Zahvaljujući EU parlamentarcu Škrlecu, poduzetnice dobile mjesto za edukacije u Splitu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Imajući na umu da je Hrvatska, od 28 država Europske Unije, na poprilično niskom 26. mjestu po kvaliteti i broju projekata financiranih sredstvima EU, posebice u pravcu poduzetništva, svaka pomoć na popravljanju ove poprilično nemile statistike je dobro došla.

Svjestan je toga i EU zastupnik Davor Škrlec (ORaH), pa je misiju svog upravo otvorenog regionalnog ureda u Splitu usmjerio u snaženje ženskog poduzetništva, kao i poticaj ženama na intenzivnije pokretanje poslovnih projekata. Splitski ured EU parlamentarca Škrleca, na adresi Ljudevita Posavskog 14, pružat će informacije, ali biti i poligon za razmjenu mišljenja i savjeta sa zastupnikom i njegovim suradnicima, napose i u pravcu snaženja ženskog poduzetništva. skrlec

– Kroz rad u Odborima Europskog parlamenta čiji sam član, posebno se zalažem za poticanje razvoja gospodarstva i malog poduzetništva na lokalnoj i regionalnoj razini. Regionalni ured bit će centar koji će pomoći poduzetnicima u umrežavanju s poduzetničkim organizacijama u EU i obrazovanju da postanu uspješniji i konkurentniji, promovirati principe EU zadrugarstva te lokalnog usmjerenja prema ekološkoj poljoprivredi i održivom turizmu.” – rekao je Škrlec na svečanosti otvorenja ureda.

U budućim aktivnostima ureda od posebnog značaja je i uspostavljena suradnja s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom koji će provoditi zajedničke programe edukacije žena poduzetnica u Dalmaciji. 

– Centar je digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica koja ima za cilj potaknuti razmjenu znanja, inovacija i tehnologija te ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu. Vjerujemo splitda će se upravo ta misija učinkovito stopiti s djelovanjem zastupnika Škrleca i otvorenim uredom u Splitu kako bi buduće poduzetnice na jednom mjestu dobile potrebne edukacije, informacije, poduku, ali prije svega ohrabrenje i poticaj za svoje poduzetništvo – izjavila je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Dodala je kako će EU zastupnika Škrleca u njegovoj konstruktivnoj misiji Virtualni ženski poduzetnički centar svestrano i sa svim svojim kapacitetima podržati.

Ured u Splitu trebao bi vrlo brzo, u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom, za sve poduzetnice, ali i one koje to tek kane postati, organizirati edukacije i predavanja, kao i radionice radi što kvalitetnijeg snalaženja i poslovanja na realnom tržištu. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp