Održan drugi BaBIZnjak – uz obilje zabave, sklopljeni novi poslovi i nova poznanstva

I ovo okupljanje ispunilo očekivanja, s radošću pripremamo nove projekte

Ni kišno ni hladno vrijeme kojima je jesen ogrnula Zagreb nisu spriječili članice i članove Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, posebice našeg Loyalty programa, da se odazovu i druže na drugom po redu BaBIZnjaku. 

Ovaj novitet Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, zamišljen u prvom redu kao mjesto i sadržaj opuštanja i dsc_0015ugodnog druženja, gdje se o poslu i poduzetničkim aktivnostima razgovara uz zabavu, brzo su članice i članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra prihvatili i zavoljeli, o čemu svjedoči i atmosfera s netom održanog. Gostoprimstvo drugom po redu BaBIZnjaku iskazala je mlada poduzetnica Petra Čukelj, vlasnica kafića Gumbek, na zagrebačkoj Volovčici. 

– Kada sam se vraćala s prvog BaBIZnjaka, došla sam na ideju da svoje kolegice i kolege poduzetnike, članove Virtualnog ženskog poduzetničkog centra ugostim upravo kod sebe i da novo druženje bude u mom kafiću Gumbek, pa sam s te ideje, uz Virtualni ženski poduzetnički centar prešla na realizaciju. S obzirom da sam rijetka članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u ugostiteljskoj branši bilo mi je sasvim razumljivo da prve BaBIZnjake organiziramo u mom ugostiteljskom objektu – približila je svoju želju biti dsc_0143-1domaćicom BaBIZnjaka poduzetnica Petra Čukelj. 

A upravo zahvaljujući našoj mladoj i poduzetnoj domaćici BaBIZnjaka, posebno iznenađenje bio je spremno za sve sudionike u koktel show-u kojega je priredio Pernod Ricard u kafiću Gumbek na poziv Petre Čukelj. Gosti BaBIZnjaka imali su prigodu cijelu večer kušati koktele Aperitivo rosato, posebno spravljene upravo za naše druženje. A ponudio ga je na kušanje ni manje ni više nego Danijel Furčić koji je 2012. osvojio titulu najboljeg barmena na svijetu. Zabave i sadržaja nije nedostajalo, nastala su neka nova poznanstva i prijateljstva, a “pali” su i prvi zajednički poslovi.dsc_0112

– Bilo je jako dobro. Upoznao sam jako puno ljudi, čuo što rade i kako to rade u poduzetništvu, čuo sam puno ideja, a i došli su neki konkretni dogovori za suradnju. Obavezno dolazim i sljedeći puta ne samo na BaBIZnjak, nego i sve ostale aktivnosti Virtualnog ženskog poduzetničkog centra – najavio je Sven Žnidarić, jedan od prvih članova Loyalty programa Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i vlasnik Natural food storea i restorana Green Pointa, u zagrebačkoj Varšavskoj ulici.

dsc_0239– BaBIZnjak mi se svidio zbog obilja pozitivne energije, zbog obilja maštovitih i konstruktivnih ljudi, zbog zanimljivih poduzetničkih projekata koje vode, da jednostavno čovjek ne može nakon ovakvih događaja biti drugačiji nego motiviran za pozitivno djelovanje. Raduje me da sam i ja stigla u ovo okružje kao novopečena poduzetnica koja je otvorila tvrtku koja će se baviti sponzoriranjem i investicijama putem digitalnih platformi – opisala je članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Jasminka Žižak najavljujući da s radošću čeka novi BaBIZnjak.

Jako mi se sviđa. Dosta je opuštena atmosfera, intimna i mogla sam s lakoćom komunicirati s ljudima. Imam osjećaj da sam se našla s ljudima koje poznajem godinama, a ne s onima koje dsc_0247sam tek na BaBIZnjaku prvi puta upoznala. Svakako dolazim na novi BaBIZnjak ili preciznije na sve na koje mi obaveze dopuste da dođem – istaknula je poduzetnica Sanja Balenović, koja je upravo proslavila prvu godinu samostalnog poslovanja svoje tvrtke MINT IT. 

BaBIZnjaku nije odolio niti zagrebački poduzetnik Srećko Sertić, vlasnik portala Suvremena.hr, inače medijski pokrovitelj Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe. 

– Prvi puta sam ovdje, vidim da ima puno poduzetnica i poduzetnika, posebice mi se sviđa entuzijazam kojim zrači ne samo ovo događanje, nego cijela priča Virtualnog ženskog dsc_0080-1poduzetničkog centra, koja se osjeća gotovo u svim projektima i drago mi je da ih i ja kao vlasnik portala Suvremena.hr mogu pratiti i pisati o njima. Vrlo impresivno i zadovoljstvo mi je bilo sudjelovati. Mislio sam “zbrisati” brzo, ali ostao sam do kraja, što dovoljno govori koliko mi se svidjelo. Hvala na pozivu – dolazim iznova – opisao je poduzetnik Srećko Sertić.

I drugi po redu BaBIZnjak je ispunio svoju misiju – iznjedrio je iznova obilje pozitivne energije, konstruktivni prijedloga poslovne suradnje, novih projekata te osnažio vjeruj da je biti poduzetnicom i poduzetnikom, uz sve dsc_0270-1probleme, ipak najbolji profesionalni izbor.

Uz obilje zabave i zanimljivih sadržaja  i druženja, drugi po redu BaBIZnjak posebno je unaprijedio svojim dolaskom, ali i prijedlozima suradnje Jakob Štunf, gospodarski ataše Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj, koji je nazočnima približio mogućnosti poslovne suradnje s poduzetnicama i poduzetnicima u njegovoj domovini.

fotografije: Dražen Stopić

Novi BaBIZnjak planiran je 21. 11. 2016. u Zagrebu, a pripremaju se slični i u Rijeci te Novoj Gradišci, gdje će nam gostoprimstvo iskazati poduzetnice Ivana Karanikić i Mirela Glavaš.

Sve prijave i upite možete slati na info@poduzetnica.hr

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp