Poduzetnice iz cijele regije u travnju na antistres i wellness okupljanju

Prijavite se na info@poduzetnica.hr i pridružite se zanimljivom i korisnom događanju samo za žene

Najveća boljka poduzetnica - kroničan je nedostatak vremena kojeg bi posvetile samoj sebi.
Rastrgane između brojnih poslovnih i privatnih obaveza, nerijetko prožetih prije svega brigom za djecu, poduzetnice zaboravljaju na sebe i svoje potrebe. Imajući na umu da hrvatske poduzetnice u prosjeku rade 10 sati dnevno, nerijetko vikendima i blagdanim, takav tempo sve se učestalije odražava na zdravlje. Stres time postaje jedini vjerni pratitelj poduzetnica, s nerijetko brojnim antistres1neželjenim posljedicama. 

U suradnji s  tvrtkom KODIL MEDIA, Virtualni ženski poduzetnički centar organizira prvi antistresni program za poduzetnice, s ciljem da žene, u obilju obaveza, briga i aktivnosti, rastrgane između posla i obitelji, ne zaborave prije svega - na sebe. Riječ je o projektu koji će, uronjen u brojne wellness sadržaje, okupiti poslovne žene i poduzetnice ne samo iz Hrvatske, nego i cijele jugoistočne Europe.

- Antistresni program koji nosi naziv 3R – Recharge, Renew, Reboot održat će se od 9. do 10. travnja u Bluesun hotelu Kaj, u Mariji Bistrici, a otvara ga renomirana health i life coacherica Dragana Jovanović iz Beograda.  Tijekom dva dana održavanja, uz poseban program „Dan za tebe“, kojeg potpisuje Dragana Jovanović i objedinjuje coaching, antistresne metode i novi koncept joge za zaposlene, tijekom prvog 3R vikenda, s grupom managerica i poduzetnica, ali i žena iz medija radit će i renomirana liječnica dr. Meri Bura, pokretačica i vlasnica Holističkog centra Mulier, koja će predstaviti svoj novi program za žene „Soul IntoxDetox“. Udruga Slobodni maseri predstavit će dobrobiti masaže u stolici, na radnom mjestu, u sklopu „Kampanje za zdrava radna mjesta“ kojom promoviraju važnost upravljanja stresom na radnom mjestu, a sastavni dio vikenda bit će i opsežno predavanje o primjeni konoplje u zdravoj prehrani, pod vodstvom tvrtke Konoplja & Co. i Marine Zubak, uz cooking show s konopljom pod vodstvom Romine Mlinarević - najavila je organizatorica ovog zanimljivog događanja Koraljka Dilić, vlasnica tvrtke KODIL MEDIA. 

Sve zainteresirane polaznice za prvi u nizu Antistresni program 3R – Recharge, Renew, Reboot koji će se održati od 9. do 10. travnja 2016. godine u Bluesun hotelu Kaj, u Mariji Bistrici, mogu se prijaviti na:
info@poduzetnica.hr
ili
091 519 09 23

Dragana-JovanovicProgram 3R potekao je upravo iz iskustva i potreba poduzetnica, a zamišljen je kao platforma za žene iz poslovnog sektora čija je svakodnevnica obilježena izuzetno visokom razinom stresa i nedostatkom slobodnog vremena. Kroz redovito održavanje 3R vikenda ova će druženja i wellness sadržati ponuditi praktična znanja i vještine koje poduzetnice mogu primjenjivati u svakodnevnom životu, a obuhvatit će tehnike osobnog razvoja, tjelovježbe, te također nutricionističke i zdravstvene savjete.

A dolaskom renomirane coacherice poslovnjaka iz Beograda, Dragane Jovanović, već s prvim 3R vikendom započinje i regionalna suradnja unutar ovog projekta, a upravo ova ekspertica, svojim dugogodišnjim iskustvom coachinga ciljne skupine prvog 3R programa svjedoči o tome koliko je stress i ubrzan način života često glavni rušitelj opće kvalitete života žena iz poslovnog sektora.

- Kroz dugogodišnji coaching i iskustvo rada upravo sa ženama iz poslovnog sektora, moram utvrditi da je većina njih poslovno vrlo uspješna, često s blistavim karijerama, koje su zasjenjene činjenicom da današnje uspješne žene ne uspijevaju iznaći vrijeme za sebe, prijatelje, obitelj, za male trenutke sreće. Postavljanje životnih prioriteta i organizacija vremena je faktor koji često nije u fokusu ženama koje su u stalnom multitaskingu. Život im se do te mjere ubrzao da su žene postale izvršiteljice zadataka i rješavateljice problema i to bez ograničenja radnog vremena. Nikada žene nisu imale toliko uloga koje treba uskladiti tijekom jednog dana. Vjerujem da coaching i druge tehnike osobnog razvoja koje primjenjujem u svom radu mogu žene vratiti svojoj suštini, životnim vrijednostima i prioritetima. Kada smo usklađene unutar sebe, same sa sobom, posjedujemo jačinu i stabilnost u susretu s izazovima koje suvremeni i brz način života donosi - istaknula je Dragana Jovanović, osnivačica beogradskog Life centra, koji je svojevrsni regionalni lider u body&mind programima za žene iz poslovnog sektora.

Jovanović ozbiljno upozorava sve poduzetnice da radi osobnog uspjeha, ali i svog poslovnog poduhvata poduzmu nešto za sebe dok ne bude kasno.

- Mi danas nismo plaćeni za rad, mi smo doslovno plaćeni za stres. Ukoliko ne umijemo upravljati svojim stanjem, ukoliko ne naučimo primjenjivati svakodnevne alate koji nas mogu opustiti i resetirati – nama će nastaviti upravljati stres. Ono što često susrećem kod žena na odgovornim položajima i u viskom managementu je da nose stres kao svojevrstan orden za rad i zapravo se pri tom plaše opustiti. Kao da će izgubiti svoj kredibilitet i položaj ako prestanu juriti kroz svaki dan kao pod požarnim alarmom. Ono što bih u vezi toga rekla, svi znamo – stres koji nije stimulativan je poguban za zdravlje. Dobra vijest je da svatko može naučiti kako kanalizirati stres, a moj predstojeći seminar Dan za tebe u sklopu 3R vikenda, nova je prilika da steknete upravo ta znanja - zaključuje Dragana Jovanović.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin