Održan prvi BaBIZnjak – druženje poduzetnica – članica Loyalty programa

U cilju umrežavanja, intenzivnijeg povezivanja i promicanja ženskog poduzetništva

Tridesetak poduzenica – članica Loyalty programa Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, među kojima su neke doputovale u Zagreb s otoka Krka, iz Slatine, ali i okolice Rijeke, okupile su se na premijernom druženju pod nazivom BaBIZnjak.dsc_0159

Ovaj “lansirani” novitet ima za cilj još bolje povezati poduzetnice koje prate rad Virtualnog ženskog poduzeničkog centra, te svoje poslovne projekte, usluge i proizvode promoviraju kroz naš Loyalty program, ali u opuštenoj, zabavnoj atmosferi u kojoj nije nedostajalo besplatnog “ića i pića” za sve sudionice koje su nam se odazvale.

– Od prvog dana djelovanja Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, cilj nam je pružiti što je više moguće besplatnih sadržaja našim članicama i članovima, u prvom redu Loyalty programa. Zahvaljujući sponzorima osigurali smo prostor, hranu i piće za ugodno druženje, međusobno još bolje upoznavanje i povezivanje, a vjerujem da su se dogodili i prvi poslovni dsc_0046-1aranžmani jer je upravo to i misija BaBIZnjaka – istaknula je Ivana Radić, voditeljica marketinga Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i idejna začetnica BaBIZnjaka.

Upravo su tako ovu našu inicijativu i shvatile poduzetnice koje su se odazvale premijernom druženju i kako ističu, prije svega opuštenoj zabavi u kojoj su puno toga mogle podijeliti sa svojim kolegicama koje na realnom tržištu ostvaruju svoju egzistenciju i baš zato međusobnog uvažavanja i razumijevanja nije nedostajalo.

Među prvima na BaBIZnjak druženje se prijavila Danijela Petrov, koja je mlada, osim po godinama starosti  i po godinama staža u poduzetništvu. Naime, prije svega nekoliko tjedana postala je vlasnica iznimno popularne zagrebačke igraonice i rođendaonice Happy. dsc_0044BaBIZnjak je pomogao da otkrije i onu zabavnu stranu poduzetništva.

– Ovo druženje mi je bilo prekrasno i jako pozitivno iskustvo. Nakon takvog druženja čovjek postane još ambiciozniji i veseli ga ujutro ustajati i raditi na novim idejama i unaprijedivati poslovanje i sebe. Veselim se i ostalim BaBIZnjacima i potrudit ću nazočiti na što više njih – komentirala je mlada poduzetnica Danijela Petrov.

Bilo je na prvom BaBIZnjaku reda govorancije, reda pitanja, reda komentara, a sve je bilo upakirano u dobru zabavu i opuštenu atmosferu u kojoj se o poslu promišljalo na kreativan i dsc_0016konstruktivan način. Znajući da žene trebaju “ispušni ventil” od stalnog posla i obaveza, BaBIZnjak je zamišljen upravo kao oaza u koju će moći pobjeći naše članice barem jednom mjesečno. Svjesna je toga i poduzetnica Magdalena Bešker, vlasnica tvrtke Ulica snova.

– BaBIZnak sam doživjela kao okupljanje puno pozitivnih ljudi s puno iskustva, koji su ti spremni pomoći. Doznala sam neke informacije iz prve ruke vezane za rusko tržište na koje bi htjela jednog dana izvoziti. Iskreno, ja bih ovakva druženja htjela jednom tjedno jer nakon radnog dana ovakvo druženje je idealan završetak dana – kaže poduzetnica Magdalena Bešker za ono što smo kreirali kao novi proizvod Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.dsc_0019

Marijana Maričić, iskusna frizerka i vlasnica frizerskog studija “LA” također se rado odazvala ovom događanju. I kaže – nije se pokajala.

– Bilo je divno upoznati poduzetnicce iz cijee Hrvatske, što je po meni i bit ovakvog okupljanja – da se upoznamo, razmijenimo iskustva, da vidimo da nikome u poduzetništvu nije lagano, ali da se kao žene podupiremo i borimo zajedno – vrlo je jasna zagrebačka poduzetnica Marijana Maričić.

Druženju je nazočila i poduzetnica iz Zaprešića Ines Basta, koja ima višegodišnje iskustvo rada na realnom tržištu. Od nedavno je napravila poslovni zaokret pa je u stilu noviteta u svom poduzetništvu iznijela i konkretne prijedloge za nove BaBIZnjake koje ćemo organizirati.

– Izuzetno mi se svidjela mogućnost provesti neobavezno vrijeme s 30 iznimno dojmljivih žena – poduzetnica. U ovakvom okruženju moguće je popričati o svojim snovima i idejama te čuti neizmjerno inspirativne priče drugih žena. Moguće se dotaći problema i teškoća. U ovom podržavajućem društvu sve su teme dobrodošle! Također ističu se nova poznanstva, prijateljstva te potencijalne poslovne suradnje. Za buduće BaBIZnjake predložila bih možda i da se odigra kakva coaching igra – gdje bi svatko od nas kroz smjeh i zabavu potencijalno otišao kući sa dodatnim uvidom o sebi i svojem daljnjem “putovanju” – predložila je ova sudionica prvog BaBIZnjaka Loyalty članica Virtualnog ženskog dsc_0078poduzetničkog centra.

A “pali” su i prvi dogovori za nove akcije – pa je tako mlada poduzenica Petra Čukelj osim svojih dojmova, veselo pozvala da upravo novo druženje bude u njezinom kafiću “Gumbek” na zagrebačkoj Pešćenici.

– Čast je ovako mlad ući u krug tako snažnih žena i još k tome naučiti nešto od njih. Svaka žena je tako posebna i jedinstvena na svoj način tako da je ovaj dogadjaj i time jedinstven. Isto tako bila bi mi čast da i ja budem domaćin jednog BaBIZnjaka – bila je jasna ova mlada poduzetnica.

fotografije: Dražen Stopić

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp