Kongresom samozaposlenih žena Hrvatske do boljeg povezivanja i poslovanja

Pridružite nam se na Međunarodni dan žena na velikom događanju u Zagrebu 

Poduzetnice, kao i sve žene koje to tek namjeravaju postati, ove će godine imati priliku Međunarodni dan žena obilježiti na prvom Kongresu samozaposlenih žena Hrvatske koji će se održati u Zagrebu. Kongres, koji će se održati 08. ožujka ove godine, bit će prilika svim ženama u poduzetništvu okupiti se na jednom mjestu i razmijeniti poslovna iskustva, potražiti odgovore na brojna pitanja, međusobno se povezati…

– Organizacijom Kongresa želimo promovirati i unaprijediti poslovne aktivnosti samozaposlenih žena poduzetnica, te potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu, te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru – pojašnjava Dijana Nujić, članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koji organizira kongres.

Prvi Kongres, a i svi nadolazeći, bit će mjesto okupljanja samozaposlenih žena poduzetnica, ali i poduzetnika, inovatora, projektnih managera, politike, lobista, kao i hrvatske dijaspore i svih onih koji u zajedničkom radu mogu dovesti do pomaka sa sadašnjeg gospodarskog stanja, posebice kada je žensko poduzetništvo u pitanju.

Značaj Kongresa prepoznala je i Osječanka Vesna Ljubičić, diplomirana projekt managerica za EU fondove, ali i konzultantica koja je već dvadeset godina uspješna poduzetnica.

žena-poduzetnica– Bez povezivanja, bilo virtualnog ili stvarnog ili pak i jednog i drugog ne možemo dalje jer u svijetu informacijske eksplozije, jedino dijeljenjem znanja i informacija, odnosno umrežavanjem možemo ženu predstaviti kao dodanu vrijednost kroz nove poslovne suradnje. Prepreke su ženama jedino u glavama, egu i strahovima, da će nas prevariti, izigrati, iznevjeriti…. ali u konačnici kad prelomimo to u glavi i samoj sebi osiguramo onaj sljedeći iskorakkroz suradnju se dolazi brže i lakše do poslovnih ciljeva, stvaraju se nove veze i šire vidici te u konačnici žene postaju žene u punom smislu tog značenja – ocjenjuje uspješna poduzetnica Vesna Ljubičić razloge zbog čega će na Dan žena pohoditi Zagreb i Kongres samozaposlenih poduzetnica.

Želja je Virtualnog ženskog poduzetničkog centra kroz Kongres pomoći poduzetnicama, no i ženama koje se tek kane otisnuti u vlastite poslovne izazove kako bi uspjele u poduzetničkim vodama. Stoga će na Kongesu biti i Nada Miličić iz Zaprešića, koja tek kani otvoriti svoju tvrtku i započeti s poduzetništvom.

Nada Miličić
Nada Miličić

– Ideja o Kongresu je fantastična, definitivno važna i potrebna u poduzetničkoj sferi. Posebno danas, kada je sve veći broj žena prisutan u poduzetništvu, bilo da planiraju pokrenuti vlastiti posao ili su u fazi ostvarenja poduzetničkog uspjeha. Razmjena iskustava, planova i znanja samozaposlenih žena od velike je važnosti za zdrav i uspješan razvoj hrvatskog poduzetništva. Rado ću se odazvati, te će mi biti čast i privilegija pratiti Kongres. Razlozi mog dolaska na Kongres jednostavne su prirode, a sastoje se od znatiželje, želje za novim znanjima, inspiracijom, motivacijom, dijeljenjem iskustva i znanja, te povezivanjem s entuzijastičnim poduzetnicama – opisuje svoju motivaciju za sudjelovanjem u Kongresu buduća poduzetnica Nada Miličić.

Na Kongres dolazi i zagrebačka poduzetnica Hana Klain, stručnjakinja za tržišne komunikacije, koja je prošle godine nakon dvadesetogodišnjeg radnog iskustva, odlučila pokrenuti samostalni posao.

hana
Hana Klain

– Kongres je zapravo samo jedan od projekata Virtualnog poduzetničkog centra i sjajna ideja jer u Hrvatskoj je sve više samozaposlenih žena kojima su potrebne podrška, umrežavanje i suradnja s ostalim poduzetnicama. Ovaj Centar, baš kao i Kongres izvrsne su prilike za razmjenu ideja, no i upoznavanje s mogućnostima na tržištu te „networking” čija je vrijednost neprocjenjiva. Odazvat ću se pozivu na Kongres jer vjerujem da ću čuti mnogo korisnih informacija koje ću moći primijeniti i u svom radu, a zanima me i rad Virtualnog poduzetničkog centra u koji ću se uključiti u segmentu edukacija, kako bih svojim iskustvom pomogla ženama koje su na početku svoje poduzetničke avanture – ocjenjuje Hana Klain.

Zahvaljujući sponzorima, u prvom redu Privrednoj banci Zagreb, zagrebačkoj Stomatološkoj ordinaciji Balenović, te tvrtki MAGIS TIM koji su među prvima prepoznali snagu ženskog poduzetništva i prvog Kongresa samozaposlenih žena, za sve sudionike nema kotizacija, a posjet je slobodan. Sudjelovanje na kongresu je besplatno. Kongres će imati brojne sadržaje, zanimljiva predavanja i panele, iz kojega sve poduzetnice kao i one koje to tek kane biti mogu dobiti cijeli niz korisnih informacija, savjeta i primjera kako uspjehi i opstati na tržištu.

Svi koji se žele prijaviti za sudjelovanje na prvom Kongresu samozaposlenih žena Hrvatske, koji će se održati 08. ožujka 2016.  u Zagrebu, mogu to učiniti prijavom na info@poduzetnica.hr

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp