Bernardi Cecelji i Saneli Dropulić uručene regionalne nagrade za promicanje poduzetništva “Najžena 21. stoljeća”

U povodu 19. 11. – Svjetskog dana poduzetnica

U organizaciji nekoliko institucija i udruženja koja okupljaju u susjednoj Srbiji poduzetnice, poslovne žene i istaknute javne osobe, a u povodu Svjetskog dana poduzetnica kojega obilježavamo 19. studenog Saneli Dropulić, voditeljici Virtualnog ženskog poduzetničkog centra dodijeljena je u Beogradu nagrada „Najžena 21. stoljeća“

Ova nagrada se dodjeljuje već 16 godina u Srbiji za područje jugoistočne Europe. Nagrada je uručena hrvatskoj poduzetnici i voditeljici Virtualnog ženskog poduzetničkog centra za projekt regionalnog povezivanja, snaženja i sanela-dropulic-zena-21-stoljeca-urucenje-nagradapoticanja žena na poduzetništvo kroz Virtualni ženski poduzetnički centar, kao i projekt Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe koji će se iduće godine 08. 03. održati u Zagrebu, u nazočnosti više od 600 poduzetnica ovog dijela kontinenta. Sanela Dropulić nagradu je dobila ujedno i kao prva žena iz Hrvatske u kategoriji promicanja regionalnog poduzetništva i poslovnog angažmana žena od kad postoji dodjela.

Najžena 21. stoljeća predstavlja jedan od najprestižnijih izbora u ovom dijelu Europe, na kojemu se nagrada dodjeljuje svake četvrte godine ženama za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, kao i njihovim aktivnostima koje nose u poduzetništvu obilježje kvalitete, visokog poslovnog standarda u proboju na međunarodna tržišta i korak sa svjetskim brandovima. Nagrada se dodjeljuje za najbolje, najpriznatije, najpoštovanije, najuglednije predstavnice u nekoliko kategorija, a od ove godine našu regionalnu nagradu ponijela je Sanela Dropulić, kao hrvatska poduzetnica s projektom međudržavnog snaženja žena na realnom tržištu – obrazložio je ocjenjivački sud izbora Najžene 21. stoljeća, na čelu s poduzetnicom Slađanom Obradović – Petrović, idejnom začetnicom projekta dodjelu nagrade voditeljici Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Žene poduzetnice iz Hrvatske danas imaju i ključnu ulogu u regionalnom povezivanju i suradnji, te su primjer učinkovitog poslovnog djelovanja u ovom dijelu Europe, stoga je s pravom ova nagrada otišla jednom hrvatsko projektu – Virtualnom ženskom poduzetničkom centru www.poduzetnica.hr – također stoji u obrazloženju žirija.

bernarda-cecelja-sanela-dropulic-dobitnice-nagrade-zena-21-stoljeca
Bernarda Cecelja i Sanela Dropulić

Iznimno mi je drago da je projekt Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr koji okuplja 1800 poduzetnica i 60 poduzetnika, svega 10 mjeseci od svog početka (s radom smo počeli 01. 01. 2016. godine) primio jedno ovako priznanje, ne samo radi značaja rada u povezivanju žena nego i naše misije, a to je i regionalno jačanje ženskog poduzetništva. Iako sam ovu nagradu primila kao prva žena iz Hrvatske u ovoj kategoriji u 16 godina koliko se dodjeljuje titula Najžena 21 stoljeća, smatram da je ovo odličan početak izvrsne suradnje s kolegicama iz Srbije, Crne Gore, Makedonije te svih poduzetnica u Europi koje ulažu iznimne napore u svoje poslovne projekte – kazala je u povodu dodjele nagrade Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzenica.hr i idejna začetnica Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe.

Nagradu je dobila i Bernarda Cecelja, jedna od najboljih i najpriznatijih ne samo hrvatskih, nego i svjetskih regionalana-priznanja-za-promicanje-poduzetnistvainovatorica, također članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, za svoj doprinos u gospodarskim aktivnostima regije i žena na realnom tržištu. 

Uz Virtualni ženski poduzetnički centar i voditeljicu Sanelu Dropulić, u cilju učinkovitijeg jačanja i promicanja regionalnog poduzetništva i poslovnog angažmana žena nagradu “Najžena 21. stoljeća” dobila je i Biljana Planić, predsjednica Udruženja poslovnih žena Vizija iz Kragujevca i Edita Dautović, predsjednica Udruženja poduzetnica Crne Gore iz Podgorice. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp