Većina poduzetnica nema potrebna računalna znanja, ali se ipak ne prepuštaju u ruke stručnjaka

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Prijavite se na besplatnu edukaciju tvrtke Digitalni ured

Jedan od prvih koraka u vlastito poduzetništvo svakako je nabavka licencirane računalne programske podrške. No, ne samo na početku nego i godinama od kada su krenule s radom u vlastitim tvrtkama, mnoge poduzetnice nevoljko kupuju licenciranu software  potporu za svoje poslovanje. Unatoč i zakonskim prekršajima koje čine. 

koraljCAL_8575
Koraljka Haberle, direktorica tvrtke Digitalni ured

– Mislim da se u većini slučajeva radi ipak o neznanju i nepoznavanju računala i kako to sve zajedno funkcionira. Poduzetnici najčešću ulože u opremu – kupe i računala i tablete i mobitele, ali zapnu na instalaciji. I dalje ne možemo doći u trgovinu i kupiti sasvim postavljeno, instalirano i prilagođeno računalo za svoje poslovne i privatne potrebe. Najčešće ljudi tek naknadno shvate da na računalu nema Worda i Excela, da to ima dodatnu cijenu i na taj trošak nisu prvotno računali. Nakon prvog čuđenja pronađu nekog „klinca iz ulice“ koji im to instalira nelegalno „za prvu ruku“ i tako najčešće ostane – opisuje ovu stranu poslovne poduzetničke svakodnevnice Koraljka Haberle, direktorica tvrtke Digitalni ured, koja je uz ostalo, u svoj poslovni  dijapazon usluga ima i programsko – servisnu potporu namijenjenu malim i srednjim poduzetnicima. 

I prvi i zadnji korak u poduzetništvu, treba i mora imati potporu kroz licencirane računalne programe, iako se često  čini  da je ilegalne kopije jednostavnije i jeftinije koristiti.

– Kupujući legalan softver na raspolaganju stoji profesionalna podrška izdavača, garancija, instalacija redovnih nadogradnji sustava što znatno smanjuje mogućnost virusnih i hakerskih napada. Treba znati da je korištenje nelegalnog softvera protuzakonito i čini povredu autorskih prava, koja podliježe građanskoj i kaznenoj odgovornosti sukladno Zakonu o autorskom i srodnom pravu te Kaznenom zakonu – upozorava prva žena Digitalnog ureda koja iza sebe ima bogato iskustvo u IT industriji, posebice domaćoj. 04-Sheeft

Tvrtka Digitaln ured danas primjerice nudi cloud servise namijenjene manjim i srednjim tvrtkama, najčešće bez vlastitog IT odjela, a za što učinkovitije i kvalitetnije poslovanje. 

– Jedini od prvih na tržištu nudili smo profesionalne poslovne Cloud servise koji su do tada bili financijski nedostupni manjim tvrtkama. Trenutno svoj posao gradimo oko Microsoft Office 365 poslovnih rješenja – omogućujemo korisnicima izabrati ono što im zaista treba, preuzimamo na sebe sve tehnikalije da se oni ne moraju zamarati njima nepoznatim pojmovima, učimo ih novim trikovima kako bi oni što brže i bolje obavljali svoj posao. Naša IT podrška je na raspolaganju od 0 do 24 sata, svih 7 dana u tjednu – ističe Koraljka Haberle nabrajajući i brojne pogodnosti koje donosi suradnja poduzetnica s tvrtkom Digitalni ured. 

– S jedne strane poznajemo potrebne tržišta, najčešće probleme klijenata i razumijemo njihov jezik. S druge strane, pratimo i poznajemo tehnologiju i sve mogućnosti koji mogu biti odgovori na izazove s kojima se naši klijenti susreću u svojem svakodnevnom poslovnom ritmu. Jednostavno nam je predložiti im alate koji će im olakšati i pojednostaviti rutinske dnevne akcije, a da se ne zamaraju previše informatičkim izrazima i tehničkim stvarima koje ih i tako ne zanimaju. Naš zadatak je upoznati ih, upoznati način na koji rade te predložiti rješenje koje će što manje utjecati na njihovu rutinu, a opet da u podlozi svega bude sigurnost i stabilnost. Najvažnije od svega – ako ipak nešto zapne mogu nam se virtualni-asistentobratiti u bilo koje vrijeme, bilo e-poštom bilo telefonski, uvijek će dobiti odgovor, a prema potrebi i hitnosti djelatnik Podrške dolazi u njihov ured riješiti nastale probleme – smatraju u Digitalnom uredu u kojemu pripremaju i cijeli niz besplatnih radionica za poduzetnice. 

Naime,  u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom već 20. travnja kreće jednodnevna radionica i edukacija na temu: “Poslovanje u oblaku” , koja donosi sažet prikaz prednosti poslovanja u cloudu, ali i osiguravanja infrastrukture koja dobro dođe svakom poslovnom procesu, pa tako i kod malih i srednjih poduzetnica. Kroz prezentaciju i praktične primjere demistificirati će se cijelu tehnologiju koja mnogim poduzetncama pomalo sliči znanstveno-fantastičnoj priči, razbiti predrasude da je IT kompliciran i skup te pokazati koliko su programska rješenja praktična, jednostavna i povoljna.

– Krenut ćemo od osnova-osnova, a zatim kroz demo i primjere iz svakodnevnog života pokazati kako najnoviju tehnologiju primijeniti u poslu i olakšati si i ubrzati izvođenje svakodnevnih zadataka. Naravno, neće biti vremena za sve detalje, ali važno nam da je klijentice dobiju cjelokupnu sliku svih mogućnosti, pronađu se u nekim dijelovima i da osjete olakšanje koje im neka od tih rješenja mogu donijeti – najavila je Koraljka Haberle iz Digitalnog ureda.

Ako želite već u srijedu, 20. travnja 2016. od 9 sati biti na prvoj od nekoliko besplatnih edukacija i radionica tvrtke Digitalni ured, prijavite se na mail: info@poduzetnica.hr ili broj mobitela 091 519 09 23. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp