Cukarino Café u zagrebačkom Podsusedu, čarobno mjesto velikih gastro užitaka poduzetnice Finke Keran

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ponuda i ugođaj u kojem uživaju ljubitelji vrhunskih slastica, čak i oni koji su intolerantni na gluten…

Stalni stres, utrka s manjkom vremena, iscrpljujuće poslovne obaveze, nedostatak posvećenosti privatnom životu, nagnao je Finku Keran da nakon dvadeset godina menadžerskog rad u velikim korporacijskim sustavima kaže “zbogom” i okrene se vlastitom poduzetništvu prije godinu dana. A vlastiti biznis oslonila je na ono što ju je opuštalo u rijetkim trenucima slobodnih vremena – izradi torti. IMG_6654

– Po odlasku iz jedne velike hrvatske tvrtke, suočena s viškom vremena počela sam svakodnevno spravljati različite torte za koje sam uvijek imala mali red dobrovoljaca za kušanje. S veseljem ih je degustirala moja kćer, a zatim i dragi prijatelji, moja obitelj… Bile su za mene bijeg od stresa i briga, postale su moj svojevrsni mentalni wellness. Na krilima pozitivnih dojmova koje su moje gastro kreacije ostavljale na moje najvjernije degustratore, ali i sjajni komentatori onog što sam spravljalakonačno sam odlučila u kojem poslovnom pravcu krenuti – prisjeća se poduzetnica Finka Keran, danas vlasnica Cukarino Caféa u zagrebačkom Podsusedu.

Cukarino je danas malo mjesto velikih gastro užitaka, brojnih okusa i više od četrdeset vrsta torti za svačije nepce. Jer gotovo svakog tjedna od kada je Cukarino otvoren, “osvane” nova vrsta torte pod dirigentskom palicom Finke Keran. Uvijek je to na oduševljenje sada već priličnog broja obožavatelja ovog ugodnog mjesta u koje jednako rado zalaze mame s djecom, poslovni ljudi želji mira ili pak vesela društva koja se u toplom i prozračnom ambijentu osjećaju kao kod kuće. Vlasnici je, osim vrhunskih torti jednako bitno da njeni gosti uživaju i u okusu vrhunske kave budući da je dobar dio svoje „bivše karijere“ provela upravo u biznisu s kavom, a to kavoljupci itekako zamjećuju.

– Tijekom ovih godinu dana mog poduzetništva stalno smišljam nešto novo u ponudi Cukarina. Ponekad me nadahne razgovor s dragim gošćama, ponekad zanimljiv sastojak… Moje torte nisu rezultat potrebe za kvantitetom, nikako, nego isključivo velike želje za kvalitetom. Jer sam u svaku moju tortu utkala najkvalitetniju čokoladu, maslac, orahe, domaća jaja i najbitniji sastojak, silno puno strasti i ljubavi. Želja mi je da svatko tko kuša moje slastice, iskusi i vrhunski užitak. Stvaram proizvod od najkvalitetnijih namirnica koje se nalaze na našem tržištu, posebice jer razlika u cijeni nije velika, ali je razlika u okusima IMG_6611drastično izražena. Da smo na dobrom putu svakodnevno potvrđuju naši oduševljeni gosti koji su prepoznali kvalitetu, a ponosna sam što nekima nije teško „potegnuti“ s drugog kraja grada samo da bi uz brižno spravljenu kavu uživali i u krišci svoje omiljene slastice – opisuje vlasnica kafe- slastičarnice Cukarino u kojemu svatko tko proba torte, kuša komadić neba na nepcu.

Paleta torti iz Cukarina nije samo prožeta brojnim okusima, nego prilagođena i onima koji vole slastice s manje šećera, bez glutena, samo čokoladno, bez jaja, … Svatko će zasigurno pronaći svoj komadić slatkog užitka.

– U izradi mojih torti vodila sam se mišlju da ih može jesti što šira paleta sladokusaca, primjerice tako imamo torte za osobe koje su intolerantne na gluten, pazimo da za sebe nešto nađu i oni koji ne smiju kušati jaja, naše su torte s manje šećera pa se s manje grižnje savjesti zaslade i svi koji vode računa o svojoj tjelesnoj težini, a za one najzahtjevnije imamo “low fat torte” poput božanstvene „Vite“ spravljene od badema, mrkve, zobenih pahuljica, zaslađene medom. Volim se igrati s okusima za svačije nepce, ali i za one čija nepca ne trpe određene namirnice, sastojke, kalorijsku vrijednost. Pazim da svi u Cukarinu ostanu zadovoljni, a kad probaju moje torte da ih zapamte po iznimnom okusu i požele još – nabraja Finka Keran.

U spravljanju torti Finka Keran koristi tradicionalne i one modernije recepte ovih prostora, ili kako kaže, blago kuhinja naših baka. IMG_6508A sve ostalo njezina je nadogradnja kroz maštu, slastičarsko iskustvo, komentare i želje gostiju, te prije svega ljubavi prema spravljanju torti.

Znaju to mnogi gosti kojima je Cukarino Café postao svakodnevno mjesto opuštanja baš poput vlastitog dnevnog boravka, a neki barem jednom do dva puta tjedno svrate u Cukarino, malo mjesto velikih gastro užitaka, među kojima su Jasminka i Darko Kleinberger.

– U Cukarino smo slučajno zalutali, ali smo zato sada stalno ovdje i uživamo u ponudi. Ja sam primjerice dijabetičar, Jasminka ima intoleranciju na gluten, ali svatko od nas ima svoje slastice i mali užitak na ovom mjestu – ističe Darko Kleinberger, stalni gost u Cukarinu, ističući da nema bojazni kod degustacije ovih slastica po njihove zdravstvene tegobe. Cukarino posebice vole mame s djecom jer je u punom smislu “family frendly”. Od prvog dana, svakodnevno u njega dolazi i Marijana Jambrišak Račić, uzIMG_6610 sina Antuna.

– Privukla me je od prvog dana mogućnost da popijem kavu i uživam u različitim slasticama, u nezadimljenom kafiću, u kojeg sam počela dolaziti sa sinom koji je tad imao pet mjeseci. Zadržalo me je sve do sada u Cukarinu obilje sadržaja, ljubazno osoblje, ugodan ambijent, ugodna glazba, slastice koje su fantastične, odlična kava, pa bih se usudila reći da se ovdje osjećam puno ugodnije nego kod kuće – ističe Marijana Jamrišak Račić, redovita gošća Cukarina. Uz nju je i Kristina Klabučar, također vjerna Cukarinu od prvog dana.

– Kad sam saznala da će Podsused dobiti slastičarnicu, baš smo se radovali. Jer je ovo ambijent koji nudi obilje pozitivne vibre, nema loših kolača, nema loše kave, nema loše usluge – baš ono što svatko traži za sebe kao utočište od stresa, nezadovoljstva, u potrazi za trenucima sreće – opisuje Kristina Klabučar koja je česta gošća Cukarina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp