Unaprijedite svoje poduzetništvo – pohađajte edukacije Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Edukacija je stup kvalitetnog i uspješnog poduzetništva. Stoga ne začuđuje podatak da poduzetnice upravo u edukacije ulažu i dvostruko više novaca i vremena nego njihove muške kolege. Prema podacima Plavog ureda poduzetničkog centra grada Zagreba žene su sklonije usvajanju novih znanja što pokazuje i broj polaznica seminara u ovoj instituciji. Od ukupno 1.656 osoba čak je 951 žena koje su bile polaznice raznih seminara i radionica u protekloj godini.edukacija1

Stoga je i misija Virtualnog ženskog poduzetničkog centra pružiti već od konca veljače 2016. poduzetnicama diljem Hrvatske kvalitetno osmišljene, raznolike i višestruko korisne edukacije. Teorijsko i praktično znanje koje pružaju edukacije Virtualnog ženskog poduzetničkog centra obuhvaća kvalitetno planiranje poduzetništva dok je u fazi ideje, razradu prvih koraka prema uspješnom početku poslovanja i poslovne planove, pronalazak klijenata i kvalitetno pozicioniranje na tržištu, osnove računovodstva, kvalitetno kadrovsko ekipiranje, povlačenje sredstava iz EU fondova namijenjenih poduzetništvu, poglavito ženskom. Jedan dio programa edukacije bit će usmjeren na žene bez ikakvog poduzetničkog iskustva, ali i na one koje su do godine dana na tržištu. Drugi dio edukacija namijenjen je ženama koje su već neko vrijeme na tržištu, te osim opstanka na njemu, traže načina kako “ojačati i proširiti” svoje poslovanje.

Edukacije ćemo provoditi doslovce od “Konavla do Iloka”, imajući na umu da većina poduzetnica u Hrvatskoj danas nema mogućnosti pohađati kvalitetne edukacije namijenjene upravo snalaženju i opstanku na dinamičnom i vrlo zahtjevnom tržištu.

ivana-boban
Ivana Boban Jagodić, HR consultant & coach

– Većina poduzetnica, poglavito izvan Zagreba “osuđene su same na sebe”, snalaze se uz potporu vlastitih iskustava, umijeća, ali na žalost često i pogrešaka. U tom cilju ekipirali smo tim izuzetno iskusnih, kvalitetnih predavačica, koje iza sebe imaju višegodišnje iskustvo, a što je najvažnije, najveći dio njih su i same poduzetnice, tako da na najbolji mogući način spajaju teoriju i praksu – opisuje programe edukacija Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Među prvim predavačima projektu edukacija pridružila se poduzetnica Ivana Boban Jagodić, HR consultant & coach. Svoja predavanja objedinila je pod temom “Kako osobni potencijal pretvoriti u poslovni?“, pretačući svjetska, ali i domaća iskustva u ljudskim resursima u kvalitetan poduzetnički projekt.

– Za poduzetnice koje su na početku svog poslovnog projekta ili se nalaze na tržištu do tri godine, predavat ću o temeljima poduzetničkog potencijala, kako odabrati i voditi tim, HR SWOT-u. Za one “starije” na tržištu, do primjerice pet godina moja predavanja obuhvaćaju teme poput toga koliko su zaposlenici potencijal poduzeća, kako se upravlja ljudskim potencijalima (selekcija, motivacija i nagrađivanje zaposlenika), te što donosi osobni razvoj koji je ključ uspjeha – opisuje svoj dio edukacija Ivana Boban Jagodić, HR consultant & coach.

Janja Pavetić, magistrica informatike, predavat će o važnosti digitalnog marketinga

Predavači Virtualnog ženskog poduzetničkog centra specijalizirani su za različita područja unapređenja poslovanja posebice u poduzetničkim vodama, u kojemu uspješno i same plove. Među njima je i Ivana Hrestak, mag. ing., nezavisna profesionalka u području grafičkog dizajna.

– Jedan od najvažnijih poduzetničkih koraka svakako je stvaranje brenda uz pomoć grafičkog dizajna. Riječ je o mentalnom pozicioniranju na tržištu – prepoznavanju brenda. Predavat ću i o korisnički usmjerenom dizajnu u poslovanju kao i važnosti vizualnih komunikacija koje učinkovito prenose poslovne poruke. A svi znamo kolika je važnost danas nazočnosti na internetu tako da ćemo “pretresti” i web dizajn odnosno novitete i trendove koje treba uvažavati i primjenjivati u poduzetništvu – naglašava predavačica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Ivana Hrestak.

Uspješna zagrebačka poduzetnica, vlasnica tvrtke MAGIS TIM Janja Pavetić, magistrica informatike, osvrnut će se na važnost digitalnog marketinga.

– Moja predavanja sažet će 50 jednostavnih savjeta za uspješnu i povoljnu promociju tvrtke, donijeti osnove digitalnog marketinga, upoznavanje s alatima poput Google Adwords i mogućnostima kreiranja uspješne kampanje na Googlu. Upravo imajući na umu koliko je iznimna važnost interneta za poslovanje tvrtke 21. stoljeća, kako pokrenuti Web shop koji zaista prodaje usluge ili proizvode, te razjasniti zbog čega je nužna poslovna nazočnost na društvenim mrežama – savjetuje Janja Pavetić.

U edukacijskom timu je i poduzetnica Vesna Ljubičić, konzultantica i iskusna stručnjakinja za EU fondove i projektnu dokumentaciju. Ističe kako će okosnica njezinih predavanja biti prepoznavanje ciljeva za povlačenje sredstava i prije no što se žena odluči na poduzetništvo.

– U predavanjima ćemo proći teoriju i praksu pripreme i pisanja projekata, osvrnut ćemo se i na mogućnosti kako ishoditi kreditnu potporu banaka, učit ćemo što je to Erasmus program kao i njegove prednosti i pogodnosti za poduzetnike početnike. Poseban naglasak stavit ću, ovisno o dijelu Hrvatske u kojemu ćemo predavati na poduzetnice u ruralnim krajevima. No, prije svega treba pokazati da sve stoji na poduzetničkoj motivaciji i onom glavnom – hoću, mogu – od ideje do realizacije.

hana
Hana Klain, PR konzultantica

Iskusna predavačica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra je i poduzetnica Hana Klain, PR konzultantica, koja će proći sa ženama -polaznicama naših programa usavršavanja mogućnosti kvalitetnog istupa na tržište i opstanka na istom kroz abecedu poslovne komunikacije (pisana, verbalna, neverbalna)

– Bavit ćemo se pitanjima poput onih kako se obratiti kupcu i zainteresirati ga za proizvod/uslugu , kako uslugu/proizvod predstaviti medijima, što je to osobni PR – što je sve važno kako bismo postali „brand“, kako izraditi komunikacijsku strategiju i kako komunicirati u slučaju krize – ističe Hana Klain, stručnjakinja za odnose s javnošću.

Za poduzetnice na samom početku vrlo je važan poslovni plan, o čijim temeljnim sastavnicama i načinima pripreme će predavati Nina Čubelić. Uz nju predavanja će držati i poduzetnica Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

sanela-dropulic
Sanela Dropulić

– Poduzetništvo je trnovit put do uspjeha, zato je dio edukacija namijenjen početnicima usmjeren na upoznavanje sa zamkama i preprekama prve godine poslovanja. Upoznat ću polaznice edukacija i s nužnosti kvalitetne prezentacije vlastitog proizvoda i usluge koja vodi do tržišnog uspjeha. Za one s više poduzetničkog staža planiramo edukacije koje će pomoći u slučajevima kad poslove aktivnost stagniraju ili čak i padaju, kako doći do novih kupaca, tržišta i naravno razvoja, kako postići uspješne odnose s klijentima, poslovnim partnerima, zaposlenicima, kako se umrežavati – iznosi Sanela Dropulić.

Ostaje stoga pozvati sve zainteresirane poduzetnice da se prijave za edukacije Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i zajedno s timom stručnih predavača koji su također na realnom tržištu, doći do potrebnih znanja za što kvalitetnije pozicioniranje poslovnih aktivnosti i ostvarenje željenih ciljeva.

Dojavite nam svoje potrebe za edukacijama, što želite i što vas zanima, a mi ćemo osmisliti program edukacija prilagođen potrebama poduzetnica diljem Hrvatske.

Prijave na mail: info@poduzetnica.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp