Inovator iz Kutine, član Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, osvojio regiju “ubojicom” komaraca

Fenomenalni izum za poduzetničko osvajanje tržišta izvan Hrvatske

Ljeto se ne predaje, a u danima koji nam dolaze najavljuje se iznimno toplo i sunčano vrijeme. Savršeno za boravak i uživanje na otvorenom, sve dok ne dođu leteće “krvopije” – komarci. Uspješan lijek protiv ovih napasti unatrag nekoliko godina nudi izum marljivog i domišljatog inovatora Stjepana Svibena (55) iz Kutine, člana Virtualnog ženskog poduzetničkog centra od prvog dana našeg osnutka. Izumitelj Sviben, inače elektrotehničke struke, čija jeDSC_0119 specijalnost automatika upravljanja proizvodnim procesima, dvije je godine radio na svom izumu koji, kaže, učinkovito i jeftino spašava od uboda neugodnih komaraca.

– Izmislio sam i “kreirao” uređaj pod nazivom CRO-FOG –  koji je ustvari prijenosni „spasitelj – zaprašivač“.  Primjena mu je zaprašivanje komaraca na manjim površinama, oko kuća, vikendica, gospodarskih imanja, restorana, kampova, plaža i svuda gdje ima komaraca, što do sada nije bilo moguće na tako učinkovit način – pojašnjava kutinski inovator.

Njegov “tjerač komaraca” predstavlja u cijelosti plod domaće pameti, a nakon što je ostvario veliki uspjeh u Hrvatskoj, posebice u krajevima gdje leteće napasti ne daju mira s prvim lijepim danima u godini, uspješno se ovog ljeta proširio i izvan granica Lijepe naše, osvajajući u prvom redu jugoistočnu Europu.

– Prodaja CRO FOG proizvoda krenula je u Sloveniji, Srbiji, BIH te Crnoj Gori. Jedan dio proizvedenih uređaja otišao Sonda 1je u Austriju i Poljsku, a vjerujem da ću uspješno započeti prodaju i na tamošnjim tržištima. Značajno mi je i to da se javljaju zainteresirani partneri za zastupstvo i prodaju iz mnogih država Europe, a poglavito iz regije gdje dosta muku muče s komarcima. Trenutačno sam u pregovorima s jednom tvrtkom iz Novog Sada koja bi bila  zastupnik za moje proizvode u Srbiji, što otvara mogućnosti i za širenje moje proizvodnje i otvaranje radnih mjesta vezanih uz moj izum – opisuje član Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Veliku popularnost CRO FOG  je ostvojio na tržišu zahvaljujući činjenici, da za razliku od nekih uređaja, većinom na struju, ovaj kutinski izum, ima puno bolje performanse i učinak, što su kupci brzo prepoznali.

– Moj proizvod nije ovisan o kablu i napajanju električne energije, proizvodi znatno više magle kojom zaprašujemo otvoreni prostor, uz maksimalnu iskoristivost kemikalije koja može zaprašiti čak i nekoliko hektara zemljišta – pojašnjava samo nekoliko od brojnih prednosti ovog jedinstvenog hrvatskog izuma njegov vlasnik Stjepan Sviben.

CRO-FOG osim što ne treba utičnicu ili pak benzin za svoj pogon, vrlo je jednostavan za rukovanje.

stroj-protiv-komaraca2-800x600-599x355– Uređaj se pali na pritisak tipke kojom se pali mini plamenik, lagan, male zapremine, pa se može primjerice držati i u automobilu i primjeniti odmah kada se zateknemo u prirodi, na izletu, lovu ili ribolovu, plaži…Dovoljno je zaprašiti željeni prostor i za pet minuta na vrlo dugo razdoblje neće biti nikakvog neugodnog zujanja – kaže inovator Sviben.

Posebnost ovog izuma, čija se primjena vrlo rasprostranjeno već sada bilježi kako u Hrvatskoj, tako i nama susjednim državama, svakako je njegova veličina i jednostavnost uporabe, što se do sada na tržištu nije moglo naći.

– Zaprašivanje komaraca uvijek se obavlja velikim profesionalnim strojevima, uz veliku buku, potrošnju goriva ili električne energije, što povećava troškove zaprašivanja. Takvi strojevi za razliku od CRO – FOG-a nemaju mogućnost lagane i kućne uporabe, nisu pogodni za zaprašivanje malih površina. CRO – FOG uređaj ima vrlo velik učinak uz malu potrošnju pogonskog goriva (plin butan u limenci, takozvana kartuša, koji se može kupiti za deset kuna na svakoj benzinskoj crpki i traje cijelu sezonu zaprašivanja) – približava Sviben.

Ujedno poručuje kako se dezinsekcijsko sredstvo odnosno kemikalija koje se koristi za toplo zamagljivanje kupuje u poljoprivrednim apotekama, a kao nosač kemikalije može se koristiti petrolej za baklje ili lampe kojeg također nabavljamo u većini naših trgovina.

CRO FOG možete naručiti na brojeve

mobitela 098 262 100, 099 600 1010, telefona 044 681 682 ili mail: crofog@vemamedia.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp