U prvih pet mjeseci rada okupili smo 1.800 poduzetnica i 43 poduzetnika

Virtualni ženski poduzetnički centar kojega vole i s kojim rado surađuju i muškarci

Krenuli smo na prvi dan 2016. godine i u pet mjeseci od početka rada okupili u svom registru više od 1.800 poduzetnica i 43 poduzetnika, organizirali smo prvi Kongres poduzetnica Hrvatske, pripremamo za iduću godinu najveće okupljanje poslovnih žena i poduzetnica jugoistočne Europe od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Europe, inicirali besplatne poduzetničke edukacije u Zagrebu, Splitu i Zaprešiću koje je pohodilo više od stotinuPromotivni letak žena, pokrenuli Loyalty program uz pomoć kojeg poduzetnice i poduzetnici diljem Hrvatske nude svoje usluge i proizvode kroz inovativni promotivni kanal na našoj digitalno platformi, intenzivno razgovaramo sa zakonodavcima i utječemo da se snažnije čuje glas poduzetnica kada se donose mjere za malo i srednje poduzetništvo.
I raduje nas što Virtualni ženski poduzetnički centar, jedinstveni poslovni poduhvat u ovom dijelu Europe – digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, koja cilja potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman, te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru, vole i kolege poduzetnici, te sve češće s nama surađuju. 

 

Od prvog dana postojanja Virtalnog ženskog poduzetničkog centra je s nama poduzetnik Slaven Rede, vlasnik tvrtke Therapeia TR. 

DSC_0215– Virtualni ženski poduzetnički centar vidim kao jednu inovatinu ideju u svijetu poduzetništva. Mislim da upravo ovakvi projekti daju nadu mladim ženama koje žele krenuti s vlastitim poslom jer vide po primjeru drugih da se može uspijeti bez obzira na teške okolnosti u današnjem društvu. Stoga sam se odlučio priključiti, te podržati mlade poduzetnice i poduzetnike koji će opet, nadam se, na svojim primjerima pokazati mladim ljudima kako uspiješno savladati sve prepreke koje ih očekuju u poduzetničkom svijetu – ocjenjuje mladi poduzetnik Slaven Rede koji je otvorio tvrtku za pružanje usluge masaže i fizioterapije.

 

 

 

 

Od nedavno član Virtualnog žensko poduzetničkog centra  je i poduzetnik Danijel Pribanić. Osim potpore ovom jedinstvenom projektu, Danijel Pribanić će uskoro biti i pravni savjetnik Virtualnog  ženskog poduzetničkog centra te će svojim informacijama pomagati u što lakšem snalaženju kroz šumu zakona koja otežava poslovanje na realnom tržištu.

– Priključio sam se Virtualnom ženskom poduzetničkom centru jer smatram da žene trebaju i mušku podršku u poduzetničkim vodama. Iako sam uvijek smatrao da su žene odgovornije, pedantnije i upornije u svom poslu, ipak im je potreban poticaj jer svoje odluke vole promisliti i biti sigurne u njih. Oduševljen sam brojem poduzetnica koje su se priključile Centru i to vidim kao veliki pokretački pothvat u kojem i sam želim sudjelovati. Centar vidim kao jednu veću platformu za okupljanje, promoviranje, poticanje i osnaživanje žena kao ravnopravnih poslovnih partnera – ocijenio je i odvjetnik Danijel Pribanić, kolega poduzetnik koji se s radošću pridružio Virtualnom ženskom poduzetničkom centru.

 

Značaj Virtualnog poduzetničkog centra uočio je i Sandro Salopek, i to čak i prije nego njegova supruga Tatjana
Salopek, također poduzetnica.

sandro_slikaSandro Salopek je samostalan prevoditelj i stalni sudski tumač za njemački i talijanski jezik koji pruža usluge (ne)ovjerenih prijevoda svih vrsta tekstova (dokumentacija, web stranice, korespondencija, …) u jezičnim kombinacijama koje uključuju  njemački i talijanski jezik. 

Kad se pridružio Virtualnom ženskom poduzetničkom centru, poduzetnik Salopek pozvao je i svoju suprugu u ovu jedinstvenu digitalnu poslovnu zajednicu. 

Mnogi ne razumiju da svaki poduzetnik pored ‘tehničkog’ obavljanja posla taj isti posao prethodno mora naći, a na kraju i naplatiti – to su zapravo tri vrste ili razine posla koje treba odraditi u jednom (osmosatnom?) radnom danu. Virtualni ženski poduzetnički centar je izvrstan projekt usmjeren na networking i ta me je ideja, koja doista pomaže poduzetnicima, zainteresirala da postanem članom. Rad centra apsolutno podržavam – istaknuo je poduzetnik Salopek. 

 

Značaj Virtualnog poduzetničkog centra i njegovu snagu u jačanju poslovnog potencijala i tržišne pozicije prepoznao je i Dražen Stopić, jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih web dizajnera. Ovaj poduzetnik i vlasnik tvtke Code lab od prvog je dana uz digitalnu platformu www.poduzetnica.hr u čijem razvoju često pomaće i volonterskim radom, a aktivno je sudjelovao i u organizaciji i provedbi prvog Kongresa hrvatskih poduzetnica.Direktor Code lab-a, web dizajner

– Pridružio sam se Virtualnom ženskom poduzetničkom centru već u samom početku njihova rada jer mi je trebao partner i pomoć u poslu, i to mi je bila jedna od prvih, najboljih odluka koje sam donio kao poduzetnik. Zahvaljujući
uspješnom timu, a prije svega voditeljici i zajedničkom trudu koji još uvijek ulažemo u posao, uspio sam postići poslovni uspjeh u samo nekoliko mjeseci. U suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom naučio sam mnogo u kratkom vremenu što bih vjerojatno i sam naučio s vremenom, ali na puno teže načine i uz mnogo pogrešaka. Ovdje upoznajem nove ljude, stvaram nove poslovne prilike, umrežavamo se i postajemo svi zajedno jedna velika, uspješna grupa poduzetnica i poduzetnika
– istaknuo je Dražen Stopić, vlasnik tvtke Code lab.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp