Bez dobrih radnika i kvalitetnih timova ne možemo opstati na realnom tržištu

Poduzetnica Jasmina Bilać otkriva talente vaših zaposlenika kroz zabavno radne sadržaje

Jesen je, posebice ako je kao ove godine prati ugodno i sunčano vrijeme, idealno doba za team buildinge. Riječ je o različitim društvenim aktivnostima radno-zabavnog sadržaja koje služe poticanju tima na međusobno zbližavanje i zajednički rad, kao i podizanju timskog morala i učinkovitosti. Team building može biti zaista svašta pa i zajednički izlazak ili izlet izvan grada u kojem živite i radite. Dobro to zna Jasmina Bilać, vlasnica tvrtke ProConventa, koja se profesionalno bavi organizacijom svih vrsta događanja, od velikih konferencija i kongresa, preko korporativnih domjenaka do raznih radionica, edukacija i team bulding programa.

– Moj poduzetnički pothvat počeo je prije tri godine iako sam o vlastitom biznisu dugo sanjala. Htjela sam raditi na svoj način posao koji volim, biti neovisna o drugima i samostalno organizirati svoje vrijeme. Ono što je meni danas u mom poduzetništvu najbitnije je da mogu procesu planiranja događanja pristupiti na svoj način, i da sa svojim klijentima mogu stvoriti otvoreni odnos pun povjerenja. Nemam pravila poslodavca koja moram poštivati iako se s njima ne slažem. Sama slažem svoj tim i radim s ljudima na koje znam da se mogu osloniti u svakom trenutku. Za posao kojim se mi bavimo, to je vrlo bitno jer ne prodajemo olovke nego pružamo uslugu i to poslovnim klijentima i pouzdanost našeg tima je osnova suradnje s njima – opisuje uvijek kreativna poduzetnica Jasmina Bilać, koja je upravo ovu dimenziju svog poslovnog karaktera usmjerila u team buildinge. Kaže da baš tu nema ograničenja u kreativnosti, te se baš zato ne vidi ni u čemu drugom kada je poduzetništvo u pitanju. proconventa-edu

Jedan od prvih zadataka svakog poslodavaca jeste osnažiti svoju tvrtku, a jedan od načina može biti i kroz team building program, koje u iznimnoj ponudi i kvaliteti izvedbe upravo organizira i  provodi tvrtka ProConventa poduzetnice Jasmine Bilać. Za ostvarenje zajedništva unutar poslovnog tima ProConventa organizira sve potrebno za team building – od prijevoza, smještaja i prehrane do programa, aktivnosti i stručne pratnje tijekom cijelog eventa.

– Bitno je da se na temelju informacija koje dobijemo od poslodavca upoznamo sa slabostima tima i isplaniramo im

aktivnosti kroz koje će te slabosti pretvoriti u prednosti. Ponekad je dovoljno da se samo druže kako bi se zbližili jer na poslu nemaju vremena za komunikaciju, ponekad se radi na analizi svakog pojedinca u timu s ciljem bolje preraspodjele posla unutar tima, a ponekad su to i teški problemi i loši odnosi unutar organizacije koje treba na neki način popraviti što je zaista vrlo zahtjevno – naglašava poduzetnica i team building organizatorica Jasmina Bilać.

Dodaje osvrćući se na vlastito iskustvo, ali i deset godina organizacije raznih team buildinga i ostalih evenata za korporacije, da je za učinkovitost tima neophodna dobra komunikacija i koliko-toliko dobri odnosi. Ako imate tim ljudi koji se međusobno ne podnose ili loše komuniciraju posao će vjerojatno biti obavljen, ali pod znakom je pitanja kvaliteta obavljenog zadatka kao i poštivanje rokova, kaže ova poduzetnica.

– Mislim da si nijedan poduzetnik taj rizik ne može priuštiti i svakom od nas je u interesu da u svoj tim ulaže, kako u proconventa-teambuildingedukacije tako i u osnaživanje tima, jer nam je to dugoročnog isplativo. Iako mi kao relativno mlada ekonomija s puno nezaposlenih nismo do sada prihvatili činjenicu da najveći postotak vrijednosti neke tvrtke leži u zaposlenicima, to se polako mijenja i postajemo svjesni da bez dobrih radnika i kvalitetnih timova ne možemo opstati – upozorava Jasmina Bilać.

Dok je pluralizam mišljenja s jedne strane odlična stvar za svaki tim, svaki poslodavac teži integriranju pojedinog zaposlenika u svoju poslovnu zajednicu, formiranju timskog zajedništva i inzistiranju na timskom radu.

SONY DSCRecept je jednostavan – organizirajte team building – jer on nije samo rekreativni kajaking, biciklizam, paintball ili planinarenje i nije mu jedini cilj zabava sama po sebi već izvlačenje i otkrivanje novih vrijednosti iz zajedničkih druženja. Osim zabave i druženja, naravno, riječ je o definiranju ciljeva i rezultata vezanih za povezivanje članova vašeg tima i na drugim razinama.

Po završetku dobrog team buildinga, pripadnici tima bi trebali osjećati jače zajedništvo i međusobno povjerenje, a to ćete im priuštiti jasnim definiranjem zajedničkih ciljeva, rezultata, uspjeha i neuspjeha, prednosti i nedostataka.
Team building služi gradnji zajedničke vizije, a neki bi rekli i zajedničke korporativne kulture. Ako primjerice dobro koordiniran sportski tim ima zajednički cilj i ustraje na njemu, pobijedit će utakmicu. Cilj team buildinga je dati vašim zaposlenicima zajedničku vrijednost.

A tvrtka ProConventa će vam učinkovito u toj organizaciji pomoći.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp