Stomatološka ordinacija Balenović uspješno spaja poduzetništvo na ženski i muški način

Tradicionalno “muško” zanimanje kojega su osvojile žene poduzetnice i dale mu dodatnu draž

Stomatologija je sve do nedavno bila tradicionalno “muška struka”, za oralne intervencije bili su potrebni snaga i spretnost, napose za manje kirurške zahvate, pri čemu su žene uglavnom pomagale. No, da i u stomatologiji učinkovitost ženskog i muškog poduzetništva može dati najbolji učinak, zorno pokazuje privatna stomatološka ordinacija Balenović, smještena u zagrebačkoj Ulici Pavla Hatza 23, koja ima dugogodišnju povijest provođenja dentalne zdravstvene zaštite i među prvim je privatnim praksama osnovanim u Hrvatskoj prije gotovo 50 godina.

ordinacija-balenovic4-800x533-599x355Poznata je po stalnom praćenju novih tehnologija, pa tako i primjenom najsuvremenija tehnologije izrade keramičkih krunica i ljuskica koja omogućava izradu novih zubi unutar 24 sata. U ovoj ordinaciji, koja je, u nedavnom istraživanju mišljenja pacijenata iz cijele Hrvatske, proglašena među najboljim u ovom dijelu Europe, ravnopravno rade i doktorice i doktori dentalne medicine. Među njima je i mlada Kristina Horvat, gdje je upoznala sve izazove, nedaće, ali i čari poduzetništva.

– Zadnjih godina sve više žena odlučuje se za zanimanje liječnika stomatologa. A u ovoj profesiji sve više dolazi do izražaja i timski rad, pa u grupnim privatnim praksama dominiraju žene koje preuzimaju i vodeće uloge u stomatološkim ordinacijama – ocjenjuje doktorica dentalne medicine dr.kristina-horvatKristina Horvat iz Ordinacije Balenović, čija je odlika visoko specijalizirana tehnologija koja se primljenuje, kao i prilagodljivost svakom pacijentu i njegovim dentalnim potrebama.

Ističe da se timu stomatološke ordinacije Balenović pridružila prije nekoliko godina, te je sretna što je upravo u ovoj privatnoj praksi mogla u potpunosti ostvariti svoje želje i ambicije kao stomatolog u čemu ju je njezin poslodavac – dr. Nino Balenović uvijek podržavao kroz stalna stručna usavršavanja u zemlji i inozemstvu.

Upravo pravi primjer odmaka od uobičajeno muške poduzetničke aktivnost, u kojoj su sve dominantije žene dale profesionalnu draž. Tomu svjedoči i činjenica da su osnovni alati koji se koriste u stomatološkim ordinacijama „bušilica“ i kliješta, inače tradicionalno muški alati, sofisticirani i za uporabu u ženskim rukama.

– U novije vrijeme sve više koriste digitalna tehnologija i računala, UZV, laseri, RTG, skeneri koji služe ne samo za izradu zuba nego i za planiranje najljepšeg osmijeha – takozvani smile design, što je uz zdravlje i funkciju zubi naš konačni cilj i glavni proizvod kojeg nudimo – pojašnjava dr. den.med. Kristina Horvat, naglašavajući kako danas njezini pacijenti u Ordinaciji Balenović traže zdravlje i ljepotu osmijeha što jesu ženske kategorije, jer su većina klijenata upravo žene, koje brinu o sebi i obitelji, a i uspješne su na svom poslu.

Ordinacija Balenović Naši klijenti su iz različitih dijelova Hrvatske, Europe a i svijeta, naravno i muškarci i žene, tradicionalno dolaze temeljem usmenih preporuka koje čuju upravo od žena, koje slobodnije o svemu pričaju i izmjenjuju svoja iskustva – ističe Kristina Horvat samo dio brojnih referenci na rad Ordinacije Balenović, koju je kao privatnu praksu utemeljio je još davne 1969.g. dr. Ivo Balenović, po povratku iz Švicarske, a nastavio sin, dr. Nino Balenović, koji i danas vodi ordinaciju.

Da se svi izazovi poduzetništva u Ordinaciji Balenović dobro znaju svjedoči i činjenica da ona nikada nije bila „naslonjena na ordinacija-balenovic6državu“, nema ugovor s Fondom za zdravstveno osiguranje, nego je njeno održanje i uspješan rad ovisio isključivo o znanju i pružanju kvalitetnih usluga i to u najkraćem mogućem vremenu – dakle isključivo je tržišno orijentirana.

Visoka kvaliteta usluge, rad vrhunskih profesionalaca, iznimno školovanih stomatologa, koji uz pomoć vrhunske tehnologije, donose najveću kvalitetu oralnog zdravlja, doveli su do prepoznatljivosti ove oaze stomatoloških usluga diljem Hrvatske, ali i inozemstva. Izniman primjer uspješnog poduzetništva čijem obolu jednako doprinose i žene i muškarci.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp