Uz Alpha grupu postanite lider u svojoj branši

Alpha grupa ekskluzivan je klub za menadžere namijenjen malim i srednjim tvrtkama s najmanje 10 zaposlenih i prometom većim od pola milijuna eura.

 

The Alpha Group projekt kompanije Noble Manhattan iz Velike Britanije provodi se već godinama u više od 25 zemalja svijeta. Provedbom posebne metode The Alpha Group direktno pomaže tvrtkama, odnosno njihovom rukovodećem osoblju (direktori, izvršni direktori) u poboljšanju poslovanja.

Jednom mjesečno članovi Alpha grupe kroz konkretne teme iz poslovanja dolaze do novih rješenja izazova s kojima se svakodnevno suočavaju. Upravo je zaokupljenost tekućim poslom vrlo često prepreka sagledavanju cjelokupne situacije iz drugačije perspektive.

Osnovna pravila grupe kojim se vode članovi su: međusobno poštivanje, otvorenost, iskrenost i povjerljivost. Na svakom susretu obrađuje se jedna od 50 različitih tema od liderstva, upravljanja poslovnim procesima, izlaska na tržište, motivacije zaposlenika, komunikacije s tržištem, klijentima i dr.

 

Vlatko Gmaz, direktor tvrtke GU d.o.o. koja se bavi proizvodnjom i distribucijom građevinskih okova istaknuo je: “Alpha grupa proširila mi je vidike, pomaknula horizonte, promijenila rakurs, odmaknula me o zamorne svakodnevice i šablonskog ponašanja koje se uvuče rješavajući uvijek iste ili slične probleme, uvijek na isti ili sličan način.Potaknula me i da počnem na stvari gledati na drugačiji način, drugačijim metodama, pomogla mi je iskočiti iz uvriježene šprance u koju čovjek tijekom godina sve dublje upada.”

 IMG_3132

Alpha grupa nije ni seminar, ni trening, ni debatni klub. Riječ je o međunarodno provjerenoj metodi, zasad jedinstvenoj u Hrvatskoj, koja se provodi na razini grupnih, mjesečnih sastanaka vlasnika, izvršnih direktora ili najužih članova rukovodstva iz različitih branši, koji uz pomoć vođenog pristupa rješavaju aktualne poslovne probleme – svoje, ali i drugih članova grupe. Grupu najčešće čini 10-ak direktora i u njoj nema konkurentskih tvrtki. To je pravilo.

Upravo ta raznolikost branši u grupi pridonosi dobrim idejama, različitim gledanjima na isti problem te rješenju. I članovi to prepoznaju.

 IMG_3058

“Poslovanje tvrtke Gealan d.o.o. usko je vezano uz građevinsku branšu jako pogođenu krizom. Dogodio se pad tržišta i problemi s naplatom. Mnogo naših kupaca odlučilo se na promjenu načina poslovanja na domaćem tržištu, a dobar dio, i na izvoz u zapadne zemlje. To je pred nas stavilo nove izazove” govori direktor Robert Križanović te dodaje da je u Alpha grupi čuo mnogo dobrih savjeta koje može primijeniti.

 

Alpha program, ima dva glavna sadržajna dijela. Prvi je dio jedna od 50 radionica koja se bavi određenom temom poslovanja (kako uključiti ljude u ciljeve tvrtke, razviti online poslovanje, izraditi strategiju za rast tvrtke i sl.). No, prije toga se članove koji su na prethodnom sastanku izložili svoj problem pita što su od ponuđenih rješenja primijenili. Drugi dio je tzv. mastermind, u kojem se iznose konkretni poslovni problemi. Razgovaraju o situacijama koje susreću u svom poslovanju, odnosno, daju konkretne primjere što ih ‘žulja’. A debelu većinu žuljaju međuljudski odnosi, kako biti dobar lider i voditi ljude.

agent_boro_vujovic

Boro Vujović iz agencije za nekretnine Opereta u tome je vidio jedan od alata za rješavanje izazova jer, kako kaže, s obzirom na to da je vlasnik i direktor agencije, nema se s kime konzultirati.

– Dobro je čuti kako kolege koji imaju slične izazove ili su iz dugih branši na to gledaju i kako rješavaju svoje probleme. Ovdje vam nitko ne daje instant-rješenje. Daju vam prijedloge, ali vam pomognu da sami dođete do odgovara. To je poenta: ne da vam netko soli pamet, nego da vas navede da sami izbacite pravo rješenje – naglašava Vujović.

 

 IMG_3030

Stomatolog Dean Cekić, vlasnik Ordinacije Cekić, pridružo se grupi iz potrebe za dodatnim usavršavanjem menadžerskih vještina. Njegovo sudjelovanje u njezinu radu bitno je utjecalo na organizacijsku kulturu ordinacije.

 

Postanite i Vi ponosan član Alpha grupe, razmišljajte strateški, poboljšajte svoje poslovanje i budite lider u svojoj branši!

Kontakti:

Ivana-AG-Email-Signature

 

 

ŽELJKA

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp