Prijavite se za besplatne edukacije u Splitu

Uz potporu Ureda EU zastupnika Davora Škrleca i u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom

Ured EU zastupnika Davora Škrleca, u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i Hrvatskom gospodarskom komorom, 27. svibnja u Splitu (Obala Ante Trumbića 4, Vijećnica, I. kat) održat će jednodnevni seminar za poduzetnice početnice i one koje to žele postati. 

Seminar je u cijelosti besplatan za sve polaznice, a uključuje tri tematske radionice koje će voditi priznati stručnjaci. Sve davorprijave mogu se obaviti putem on-line obrasca. 

– Seminar se organizira s ciljem podizanja razine sudjelovanja ženske populacije u poslovnim aktivnostima dalmatinske regije. Poticanje ženskog poduzetništva visoko je na listi prioriteta Europske unije pa vjerujemo kako upravo ovim putem i aktivnim sudjelovanjem žena koje kreću s poduzetništvom možemo zajednički dati doprinos ostvarenju tog cilja – kazao je Davor Škrlec, EU zastupnik koji je organizator i idejni začetnik ovih edukacija.

Za Hrvatsku se još uvijek može reći da je relativno mlada tranzicijska zemlja u kojoj su društvene vrijednosti, a među kojima i one poduzetničke, još uvijek u fazi izgradnje, odnosno, ako želimo biti nešto više optimistični, u fazi učvršćivanja, odnosno stabilizacije. O prostoru za poboljšanja posebice poduzetničkog ozračja govori i najnovije istraživanje provedeno u 23 države Europske Unije, u kojemu je Hrvatska zaposjela začelje, a sigurno će u promjeni takve poduzetničke klime doprinijeti i edukacija svih koji žele živjeti od poduzetništva. 

– U pet od 11 elemenata ispitivanja poduzetničke klime Hrvatska je bila na uvjerljivom posljednjem mjestu. Danas je poduzetnicapoduzetništvo u Hrvatskoj više percipirano negativno nego pozitivno, sputano je kompliciranim zakonima koji se često mijenjaju, što predstavlja veliku prepreku. Na samom početku poduzetništva, ženama treba puni pravovaljanih i pravodobnih informacija kako bi se snašle u svom istupu na realnom tržištu. A ova edukacija u Splitu sigurno je korak naprijed za sve žene koje žele biti poduzetnice i traže način da to ostvare – najavila je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. 

Mjesta još ima za prvi krug edukacija u Spitu, koje će se baviti najznačajnijim područjima o kojima poduzetnice početnice moraju voditi računa kada kreću s vlastitim poslovnim projektima. 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp