Iva i Marko Urbić: Bračni i poduzetnički par koji ljubavlju sve prepreke prolazi

Poduzetništvo je, kaže se, za svaku ženu izrazito zahtjevno, nesigurno, puno nedoumica, stranputica i poslovnih zavrzlama. No poduzetnica Iva Krmpotić Urbić (34) očito ne prihvaća takve definicije, pa je svom poslovnom projektu dodala još jednu okolnosti na koju bi se malo koja poslovna žena usudila i odvažila. 

Svoje poduzetništvo gradi rame uz rame sa suprugom Markom Urbićem (34). Ispreplićući privatni život s poslovnim i to – s čovjekom koji joj je u životu- najbliži, kaže da je upravo u ovoj kombinaciji dobila od svog poduzetništva ono najbolje.
I dok poslovni savjetnici ističu da ono što imate u braku nikako ne spajate u poslu – Iva Krmpotić Urbić odlučila je upravo napraviti suprotno – svoje poduzetništvo i brak “vjenčala” je u dobitnu IMG_1137 (Large)kombinaciju uz svog za pola godine mlađeg supruga Marka. Danas zajedno vode uspješnu tvrtku IMage Studio – koja objedinjuje dva branda i dvije temeljne aktivnosti. Video snimanja i produkciju za koju je zadužen Marko, te fotografiranje i foto – produkciju koji su u ingerenciji Ive. 

– Znamo se još od osnovne škole, a ono emotivna angažiranost nastupila je znatno kasnije – kad smo se “motali po fakultetu”. Ali reklo bi se da se znamo cijelog života odnosno kao da smo do sada uvijek bili negdje blizu jedno drugog sve dok nismo “završili” u braku – zajednički se prisjećaju Iva i Marko Urbić. 
U poduzetničkoj vezi su 12 godina, a u braku dvije godine manje, pa u šali ističu da se bolje poznaju kao “poslovnjaci”, nego kao bračni partneri. 

– Prije smo se “smuvali” oko posla, a zatim i emotivno. Ustvari moja supruga me je uvela u svoj posao, ona se bavila onim što i sada odlično radi  – fotografijom i to za razne poslovne i privatne potrebe klijenata.  Ja sam se do tada IMG_2711 (Large)bavio informatikom, poglavito web dizajnom, a iz ljubavi i naših privatnih potreba počeo sam snimati i raditi video produkciju. Kad je Iva to vidjela, koja je vodila foto studio, rekla je da ja to moram raditi i da to pokušamo zajednički kao tim – opisuje Marko poduzetničke početke ovog bračnog i poslovnog para.

I dok je Marko prve radne mjesece volontirao kod supruge kao pravi pripravnik koji treba tek steći iskustva, sve ostale poduzetničke aktivnosti preuzela je na sebe, poslovno iskusnija Iva. I nakon poduzetničkog para, dvije godine kasnije postali su bračni, a potom i obitelj kao roditelji kćerke i sina.

– Jako se uplićemo jedno drugom u posao iako je ipak odjeljena njezina djelatnost od moje. No zajedno upiremo u pronalazak klijenata, da držimo visoku kvalitetu posla, organiziramo se da nam obiteljski život posebice naša djeca ne trpe i mislim da odlično funkcioniramo – komentira muška polovica ovog poduzetničkog para. 

Izazova je bilo jako puno, muško – ženski pogled na svijet je i ovdje ostavio traga, multitasking i usmjerenost jednom zadatku stalno su se sukobljavali, ali rezultat je nakon godina ispitivanja vlastitog strpljenja na rad rame uz rame s DSC_0225 (Large)bračnim partnerom ipak pokazao rezultat.

– Tražili smo se u mnogo poslovnih područja, ali sada mogu slobodno reći da smo postigli ciljeve oko kojih smo se nekada i svađali. Usuglasili smo se, naučili smo se nadopunjavati, pomagati. No moram priznati da nam u braku ide puno bolje nego u poduzetništvu – ocjenjuje Iva Krmpotić Urbić dok je suprug Marko nadopunjuje pojašnjenjom.

U poduzetništvu smo imali uspona i padova, neizvjesnosti i velikih opterećenja, izazova i problema, ali u braku ne. Brak nam je siguran, a ako je i bilo svađa onda je uvijek bilo oko posla – dodaje Marko.

Svađe u poduzetništvu ovaj je par iskusio zbog različitosti gledišta oko cijena usluga, broja zaposlenika, obujma usluga koje će obavljati…ukratko sve što se može naći kao prepreka na poduzetničkom putu. Uz veliku ljubav IMG_1079 (Large)koju imaju u braku, svladali su probleme u svom poslovnom odnosu. A tajna uspjeha je što se kvalitetno nadopunjuju, ne zanemaruju svoju obavezu prema obitelji, djeci i privatnom životu…

– Mnogi se boje raditi i živjeti skupa, biti poduzetnički i bračni par, ali smatram da za tu bojazan nema mjesta. Mi smo kroz zajednički poslovi projekt razvili i puno prisniji odnos, iskreno se radujemo zajedničkim uspjesima, ali i zajedno tugujemo kad on izostane, puno toga dijelimo i ovo je za nas dobitna kombinacija – zaključuje bračni i poduzetnički par Iva i Marko Urbić.

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp