Poduzetnica Ana Buljan (27) u tradiciju otoka Krka donijela turistički glamur

Ekonomistica Ana Buljan (27) kao i stotine njezinih vršnjak, po završetku fakulteta razmišljala je o odlasku iz Hrvatske. No, želja za privatnim poslom, poduzetništvom i investiciji koju je sama i vlastitim snagama planirala napraviti na otoku Krku, potaknule su je da ostane i počne razvijati vlastiti posao.13820345_10153787798017636_1940732042_n

A svoje je poduzetničko utočište pronašla u živopisnom mjestu Dobrinj na otoku Krku, koje od nedavno u svojim njedrima ljubomorno čuva prelijepu vilu satkanu na tradiciji gradnje i unutarnjeg uređenja kojeg Mediteran već stoljećima poznaje. Riječ je o vili izgrađenoj i rekonstruiranoj na temelju postojeće starinske plemićke kuće koja datira s početka 20 stoljeća. Drevna gradnja i tradicionalni izgled krčkih velebnih zadnja zadržan je i u ovoj vili, a duh davnog vremena kada su prvi turisti u doba Austro – Ugarske monarhije otkivali ljepotu sjevernog Jadrana, podsjeća svojim vanjskim i unutarnjim uređenjem i ova vila. Kojoj je upravo poduzetnica Ana Buljan vlasnica i prije svega udahnula, čuvajući otočnu tradiciju, duh glamura i vrhunskog turističkog sadržaja.

– Nastojala sam ne mijenjati sve što se nije moralo mijenjati.  Namještaj sam samo popravila, ali ne i modernizirala – ormare, kredence, kamin – pojašnjava Ana Buljan koja je u revitalizaciju starog dobrinskog vlastelinstva uložila više od milijun eura.  

Da se ipak nalazimo u 21. stoljeću odaje vrsna i jedinstvena kombinacija starog i novog uronjenog u vanjski i unutarnji interijer vile, gdje je motiv vrhunskog smještaja, udobnosti, raskoši ponude i iznimne kvalitete smještaja bio imperativ vlasnice objekta i mlade poduzetnice. Vlasnica je vodila računa da eksterijer budu nenametljivo uronjen u predivni šumovito bregoviti pejzaž Dobrinja, s kojeg puca neometani pogled na more. Okoliš je uređen i prilagođen željama za 5L8A0367-HDRodmor, wellness, opušanje, zaokružen mirnom spa oazom uz vanjski bazen, obložen krčkim kamenom i ornamentima. U cijelosti se poštovala tradicionalna arhitektura mjesta Dobrinj, koja se stoljećima nije mijenjala, a što se vješto ukomponiralo i u sve vanjske te unutarnje sadržaje koje ova vila nudi. I nije se štedjelo niti jednog eura, kako bi i mjesto Dobrinj konačno dobilo ekskluzivnu turističku oazu s pet zvjezdica.

– Mnogi su mi govorili da je rizično ulagati toliki novac u nešto što nije uz more, ali se nisam obeshrabrila. Jer ovdje je riječ o elitnom turizmu. Svi koji ovdje dođu, imaju u čemu uživati. Imaju cjeloviti komfor, a do mora im je 5 do 10 minuta – opisuje ovaj turitički raj Ana Buljan. 

A da se pazilo na svaki detalj, jasno govori ne samo cjeloviti pogled na imanje, nego i na svaki detalj ovog velebnog zdanja u Dobrinju. Unutarnji prostor je luksuzno opremljen, prožet arhitektonskim dizajnom koji varira od tradicije do krajnje moderno opremljenog mjesta za boravak i bjeg u savršeni odmor. Toplina i prijateljska dobrodošlica svakome 5L8A0118-HDRtko je ovu vilu odabrao za svoju turističku destinaciju osjeća se na svakom kutku vile, a okrunjeno s fenomenalnim vinskim podrumom gdje je smješteno više od 500 probranih vina u cijelosti na usluzi posjetiteljima vile. Zidovi su prožeti bojama i motivima Krka, uz namještaj koji je preuzeti iz antikvarijarnica i starosjedioca na otoku, kako bi se draž i tradicija Mediterana kakav je nekoć bio što više sljubili uz moderni dizajn.

Vila ima 286 četvornih metara unutarnjeg prostora te 700 četvornih metara okoliša i četiri soba, najveći dio kojih su spavaće. Cijeli prostor podijeljen je na tri etaže, gdje je podrumski dio vezan uz wellness skrivajući u svojim njedrima unutarnji bazen, saunu, prostor za odmor. Drugi dio podruma rezerviran je za kušanje vina uz široku paletu i izbor vrhunske kapljice. Prvi kat prožet je velikim i otvorenim dnevnim boravkom, a zahvaljujući brojnim prozorima, igra svjetlosti pokazuje svu raskoš ove vile već na prvi pogled.5L8A0298-HDR

Spavaće sobe, vrhunski opremljene modernim stilom, uz krevete kraljevske veličine, odaju dojam glamura i želje udovoljiti i najmanjem interijernom zahtjevu gostiju.

Vila je raspoloživa za iznajmljivanje tijekom cijele godine, a bez obzira na godišnje doba, pruža vrhunski komfor, dašak glamura i odmor u iznimno uređenoj mediteranskoj vili koja savršeno spaja duh tradicije i moderno vremena na usluzi svakom gostu. Osim uživanja u vrhunskom smještaju kojega pruža, mjesto Dobrinj prava je turističko – povijesna oaza, kao i cijeli otok Krk, pružajući svakom gostu koji ih posjeti samo jedan imperativ – zadivljeni ljepotom da se iznova vrate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp