjaci u svojim područjima, industriju, studente i zainteresiranu javnost, s ciljem pokretanja otvaranje tema koje bi donijele napredak gospodarstva i pokrenula pozitivne društvene promjene. Sudionici će imati priliku poslušati predavanja i aktivno sudjelovati na panelima koji su okrenuti novim dostignućima u području prehrane i komplementarnih tema; marketinga, turizma, industrije i IT-ja – najavila je organizatorica konferencije Diana Gluhak.

Konferencija predstavlja i pravo ogledalo naše stvarnosti u kojoj hrvatski građani povećavaju tjelesnu masu i broj kroničnih nezaraznih bolesti iz godine u godinu. Danas već imamo više od 400 tisuća osoba sa šećernom bolesti, a kad to “upakiramo” s lošim prehrambenim navikama i idejama da uvijek „sve znamo“ sami o prehrani – stanje je doista alarmantno.

diana–  O prehrani se ima jako puno toga za naučiti, samo je bitno slušati profesionalce. Nutricionizam nam pomaže stvoriti nove, zdravije prehrambene proizvode, educira nas kako jesti, kako si pomoći kod nekih stanja i prati nas kroz cijeli život. Još su stari grčki filozofi govorili u umjerenosti i ravnoteži u prehrani. Ukoliko želimo napraviti korak naprijed, moramo krenuti od sebe i svojih prehrambenih navika, a to nije uvijek lako. Ne možemo uvijek kriviti prehrambenu industriju, jer smo u konačnici mi ti koji kupujemo i konzumiramo te proizvode. Mijenjanjem svojih navika, promijenit će se i ponuda na policama, a s time i naša tjelesna masa – upozorava Diana Gluhak, iznimno angažirana poduzetnica, koja je na realnom tržištu zadnjih godinu i pol dana, u svijetu nutricionizma kojim se primarno bavi.

Svoje poduzetničko djelovanje fokusirala je na edukacije, ali i stvaranje sustava i aplikacija. Jedan od njih, a koji je uspješno zaživio u velikom međunarodnom hotelskom lancu je Healthy Meal Standard, sustav je smanjivanje rizika i povećanja kvalitete, koji omogućuje sigurnu i ukusnu ponudu jela za posebne prehrambene potrebe u javnim objektima.

– Drugo područje interesa je razvoj aplikacija sa partnerima, koje su okrenute hrani i prehrani, s ciljem razvoja novih prehrambenih proizvoda i olakšavanje funkcioniranja osoba koje savjetuju o prehrani. Osobno sam entuzijast, volim pomicati granice i uvoditi sustav i red u nova, neistražena područja, a upravo tako gledam i nutricionizam. U obrok
poduzetničkim vodama sam od malih nogu, jer naime, moj otac je bio vrlo uspješan poduzetnik u svijetu mode. Usprkos ljubavi i time da sam u jednom trenutku i bila na tekstilno-tehnološkom fakultetu, odmakla sam se od toga, jer je prevladala ljubav prema prirodnim znanostima. Što se tiče poduzetništva, vjerujem da sam nekako pokupila jedan bazen gena koji je odgovoran za sadašnje aktivnosti. Naučila sam promišljati logički i u smjeru riješena postojećih problema, što i je poduzetničko razmišljanje. Ako gledamo kako biti poduzetnik u području nutricionizma, mogu reći da je u najmanju ruku, usprkos popularnosti, izazov, gdje morate biti najbolji u onome što radite da ostanete na vrhu –
ocjenjuje ova poduzetnica. 

Edukacija je uvijek prioritet proaktivnog djelovanja, pa tako i u području zdrave i kvalitetne prehrane. Posebice jer se prehrambene navike se stvaraju od malena, što je ogroman ulog u budućnost, ističe konzultantica Gluhak i dodaje kako dijete već tijekom trudnoće dobiva predispozicije za neka stanja broja masnih stanica, a što ovisi o prehrani majke. U pravcu eduacije za što kvalitetnijom prehranom djeluje i Udruga Zdravi obrok Hrvatska kojoj je Diana Gluhak predsjednica.

obrok1– Zdravi Obrok Hrvatska je udruga koja ima misiju promicanja nutricionizma i nutricionističkih načela kroz svoje djelovanje, gdje se gleda postići svijest o brizi za prehrambeno ugrožene kategorije stanovništva, podizanju kvalitete života, te unaprjeđenju standarda i kvalitete usluga, primarno u turizmu i ugostiteljstvu. Udruga ima cilj organizirati javna okupljanja i konferencije, s ciljem umrežavanja različitih struka i edukacije javnosti. S obzirom da veliki broj uključenih institucija povezanih s hranom, smatram da će udruga brzo ostvariti zakazane ciljeve – pojašnjava Gluhak.

Upozorava da moramo razmišljati o prehrani kao ulogu u budućnost, prema kojoj je uvelike usmjerila svoje aktivnosti i kroz standardizaciju i certifikaciju prehrane za posebne potrebe. Naša poznata konzultantica za prehranu već je i u razvoju novih projekata koji su vezani uz informacijske tehnologije, a planira i razne festivale u cilju što kvalitetnijih gastro navika na ovim prostorima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp