Za inovatoricu i poduzetnicu Rosu Ferinčević svaka prepreka u poslovnom svijetu samo je korak bliže k uspjehu

rosa
Poduzetnica Rosa u svom pogonu za proizvodnju vaginaleta

Poduzetnica Rosa Ferinčević, više od dva desetljeća uspješno gradi poslovnu karijeru na realnom tržištu, te s pravom nosi titulu prve dame hrvatskih inovacija. Vlasnica tvrtke MarinaLab Opus iz Kupinečkog Kraljevca, usmjerila je svoju poslovnu aktivnost na proizvodnju probiotičkih dodataka prehrani, medicinskih proizvoda i kozmetike, za koje je dobila više od 40 priznanja diljem svijeta. 

Zasluženo – jer je riječ o pravom poduzetničkom homo universalisu – ženi koja u svojim aktivnostima već godinama spaja učinkovito poduzetništvo, inovacije u poslovanju, obiteljski život, pomaganje ženama, društveno odgovorno djelovanje…

U vremenu najveće krize podigla je tvornicu, te dok su mnogi bili na koljenima, zahvaljujući cijeloj paleti svojih inovacija pretočenih u proizvode, uspješno je širila poslovanje i izvan Hrvatske.

– Naravno da nije jednostavno niti lagano, ali borimo se i nema predaje. Iako su banke i nad mojim projektom i mojom tvornicom, idemo naprijed. Naša paleta proizvoda pa i  vaginalete koje, imajući u vidu njihov sadržaj na biljnoj bazi, mogu koristiti i trudnice, pa su iznimno tražene, a i najviše su nagrada dobile. Tu je i naš sprej za nos i grlo, također višestruko nagrađivan, kao i baby probiotici. Jednostavno se trudimo i s ostalim proizvodima biti nazočni što više na tržištu, a nagrade koje osvajamo svjedoče da imamo kvalitetu koju kupci trebaju – oslikava Rosa Ferinčević svoje poslovne aktivnosti. 

Izvoze u Francusku, polako probijaju tržište Makedonije, nazočni su na Kosovu. I susjedna Slovenija ima proizvode tvornice MarinaLab Opus. Problemi također prate ovu poduzetnicu, ali inspiraciju nalazi u novim proizvodima, novim tržištima, novim poslovnim aktivnostima.acidosalus

Raduje je ističe, što je njezina tvornica u okružju prirode, šume, daleko od gradske vreve, što joj donosi motivaciju u poduzetništvu. Uz nju su i dvije kćerke i sin Dubravko – Dubravka i Marina, koje su majci potpora, ali prije svega veliki test “izdržljivosti” kada treba pomiriti poduzetničke i privatne interese. No, najveći izazovi su – gotovo očekivano – u sraz s državnim nametima.

Žao mi je što država nije više angažirana u potpori poduzetničkim aktivnostima,i inovatora,kao što to rade države drugih zemalja.. Ne slijede pozitivne primjere država koje potiču svoje poduzetnike, nego kao da im je cilj da nas koče gdje god mogu. Grad Zagreb daje podršku inovatorima, poneki natječaj Ministarstva gospodarstva, ali potrebno je jako puno papirologije da bi se prijavili za natječaj – komentira ova uspješna poduzetnica. 

nagradaU proizvodnoj paleti MarinaLab Opus tvornice danas je dvadesetak proizvoda, iza kojih stoji obilje nagrada – poput dvostrukog inovatorskog zlata iz Londona, zlata i srebra iz Pittsburga, najviših priznanja s inovatorske izložbe u Moskvi, a posebno je Rosa Ferinčević ponosna na nagradu koja joj je uručena u Kardiffu za iznimna postignuća od strane Svjetske mreže žena inovatorica.

– Moji su proizvodi prirodni, imamo čak i halal certifikat, u prvom redu za produljenje kvalitete života. Pomažu bolesnima, ali i u prevenciji jer mnogi antibiotici više ne reagiraju kako treba u suzbijanju bolesti. Naši proizvodi pomažu tako primjerice u prevladavanju upalnih procesa, bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija, te su u službi podizanju imuniteta. Rađeni su na bazi visoke koncentracije probiotičkih bakterija, a svi su nastali mojim stalnim istraživanjem i proučavanjem bakterija. Posebno smo ponosi i na našu liniju kozmetičkih proizvoda, također u cijelosti rađenoj na prirodnim sastojcima, koja donosi revitalizaciju kože – približava inovatorica i poduzetnica Rosa Ferinčević i rado naglašava  kako se svakoj nagradi iznova veseli baš kao i svakoj povratnoj informaciji svojih korisnika.

Nekadašnji san iz djetinjstva kada je Rosa Ferinčević znatiželjno proučavala prirodu i razmišljala kako je “upregnuti” na dobrobit ljudskog zdravlja, već dva desetljeća je poduzetnička stvarnost ove svestrane žene – s pravom nazvane prvom damom hrvatskih inovacija.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp