S brojnih putovanja dvoje mladih donijelo zanimljiv suvenir – ideju za posao

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Iz dokolice nastao maštovit domaći poduzetnički projekt

Ljubav prema putovanjima, zbog kojih su obišli dobar dio svijeta, Zagrepčane Dunju Kozarić i Svena Žnidarića dovela je u mnoge zanimljive krajeve. Iskustvo i uspomene prikupljene u brojnim dijelovima Zemlje, željeli su pretočiti na vidljiv i konkretan način, što je urodilo početkom prošle godine. Za početak jedinstvenom idejom za poduzetnički projekt, a ubrzo i vlastiti biznis pod nazivom Scratch it! My travel map.dunja2

– Scratch it! My travel map je ustvari personalizirana karta svijeta sa zlatnim premazom. Poanta je kad njezin vlasnik posjeti određenu državu svijeta, vrlo lagano kovanicom, kao na kartici srećke lutrije, sastruže dio Zemlje koji je posjetio. Svaka država ima svoju boju, na karti se vrlo vizualno dopadljivo vidi koje su se sve države posjetile i naravno skupljaju se ideje za novu destinaciju putovanja – opisuje ovaj poduzetnički projekt Dunja Kozarić, koja je zajedno s poslovnim partnerom Svenom Žnidarićem, s jednog od putovanja upravo donijela ideju za Scratch it! My travel map.

Mapa je na engleskom jeziku, te je pakirana u kartonske tuljce, radi lakše pohrane. Većina kupaca mapu rado stavljaju kao sliku na zid, ali bez stakla kako bi mogli “strugati” države koje su posjetili. Mapa je velika 60 x 90 centimetara, a trenutačno je projekt usmjeren na prikaz svih država na svijetu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– No zbog popularnosti kojeg je projekt stekao u kratko vrijeme, uskoro ćemo tiskati mapu Europe, ali i Hrvatske. Naime, pokazalo se da turisti koji posjete našu državu, traže upravo ovakve stvari poput naše mape, da bi mogli ostaviti traga za uspomenu u kojim su sve mjestima bili. Zato prije početka nove turističke sezone radimo isključivo mapu Hrvatske, s koje će se moći “sastrugati” gradovi, nacionalni parkovi, sela i mnogo ostalih stvari koje su naš domaći i inozemni kupci mape posjetili – najavljuje razvoj projekta Sven dodajući kako riječ o unikatnom domaćem suveniru koji će svakako čuvati uspomene gostiju Lijepe naše na originalan način.

Promocija projekta je krenula prvo putem interneta – preko društvenih mreža, ali vrlo brzo mape su počele kupovati i domaće suvenirnice, pa je od ideje do tržišne realizacije prošlo malo vremena.

– Većina kupaca naših proizvoda su žene, rado kupuju mapu radi svojih potreba, ali i najčešće je poklanjaju drugima. Mapa se može naručiti putem interneta, a stoji 149 kuna, predstavlja doista jedinstven poklon, ali i dunja“čuvara” vlastitih uspomena s putovanja – poručuju gotovo uglas mladi zagrebački poduzetnici Dunja i Sven.

I upravo je u tom partnerstvu, leži ljepota njihovog poslovnog projekta – jer su sa zajedničkog putovanja, jednog od brojnih, donijeli i poslovnu ideju koju danas ubrzano razvijaju i od koje kane živjeti jednog dana.

– Vjerujem da ćemo ovaj naš prvi poduzetnički poduhvat razviti do te mjere da to bude vrlo isplativa poslovna aktivnost. Imali smo određene ušteđevine, koju smo naravno, namjeravali potrošiti na putovanja, no sada smo to uložili u Schrech the map i vjerujemo da će nam se isplatiti – komentira poduzetnik Sven, zadovoljan razvojem poslovne priče pod nazivom Scratch it! My travel map.

SCRATCH IT! My travel map – personalizirana karta svijeta za 20 posto popusta uz Loyalty program

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp